May 22May 22 Jel ima neki dobar roman na Yu prostorima koji govori o periodu 70ih-80ih u BG, Zagrebu, Sarajevu itd. sa temom urbanog zivota i novog talasa/rokenrola ili makar da se tih stvari dotice? Ovaj Jergovicev novi 1983. je u tom domenu, tako nesto.
May 22May 22 19 minutes ago, Sludge Factory said:Jel ima neki dobar roman na Yu prostorima koji govori o periodu 70ih-80ih u BG, Zagrebu, Sarajevu itd. sa temom urbanog zivota i novog talasa/rokenrola ili makar da se tih stvari dotice? Ovaj Jergovicev novi 1983. je u tom domenu, tako nesto.Sećam se Albaharijevog romana s nekim industrial bendom ali da me ubiješ ne znam kako se zove. I Oklopdžićev Metro, to sam čitao kao dete. Možda su sranje i jedan i drugi, bukvalno je bilo pre 30 godina
May 22May 22 1 hour ago, Sludge Factory said:Jel ima neki dobar roman na Yu prostorima koji govori o periodu 70ih-80ih u BG, Zagrebu, Sarajevu itd. sa temom urbanog zivota i novog talasa/rokenrola ili makar da se tih stvari dotice? Ovaj Jergovicev novi 1983. je u tom domenu, tako nesto.Mozda Kad su padali zidovi - Kristijan Vujicic?
May 23May 23 15 hours ago, Sludge Factory said:Jel ima neki dobar roman na Yu prostorima koji govori o periodu 70ih-80ih u BG, Zagrebu, Sarajevu itd. sa temom urbanog zivota i novog talasa/rokenrola ili makar da se tih stvari dotice? Ovaj Jergovicev novi 1983. je u tom domenu, tako nesto.'Pada Avala' Biljane Jovanović je definitivno u tom duhu, mada se ne sećam da pominje neke trope poimence. Ali to je do jaja knjiga, to bih baš na koju oćeš listu o modernom Beogradu.
May 23May 23 Markes - Patrijarhova jesen. Nije lagan za čitanje (Saramagov stil pre Saramagovih najpoznatijih dela), ali drži pažnju.
May 27May 27 Знак ветра / Эдуардо Фернандо Варела, 2026.La marca del viento / E. F. Varela, 2019 (?).Pogledao je prema horizontu i te slike koje su ga pratile u poslednje vremesu se obojile u pastelne boje, ukradene od oblaka, dok su dušom plutale nekakve fleke, ostavljajući neveseli talog.moj nevešt pokušaj prevodaprevoda, inače je putoknjiga o Parkeru,bivšem saksofonisti iz Buenos Airesa, a sada šoferu kamiona niotkuda.Anglicki prevod je naslovljen Patagonia Route 203. Edited May 27May 27 by makaronee godina
May 29May 29 On 22. 5. 2026. at 19:56, Sludge Factory said:Jel ima neki dobar roman na Yu prostorima koji govori o periodu 70ih-80ih u BG, Zagrebu, Sarajevu itd. sa temom urbanog zivota i novog talasa/rokenrola ili makar da se tih stvari dotice? Ovaj Jergovicev novi 1983. je u tom domenu, tako nesto.Dimitrijevićev "Nećemo o politici" delimično odgovara, suludo smešan.
Friday at 18:215 days 1 minute ago, Pixie said:Je l' se ovde neko nečega uopšte seća?Ukoliko je i matorim pankerima u dokumentarcu izvetrela memorija, može se reći da se radi o konceptu.
Saturday at 09:395 days Ja se sećam svega, pitajte me bilo šta Edited Saturday at 09:405 days by Hermetico
Saturday at 09:525 days 12 minutes ago, Hermetico said:Ja se sećam svega, pitajte me bilo štaDa li se sećaš svega?
Saturday at 09:535 days Just now, Moća said:Da li se sećaš svega?Svega? Mama, što je to 'svega'? Edited Saturday at 09:545 days by Hermetico