Jump to content

Kupovina racunara i komponenti

Featured Replies

On 22.9.2022. at 23:19, radisa said:

Ima Das Keyboard bez oznaka, ali je mehanička i jebada je nabaviti u Srbiji...

Das Keyboard Model S Ultimate - 24h delivery | getDigital

Čak su i oni buđavi Janezi iz Eventusa pre nekog vremena batalili prodaju Das Keyboarda. Keychron ima skroz programabilne mehaničke tRastature, može se kupiti dodatni set tastera bez ma kakvih oznaka. 

• Replies 3.4k
  • Views 248.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• arheolog1981
    arheolog1981

Evo mojih 5 centi kao nekog ko 10+ godina radi prodaju a 20+ servis. Najlošiji budžet laptopovi su HP i Lenovo, desetine u najboljem slučaju smo imali na servisu sa mehaničkim kvarovima. Naime, u 99 p

• OK, sad znam da ne zajebavas ljude tamo na moderaciji     Ne razumijem ali hvala svakako

• Uzeh od drugarice komp, 5 godina star, da zamenim moj koji je bio 11 godina star i na izdisaju. i7 6700k, 16 GB RAM-a. Grafika je GTX 1080, sasvim dovoljno za moje potrebe. Svakako nemam 4k monitor da

Posted Images

51 minutes ago, ajgor said:

Čak su i oni buđavi Janezi iz Eventusa pre nekog vremena batalili prodaju Das Keyboarda. Keychron ima skroz programabilne mehaničke tRastature, može se kupiti dodatni set tastera bez ma kakvih oznaka. 

Isteče edit :)  Htedoh dodati da i Keychron više ne šalje direktno za Srbiju, vrag ih odneo.

Uzeh od drugarice komp, 5 godina star, da zamenim moj koji je bio 11 godina star i na izdisaju. i7 6700k, 16 GB RAM-a. Grafika je GTX 1080, sasvim dovoljno za moje potrebe. Svakako nemam 4k monitor da bih jurio nešto jače.

Dokupio sam Samsung M.2 SSD od 1 tera i na to instalirao sistem. U neverici sam kako to leti, Win se podigne za 5 sekundi.

U perspektivi da uzmem još 1 SSD i još 16 GB RAM-a, i računam da sam OK barem još 3 godine. Sve podatke prethodno prebacio na NAS i na 3 cloud-a koja koristim.

6 minutes ago, Sammael said:

Uzeh od drugarice komp, 5 godina star, da zamenim moj koji je bio 11 godina star i na izdisaju. i7 6700k, 16 GB RAM-a. Grafika je GTX 1080, sasvim dovoljno za moje potrebe. Svakako nemam 4k monitor da bih jurio nešto jače.

Dokupio sam Samsung M.2 SSD od 1 tera i na to instalirao sistem. U neverici sam kako to leti, Win se podigne za 5 sekundi.

U perspektivi da uzmem još 1 SSD i još 16 GB RAM-a, i računam da sam OK barem još 3 godine. Sve podatke prethodno prebacio na NAS i na 3 cloud-a koja koristim.

Ovu konfiguraciju koju sad imam sam sastavio krajem 2016. i još radi sasvim dobro. Ovo što si uzeo je za klasu bolje. :) 

Dajte preporuku za monitor, vreme je da upgrade-ujem LG iz 2011. godine. Da se razumemo, radi on još dobro ali sam oćoravio na tih 22" i prilično me blam što sam ovoliko dugo štekario da uzmem nešto sa većom dijagonalom. 

Rabim Samsung U32E850 - 32" 4K monitor nekih 7 godina (uz još par monitora okolo) i to mi izgleda kao dobar balans između veličine i rezolucije. 28" je malo za 4K, a 40" monitor je možda malo prevelik ukoliko ne želiš da se zezaš sa window managerima poput i3.

Ja bih išao na 32" 4k isto.

Trenutno sam na 27" Dell P2717H i zadovoljan sam. Godinama nisam menjao Samsung 971P jer ništa drugo nije imalo ni približan kvalitet slike, ti S-PVA paneli su bili zakon.

