Jump to content

Frizure

Featured Replies

postoji li neka specijalna tehnika stavljanja viklera? stavljala sam ih u petak sama ali ništa nije uspelo, samo sam se umrsila ko pile u kučinu. da ne pominjem kako su me odrali u DM za te neke ''samolepljive'' (samolepljive my ass, morala sam da ih pričvršćujem šnalama nekim metalnim <_< )

Pa najlakše ti je da ne stavljaš viklere. A i svakako lepše.Ja idem u sredu da izvlačim pramenove. Posle sedam meseci nefarbanja i neizvlačenja pramenova. Sve me nešto strah da neću uspeti da objasnim frizerki tačno šta hoću. A kosa mi je zdravija nego ikad, sva je kao svila, pa se plašim i da to više neće biti tako.edit: Hmm, možda mi je bolje da ni ne izvlačim pramenove..

Edited by sailorman

Pa najlakše ti je da ne stavljaš viklere. A i svakako lepše.Ja idem u sredu da izvlačim pramenove. Posle sedam meseci nefarbanja i neizvlačenja pramenova. Sve me nešto strah da neću uspeti da objasnim frizerki tačno šta hoću. A kosa mi je zdravija nego ikad, sva je kao svila, pa se plašim i da to više neće biti tako.edit: Hmm, možda mi je bolje da ni ne izvlačim pramenove..
ono u sta sam sigurna je ovo: chim sam uchinila te pramenove, kosa mi je izrasla 2cm za 2 nedelje <_<samo se gledam :isuse:
ono u sta sam sigurna je ovo: chim sam uchinila te pramenove, kosa mi je izrasla 2cm za 2 nedelje <_<samo se gledam :isuse:
Naravoucenije: Ako je moguce, tj. ako odgovara tvojoj boji i duzini kose pramenovi se izvuku tako da prvi gornji sloj kose ostane 'cist', a pramenovi se izvlace dalje ispod kako ide. Nema izrastka a kosa je i dalje prijatno sarena -_-
Eee, zato se ja nisam farbala sedam meseci - želela sam veliki izrastak i sada ću izvući pramenove moje prirodne boje (tamno braon) samo od kraja tog izrastka. A svetlo plave na krajevima, tj. na donjih 10-15 cm kose. A da bi to sve izgledalo kako sam ja zamislila, ovi tamno smeđi treba da budu srednje debljine i samo na spoljašnjem sloju kose, a plavi baš debeli i na unutrašnjem delu..
Naravoucenije: Ako je moguce, tj. ako odgovara tvojoj boji i duzini kose pramenovi se izvuku tako da prvi gornji sloj kose ostane 'cist', a pramenovi se izvlace dalje ispod kako ide. Nema izrastka a kosa je i dalje prijatno sarena -_-
ne vredi naravouchenije. cela operacija je izvedena da se malo urede sede, dakle nikakav gornji sloj ne dolazi u obzir, dok ne pochnem da lichim na indiru gandi ili kruelu devil, onda moze. ustvari sam i mislila da sad poteram 1 beli kao kruela, kad je vec to krenulo di je krenulo. a onda da se pofriziram na jovanku broz mardz simpson, i da zavrshim s tim. ili da obrijem glavu ^_^mnogo lepo je majstorica uradila, u 3 boje, moja, chokolada i plava. no sam ja izgubila kompas koliko to brzo raste. i koliko namerno i maliciozno raste kad ne treba <_<
Eee, zato se ja nisam farbala sedam meseci - želela sam veliki izrastak i sada ću izvući pramenove moje prirodne boje (tamno braon) samo od kraja tog izrastka. A svetlo plave na krajevima, tj. na donjih 10-15 cm kose. A da bi to sve izgledalo kako sam ja zamislila, ovi tamno smeđi treba da budu srednje debljine i samo na spoljašnjem sloju kose, a plavi baš debeli i na unutrašnjem delu..
ombre hoces ili vec imas ?ja ih nedavno nacinila i vrrrrrrlo su dobri bili. ^_^osim sto sam zaboravila cu naknadno da se shisham pa je njihov veliki deo trajao samo nedelju dana.shmrtz! :cry:
mnogo lepo je majstorica uradila, u 3 boje, moja, chokolada i plava. no sam ja izgubila kompas koliko to brzo raste. i koliko namerno i maliciozno raste kad ne treba <_<
kosa mi je počela da sedi u ranim dvadesetim. pošto sam mladolika, to mi nije ni najmanje smetalo. sredinom tridesetih sam ipak počela da se farbam. farbala sam se tri godine na 2-3 nedelje u boju kamilje dlake, a onda mi je pukao film, izvukla sam bele pramenove i ošišala se na tijanća i nastavila tako da se šišam svake druge nedelje. za dva meseca mi je ostala samo moja crno bela kosa. kad mi dosadi, pustim da mi kosa narastei izvučem tanke pramenove u 5-6 boja, a kad se isperu i izgustiram šareniš, opet se ošišam kratko. i tako u krug. imala sam i epizodu sa dugom prosedom kosom ala bora čorba. nosim se mišlju da pustim ponovo kosu da mi izraste, smotam kiku oko glave i batalim odlaske kod frizera do daljnjeg. kosa mi raste ko luda.
ombre hoces ili vec imas ?ja ih nedavno nacinila i vrrrrrrlo su dobri bili. ^_^osim sto sam zaboravila cu naknadno da se shisham pa je njihov veliki deo trajao samo nedelju dana.shmrtz! :cry:
Taj ombre je širok pojam. Recimo da sad imam Drew Barrymore ombre, samo što je moj ofarbani deo tamniji od njenog (strawberry blonde). Sad hoću da taj prelaz između farbanog i nefarbanog učinim malo blažim tako što ću izvući tamno smeđe pramenove, a na krajevima hoću platinasto plave. Široke, ili čak možda ofarbam ceo donji sloj, desetak cm krajeva.Imala sam jednu sliku super iznijansirane kose kakvu želim, ali negde sam je zaturila i sad ne mogu da je nađem.A ti uvek možeš izvući ponovo još koji pramen, ako ti se stari više ne vide! Ombre je superlak za održavanje.

