Jump to content
IGNORED

Kupovina racunara i komponenti

Sludge Factory

Recommended Posts

Posted

Juče su iz Intela izjavili da će nestašica delova za PC trajati sigurno 4-5 godina dok se tržišta ne oporave ...:wacko:

Posted

Vracanje starijih PC-a u zivot ce mi onda taman potrajati do pemzije:D

"Otkrijte ponovo cari igrica vase i nase mladosti"

tetris.png

• +1 2
Posted
On 29.3.2021. at 17:04, Tale said:

Neće, samo ne znam još uvek kome. Prva zamišljena adresa bi bila ambasada NRK.

Pisao sam ambasadi i nisam dobio odgovor.

Juče iz zezanje nešto oko 6:30 prosledim mejl na adresu MSP. Oko 7:15 mi zvoni telefon, zovu iz MSP da me zamole da im u odgovoru na njihov mejl kratko prepričam na šta se odnosi predstavka na službenom jeziku Republike Srbije. Kažem ok, navali posao i odgovorim im tek sinoć oko 21h.

U 22:30 mi stiže mejl od dežurne službe MSP gde me obaveštavaju da će učiniti sve iz svoje nadležnosti.

Zaprepašćen sam.

• 3 weeks later...
Posted

Taj 3rd gen za 90% korisnika radi isto kao i 9th, or 10th gen... Posto ne mogu, svakako, sa onim sto rade ni da ga operete...

Posted

e ali 4c/8t više nije dovoljan za igretine :tongue: kažu da se u odnosu na šestoglave procesore kod četvoroglavih javljaju mickro zamrzavanja, seckanja koja se vide golim okom

- ima testova na youtubu kako rade savremeni aaa naslovi, sa grafama od 1000+ € koje ionako ne možete kupiti, gde je jasno vidljiv bottleneck zbog cpu, kada se gledaju low 1% fps-ovi

• 4 weeks later...
Posted

Nije bas komponenta, ali je mnogo bitan deo kompjuterske opreme - stolica.

Dakle, pukla mi stolica, kreten krenuo da se isteze i vec napukla stolica (odvaljen levi naslon) pukao nacisto. E sad, to moze da se zalepi, ali ne bih to. Posto zena radi od kuce, treba joj pristojna stolica.

Zato pitanje za programere, gejmere, razne kancelarijske ljude i zene, koju stolicu preporucujete... cifra nek bude 200e pa mozda malo vise ako bas mora.

Posted (edited)
21 minutes ago, Milosh76 said:

Zato pitanje za programere, gejmere, razne kancelarijske ljude i zene, koju stolicu preporucujete... cifra nek bude 200e pa mozda malo vise ako bas mora.

U toj klasi do 200e se obično preporučuje Ikea Markus, malo je tvrđe i nešto kraće sedište, ali stolica je za klasu iznad bilo čega što se može naći po kojekakvim Forma Ideale, Jysk i sličnim mestima / klasičnim salonima nameštaja. Ako ti se ide u sitna creva imaš na benchmark forumu (mislim da nije reklama jer je specifično pitanje) veliku temu o radnim stolicama gde pokriveno skoro sve što se može naći kod nas u prodaji.

Edited by Time Crisis
slovo
  • Hvala 1
Posted

Citao sam tu temu, svi pominju Markus koga nema mesecima na stanju.  Ima neki MB stolice koji na sajtu imaju zilion stolica, ali gospoda rade od 9 do 17h... i subotom 10-13h, a ja to video u 14h :cry:  

Hvala u svakom slucaju... trazim dalje

Posted

Nisam znao da ih toliko dugo nema, da to onda komplikuje stvar

Posted
1 hour ago, napadaj said:

Pritom je sad jeftinija nego pre 6-7 meseci, tada je bila preko 30.000

Availability: Nema na zalihama

K'o i Markus :)

Posted

JÄRVFJÄLLET (sa rukohvatima) mehanizam isti ko Markus, garancija 10 god. dodatna ergonomska podešavanja dostupno i u ženskoj bež boji, cca 200 eur, požurite piše vrlo niske zalihe ;)

jaervfjaellet-kancelarijska-stolica-s-ru

Posted

Bio danas u IKEA, video tu stolicu, crna dolazi tokom sledece nedelje. Mozda je kupim udobna je.

• +1 1