4 hours ago, Mos said:

Dajte preporuku za monitor, vreme je

Prešao sam pre 3 godine sa 20" LG monitora na 43" TV  VOX 43DSA311G. 

Kupio sam prvi koji sam mogao da platim, a čijom slikom sam prezadovoljan i dan danas.

PS

Mnogi mi pričaju da je prevelika dijagonala, ali je to jedini ekran u sobi (za sada):

image.thumb.jpeg.84730b6550c4dd315fbed6d6ca1a5073.jpeg

Edited by zmanic

Ne znam koliko mi je 4k u kartama još. Ovih par sam ošacovao na bazi generalnih preporuka plebsa:

LG UltraGear 27

Samsung Oddyssey G7

Ima Gigabyte bolju 32ojku, ali preko mog budžeta. Srce kaže idi na što golemije, mozak se ustručava :D

Ja imam dell ultrasharp neki od 27 i jos jedan Alienware isto 27...

Odlicna slika na oba...

+1 za Dell, model 2722 DGM, prezadovoljan

Mene moj Ultrasharp stari izdao, posle njega dosao P2419H, poslao ga mami kada sam se sada skoro pocastio sa LG 27GN850-B. Brutalan monitor, moze jos i dodatno da se cacka ko hoce, vredi apsolutno svake pare.

Sastavio i ja pre neki dan novu konfiguraciju…

Gigabyte B550M DS3H

Ryzen 5 5600X

16 GB Corsair Vengance LPX

Geforce gtx 1650

M.2 SSD za sistem, još jedan obični SSD za storage…

Sve u svemu sam dosta zadovoljan, naspram stare mašine je zver.

Preskupo je sad sve, i nisam hteo da dajem veće pare za grafiku, trebalo bi i ovo sasvim dobro da mi vrši posao.

Nešto pre toga uzeo Dell S2722DC QHD monitor.

Edited by mraki

Meni treba polukonfiguracija

CPU+MB+RAM+M2 SSD i kuciste i napajanje. Imam 2 TB za podatke i 1050Ti grafiku koja mi je jos uvek ok.

Samo mi je dilema da li 5600G/X ili I5 12 generacije.

Ironija je sto se ne isplati da preko amazon.nl ili amazon.de narucim pa da mi sestra donese u odnosu na Gigatron  gde imam 20% popusta na vecu cenu.

9 hours ago, mraki said:

Sastavio i ja pre neki dan novu konfiguraciju…

Gigabyte B550M DS3H

Ryzen 5 5600X

16 GB Corsair Vengance LPX

Geforce gtx 1650

M.2 SSD za sistem, još jedan obični SSD za storage…

Sve u svemu sam dosta zadovoljan, naspram stare mašine je zver.

Preskupo je sad sve, i nisam hteo da dajem veće pare za grafiku, trebalo bi i ovo sasvim dobro da mi vrši posao.

Nešto pre toga uzeo Dell S2722DC QHD monitor.

kada si se već otvorio za pcie 4 ploču i procesor, mogao si uzeti i 6500xt karticu i imao bi za trećinu bržu mašinu u igricama ;)

4 hours ago, Milosh76 said:

Meni treba polukonfiguracija

CPU+MB+RAM+M2 SSD i kuciste i napajanje. Imam 2 TB za podatke i 1050Ti grafiku koja mi je jos uvek ok.

Samo mi je dilema da li 5600G/X ili I5 12 generacije.

Ironija je sto se ne isplati da preko amazon.nl ili amazon.de narucim pa da mi sestra donese u odnosu na Gigatron  gde imam 20% popusta na vecu cenu.

Ja bih sebi sada uzeo i5 12400f. Imam i5 11600k nisam ga ni OC, nema potrebe, a imam 6600XT grafiku. Jednostavno mora biti bas zverska grafika i settingsi da bi se CPU zamorio. Za tu tvoju grafu miran ihaj, a i da uzmes nesto mnogo jace kasnije.

Edited by Grandilof