Edited by sailorman

bubo, a da povremeno stavljas neki preliv na izrastak i tako malo prorijedis stavljanje pramenova?inace, imala sam bas dru barimor ombre (doduse, sa amlo sivljom osnovom, cini mi se kad gledam neke od druinih slika), nastao prirodnom erozijom farbane kose i izrastanjem moje. i dobro je izgledao, bas, sve dok nije prestao dobro da izgleda, ali tad mi je bilo zao da se farbam i tako unistim vise nego godisnji trud da vratim svoju boju.

Edited by morgana

1 gocki ombre :heart:98025650.jpgjv2b.jpg

frizer mi se ovih dana vratio iz oktobarske posete londonu pa se gubi.na glavi imam 3 nove boje (belicasto plava, v svetli ticijan i neka čokoladna) i 3 stare (prirodni izrastak, farba, sede).blah.

kosa mi je počela da sedi u ranim dvadesetim. pošto sam mladolika, to mi nije ni najmanje smetalo. sredinom tridesetih sam ipak počela da se farbam. farbala sam se tri godine na 2-3 nedelje u boju kamilje dlake, a onda mi je pukao film, izvukla sam bele pramenove i ošišala se na tijanća i nastavila tako da se šišam svake druge nedelje. za dva meseca mi je ostala samo moja crno bela kosa. kad mi dosadi, pustim da mi kosa narastei izvučem tanke pramenove u 5-6 boja, a kad se isperu i izgustiram šareniš, opet se ošišam kratko. i tako u krug. imala sam i epizodu sa dugom prosedom kosom ala bora čorba. nosim se mišlju da pustim ponovo kosu da mi izraste, smotam kiku oko glave i batalim odlaske kod frizera do daljnjeg. kosa mi raste ko luda.
to mi sleduje. nego se vrtim josh malo, dok mi definitivno sve ne dosadi...
bubo, a da povremeno stavljas neki preliv na izrastak i tako malo prorijedis stavljanje pramenova?
ne moze to draga tako, jer je meni izrastak tamno braon ka crnom, prosharan nekim statistichki organizovanim sedim, nema tu shta da se prelije, josh ^_^ali je beskrajno dosadno i neuredno.naobarot, sto bi rekla braca, ovo novo izaziva ovacije u busplusu, na shalterima banaka i u poshti. neke sam chak, iz zabave i dosade, ubedjivala da sam osedela na pruge :isuse:inache u poslednjih mesec imam nasrtaje na lik i delo, da me pitaju kakva je to kosa i ko je to radio (mada meni apsolutno ne deluje kao spektakl, chak ni koalicijoni nije primetio prva 2 sata, a kad sam podmetnula glavu na gledanje, samo je kriknuo (u ochajanju verovatno, a svakako uzasnut) jebote ti si plava!!! :o. a nisam, sharena sam. druga stvar, koja izaziva masovne scene, je olovka za usne marke kost br 85 koja se kupuje na pijaci :unsure:elem, to mi je sve chudno, da odluchim kako da se osecam povodom svega toga ^_^

Oni pramenovi što sam trebala da ih izvlačim prošle nedelje - odložila sam to za danas, i ispalo je tačno onako kako sam želela! :heart: I to kod nove frizerke, koja je duplo jeftinija od mog starog frizera!Pošto u životu trenutno nemam drugih radosti, radujem se novoj frizuri i došla sam da podelim sreću sa podforumom Šoping i Udešavanje.

keke, smesno mi sto ovaj topik ne posecuju djecaci, inace bi vec imala stranicu i po postova koji se svode na to da se takve stvari dele sa perspicom, a ne ovde.I ja se slazem, iako nisam djecak :)