Jump to content
IGNORED

poslepraznično dijetetisanje

mammy two shoes

Recommended Posts

Posted (edited)

bog te maz'o pa ja sam po ovim tabelama na granici neuhranjenosti a ovamo kao rigorozno :huh:

(a neuhranjena nisam sigurno, stomak mi je skoro veći od sisa)

kilaza zapravo nije toliko vazna, koliko je vazna kolicina masnoce u telu. 

body-transformation-girl-with-abs-muscle

slikua sam skinula odavde

Edited by darling
  • Replies 435
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Indy

39

• ivy

28

• ljakse

21

• mammy two shoes

20

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

i kako se organizuje fotografija. ima i o tome teorija.

Posted (edited)

nije bitna ni fotografija, ona ovde sluzi da ustedi hiljadu reci o tome kako, ko sto rekoh, kilaza nija vazna, nego kolicina masti u telu. za sta sam i sama i dokaz i svedok (jedino sto nemam uporedne fotografije sebe da prilozim), jer pre nego sto sam vredno trenirala, sa 67 kila bila sam masna, rasuta i debela, na dijeti, a sad sa 67, iako dosta starija, taman sam, odnosno zauzimam mnogo manju zapreminu nego pre, stisla sam se, nosim manji konfekcijski broj.   

dakle, zene i muskarci, dijeta manje vise, nego na sport. 

nesto ovako :)

Edited by darling
Posted (edited)

Uh, pa to ako hoćeš da izgledaš ko ova cura 2013. Ja ne bih.

Meni bi bilo super da telo može da se oblikuje i preoblikuje samo vežbanjem. Ranije mi je i uspevalo, sećam se da sam pre par godina skinula 4kg za nešto više od 2 meseca, ništa u ishrani nisam menjala samo sam pojačala kardio. Sad nema šanse, ne znam da li su me stigle godine ili nešto drugo, ali fizička aktivnost mi više ne pomaže kod gubljenja kila niti kod smanjivanja obima. Bila sam proletos u Oslu mesec dana, tračala sam 10 km skoro svaki dan (recimo 6 puta nedeljno) i jela količinski manje-više isto kao u Srbiji, ali mislim da sam jela više UH. Vratila sam se sa pola kile više i istim konfekcijskim brojem. Baš sam bila očajna. Naravno, ne odustajem od trčanja, brzog hodanja i plivanja, jer nikad to i nisam radila samo zbog mršavljenja.

Inače, podrška za ivy, ovo što ona piše meni ima smisla. Pre svega zato što ivy ne zagovara nikakav ekstremni režim. Samo propagira vrlo opšte smernice - što manje UH, ne plašite se masti. I to samo dobrih masti. Mislim da avokado, maslinovo ulje i kokos još nikom nisu naškodili. Što se tiče masnih sireva i mesa, ivy je više puta rekla da LCHF ne znači prežderavanje mesom. Znači samo da je bolje uneti x kalorija ako su one od mesa, sira i jaja, nego x/2 kalorija ako su one od testa i šećera. To je sve.

Edited by sailorman
Posted (edited)

Inače, podrška za ivy, ovo što ona piše meni ima smisla. Pre svega zato što ivy ne zagovara nikakav ekstremni režim. Samo propagira vrlo opšte smernice - što manje UH, ne plašite se masti. I to samo dobrih masti. Mislim da avokado, maslinovo ulje i kokos još nikom nisu naškodili. Što se tiče masnih sireva i mesa, ivy je više puta rekla da LCHF ne znači prežderavanje mesom. Znači samo da je bolje uneti x kalorija ako su one od mesa, sira i jaja, nego x/2 kalorija ako su one od testa i šećera. To je sve.

pa jel vidis da nisu opste smernice,nikako...po ovome sto zvanicni nutricionisti dele ovo moje je deep,deep underground..

al neka navikla sam vec da sve sto radim/mislim nekako ispadne duboki underground...pa se shvati posle x vremena..nema veze,svako ima svoj put..

inace hvala na podrsci :p

Edited by ivy
Posted

jao bre, to je sve delimično tačno, što je jako opasno

ako hoćete time da se bavite, izučite ozbiljno biohemiju, tragedija je da je slabo znaju i gomila lekara, a o nutricionistima da ne pričam

i trošite kalorije, samo unos pa unos

i ispirajte se

Posted

@Sailorman: Ništa čudno. Vrlo teško ćeš samo vežbanjem da postigneš to što želiš u poređenju sa efektom koju bi ishrana ili ishrana + vežbanje imali. Članak

Inače, velika preporuka za Lajlov sat, može mnogo da se nauči.

