Valk Posted September 10, 2021 Posted September 10, 2021 Kasnim desetak godina, ranije nisam mogla da je uzmem jer sam znala da je mučna i teška ali sad sam osetila prosto neku moralnu obavezu da je pročitam: Hiljadu čudesnih sunaca. Za dan i po sam je progutala, na momente sam mislila da će srce da mi iskoči koliko se treslo. 1
Svemir Zeka Posted September 10, 2021 Posted September 10, 2021 6 hours ago, Valkyrie said: Kasnim desetak godina, ranije nisam mogla da je uzmem jer sam znala da je mučna i teška ali sad sam osetila prosto neku moralnu obavezu da je pročitam: Hiljadu čudesnih sunaca. Za dan i po sam je progutala, na momente sam mislila da će srce da mi iskoči koliko se treslo. Ja sam je - do pola - pročitala ležeći na patologiji trudnoće. Neću zaboraviti komentar cimerke: baš si našla šta ćeš da čitaš u porodilištu. Posle nisam nastavila, razlozi ovi ili oni, sad mi je mučno da čitam o maltretiranju žena, do te mere, da se i ne usuđujem da počnem, mada eno knjige u biblioteci, čami i čeka da bude pročitana Aktuelno - uzela prekjuče ovo:
Caligula Posted September 13, 2021 Posted September 13, 2021 O Junacima i Grobovima ponovo, mada posle duze pauze. Ne znam sta je to kod njega ali kada citam Dostojevskog ili Kamija, Bukovskog, Pavezea, Bucatija - onda citam knjizevnost. Ali kod Sabata imam utisak kao da citam nesto sto je za mene licno pisao. Ne umem da objasnim jbg, ali on mi je zbog necega drugaciji od ostalih pisaca. fala kosmosu 5
makaronee Posted September 13, 2021 Posted September 13, 2021 Italo Calvino / Le città invisibili, 1972. Невидимые города, 2001. oniricka urbanistika, a nije bas za citanje pred spavanje. 1
Indy Posted September 13, 2021 Posted September 13, 2021 37 minutes ago, Indy said: Jel ima slike U stvari ne zaebavam, podsetilo me to nekako na (slike) De Chirica. Anyhow.. nađoh nešto sa slikom. Izgleda zanimljivo.
roksi Posted September 14, 2021 Posted September 14, 2021 4 hours ago, Indy said: Jel ima slike 😊 predivno slikovita knjiga (i cesto veoma inspirativna za one koji se bave prostorom/arhitekturom). meni je makar u top 5 ikadaTM 1
Sandens Posted September 14, 2021 Posted September 14, 2021 dobra akcija u laguni trenutno, 50%, idem posle da pazarim Brusa Springstina, Berlin Aleksanderplatz i Ljosin Raj na drugom cosku. 1
kud u maglu Simoviću Posted September 14, 2021 Posted September 14, 2021 On 9.9.2021. at 8:12, Milošica said: Meni su "Elementarne čestice" od Uelbeka vrhunski roman. završio pokoravanje sve onako, onako al ozbiljna pitanja postavi na kraju dobar je 5
Valk Posted September 23, 2021 Posted September 23, 2021 Napokon pročitala i sequel trilogije o Arnu, Arnovo nasleđe. Jan Giju stvarno vešto uklapa istorijske fakte u pitku priču, preporuka koga zanima nešto o nastanku moderne Švedske države.
gospa buba Posted September 26, 2021 Posted September 26, 2021 kakofonija, katarina saricima onlajn, sad prochitala sa telefona. chudno zarazno, ko neki crnogorski markes, ali dajdzestovan za 21 vek. retko me bash uvuche tako neshto da prochitam u cugu sent from novi mnogo jak bubamoto.
James Marshall Posted September 26, 2021 Posted September 26, 2021 Pominjali smo ovdje Kšištofa Vargu i njegov "Gulaš od turul ptice" (u originalu "Turul perkelt" ) a sad preporučam nastavak gdje ide u mađarske (neke i bivše) provincije - "Čardaš od mangulice", meni je taj čovjek genijalac, sjajan humor, detalj, pitaj a opet preispituje bitne stvari Isti prevodilac, isti izdavač (Kornet)
Ian Mancunian Posted September 26, 2021 Posted September 26, 2021 7 hours ago, James Marshall said: Pominjali smo ovdje Kšištofa Vargu i njegov "Gulaš od turul ptice" (u originalu "Turul perkelt" ) a sad preporučam nastavak gdje ide u mađarske (neke i bivše) provincije - "Čardaš od mangulice", meni je taj čovjek genijalac, sjajan humor, detalj, pitaj a opet preispituje bitne stvari Isti prevodilac, isti izdavač (Kornet) Kšištof je suvi genije. Mislim da je "Čardaš" izdao Rende.
Recommended Posts