June 10Jun 10 Za vreme bombardovanja sam pročitao gomilu Remarkovih knjiga, ali samo tematiku pre i posle rata, one ratne sam preskakao. Noć u Lisabonu mi je omiljena, pored Trijumfalne kapije.
June 11Jun 11 takođe okasnio sa erikom i marijom..mada mi se čini da ceo taj sentiment mimo sveta i svega,može da se objavi tek posle mnogih iskušenja.sada (5, 6 decenija) mi je bilo složeno da savladam trijumfalnu kapiju npr,koliko je sve rezoniralo previše bučnom tišinom, da se poslužim delom hrabalovog naslova.u kaasnom otkrivanju i čitanju imala je ulogu i histerija malih razlika,kako bi to nazvao dr. dabić / zapravo narcizam m. r.naime, jedan od najboljih drugova iz rane mladosti je bi toliko oduševljen,da mi je bilo nemoguće da se pridružim i podelim....crni obelisk još čeka dovršetak, posle nekoliko početaka i sredina. Edited June 11Jun 11 by makaronee
June 14Jun 14 Procitala Srce noci Nagiba Mahfuza, nisam do sada citala nista od njega. I to ce se promeniti...
June 14Jun 14 On 10. 6. 2026. at 16:46, stajebrebilo said:Za vreme bombardovanja sam pročitao gomilu Remarkovih knjiga, ali samo tematiku pre i posle rata, one ratne sam preskakao. Noć u Lisabonu mi je omiljena, pored Trijumfalne kapije.Interesantno, tokom bombardovanja samo sam Remarka citala. Trijumfalnu kapiju tada prvi put u zivotu. Povratak mi je ostavio jak utisak. tri ratna druga mi nisu legla ni tad, ali i posle sam je uzimala.16 minutes ago, Stela said:Procitala Srce noci Nagiba Mahfuza, nisam do sada citala nista od njega. I to ce se promeniti...Od njega Sagu o bednicima, jer je mama imala tu knjigu. Izuzetna knjiga.
Monday at 09:392 days završih sa "zapletom"neuobičajen zaplet i vrlo neočekivan rasplet. preporučujem.
Monday at 10:172 days Veliki Mak / Erih Koš, 1957.Možda jedan od najkafkijanskijih i najalberkamiskijih štiva iz domaćih pisaca. To što ga nepodnošljivo sporo čitam je najpre zbog nelojalne konkurencije dostupnijih dopaminskih impulsa.