Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Sta čitate?

Featured Replies

Jel ima neki dobar roman na Yu prostorima koji govori o periodu 70ih-80ih u BG, Zagrebu, Sarajevu itd. sa temom urbanog zivota i novog talasa/rokenrola ili makar da se tih stvari dotice? Ovaj Jergovicev novi 1983. je u tom domenu, tako nesto.

• Replies 8.8k
  • Views 949.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• slepa živana
    slepa živana

prebacila sam se na ovu temu jer se tamo piše o najavama i medijima   imam jedan bedž, omiljeni na kome piše "što čitaš?" to je naziv neke hrvatske anarhističke edicije, praktično reklamni b

• slepa živana
    slepa živana

upravo sam završila s čitanjem nečeg što se zove "selindžer" iz 2014, autori salerno i šilds. radi se uglavnom o gomili kratkih izjava, delova intervjua, pisama ljudi koji su poznavali selindžera. ima

• slepa živana
    slepa živana

ja sam gledala predstavu po toj knjizi na večernjoj sceni radović. i to monodramu. dug je niz mojih krvavih žrtava kulturnom uzdizanju

Posted Images

19 minutes ago, Sludge Factory said:

Jel ima neki dobar roman na Yu prostorima koji govori o periodu 70ih-80ih u BG, Zagrebu, Sarajevu itd. sa temom urbanog zivota i novog talasa/rokenrola ili makar da se tih stvari dotice? Ovaj Jergovicev novi 1983. je u tom domenu, tako nesto.

Sećam se Albaharijevog romana s nekim industrial bendom ali da me ubiješ ne znam kako se zove. I Oklopdžićev Metro, to sam čitao kao dete. Možda su sranje i jedan i drugi, bukvalno je bilo pre 30 godina

1 hour ago, Sludge Factory said:

Mozda Kad su padali zidovi - Kristijan Vujicic?

15 hours ago, Sludge Factory said:

'Pada Avala' Biljane Jovanović je definitivno u tom duhu, mada se ne sećam da pominje neke trope poimence. Ali to je do jaja knjiga, to bih baš na koju oćeš listu o modernom Beogradu.

Markes - Patrijarhova jesen. Nije lagan za čitanje (Saramagov stil pre Saramagovih najpoznatijih dela), ali drži pažnju.

Знак ветра / Эдуардо Фернандо Варела, 2026.

La marca del viento / E. F. Varela, 2019 (?).

Pogledao je prema horizontu i te slike koje su ga pratile u poslednje vreme

su se obojile u pastelne boje, ukradene od oblaka, dok su dušom plutale nekakve fleke, ostavljajući neveseli talog.

moj nevešt pokušaj prevodaprevoda, inače je putoknjiga o Parkeru,

bivšem saksofonisti iz Buenos Airesa, a sada šoferu kamiona niotkuda.

Anglicki prevod je naslovljen Patagonia Route 203.

Edited by makaronee
godina

On 22. 5. 2026. at 19:56, Sludge Factory said:

Dimitrijevićev "Nećemo o politici" delimično odgovara, suludo smešan.

ne mogu da se setim knjige, ali ovo nije lose pogledati

Mislim da sam gledao tu emisiju, ali mozda i gresim.

Je l' se ovde neko nečega uopšte seća?

1 minute ago, Pixie said:

Ukoliko je i matorim pankerima u dokumentarcu izvetrela memorija, može se reći da se radi o konceptu.

38 minutes ago, Pixie said:

Zaboravio sam Jova

Ja se sećam svega, pitajte me bilo šta

Edited by Hermetico

12 minutes ago, Hermetico said:

Ja se sećam svega, pitajte me bilo šta

Da li se sećaš svega?

Just now, Moća said:

Da li se sećaš svega?

Svega? Mama, što je to 'svega'?

Edited by Hermetico