Ono što je Haloween napisala za Vojvođane, pre će biti da je ono što je rasejan napisao u lchf temi. Korelacija ne implicira kauzaciju.

Posted

jao bre, to je sve delimično tačno, što je jako opasno

ako hoćete time da se bavite, izučite ozbiljno biohemiju, tragedija je da je slabo znaju i gomila lekara, a o nutricionistima da ne pričam

i trošite kalorije, samo unos pa unos

i ispirajte se

wtf?

kako se o nekome moze ozbiljno pricati kao o nutricionisti, ako isti vec nije lekar?

Posted

wtf?

kako se o nekome moze ozbiljno pricati kao o nutricionisti, ako isti vec nije lekar?

imao sam loša iskustva sa lekarima različitih specijalizacija, a naročito sa onim lekarima kojima je baš to bila specijalizacija

imao sam itekako razloga da tražim stručnu pomoć, ali je nažalost ona bila potpuno nestručna

eto, valjda je jasnije

Posted (edited)

oces reci da ima nestrucnih lekara?

jel moguce?

jebiga, moras da pazis kod koga ides.

a da generalizujes, svakako je glupo.

Edited by ToniAdams
Posted

oces reci da ima nestrucnih lekara?

jel moguce?

jebiga, moras da pazis kod koga ides.

a da generalizujes, svakako je glupo.

možda je zvučalo ko generalizacija te se tim povodom izvinjavam svim lekarima

oko gluposti, neću večeras

Posted

sto se tice vezbanja i mrsavljenja, samo da se slozim sa sejlorkom jer sam imala slicna iskustva... koliko god da sam vezbala ili plivala, ukoliko nisam bila na nekom rezimu sa smanjenim UH, nikada nisam gubila ni grama... negde sam ja to dovodila u vezu sa cinjenicom da sve to nije bilo ni polovina napora koji sam ulagala dok sam trenirala plivanje, i cini mi se, da moje telo koje je iskusilo mnogo vece napore od ovih koje sam sada spremna da ulozim u rekreaciju, trazi znacajno veci angazman od uobicajenog ...koji u ovim godinama nisam bila spremna da podnesem /nekada sam plivala po 10-tak kilometara na dan ali sada, niti bih imala vremena, a jos manje motiva da se izlazem takvom poduhvatu :-) mislim, pa ima toliko sportista, teniserki npr /ana ivanovic, serena..../ koje su i pored nadljudskih napora, lekara, nutricionista i sivonjskih treninga, raznih vrsta, i dalje imale viska masnih naslaga /dok  nisu promenile ishranu/ ...a da ne pricam o celulitu kod mnogih sportasica. hocu reci, stvar sa ishranom i nacinom mrsavljenja je iz nekog mog iskustva vrlo individualna stvar...  ovo sto je okacila haloween mi deluje dosta genericki, ocekivala bih da u institutu urade neke ozbiljnije pretrage stanja organizma pre propisivanja rezima ishrane, ovo i ovako otprilike savetuju svi lekari.... jedino iskustvo za koje sam cula da je bilo drugacije sa nutricionistima i ozbiljnim medicinskim dijetama, je imao moj kolega u centru za hrono ishranu u beogradu. on je, istina, imao vrlo ozbiljnih zdravstvenih problema sa srcem, a tamo su mu uradili sva moguca merenja i analize krvi i preporucili mu dijetu koje se on pridrzava, a koja se bazira na proteinima i na maslinovom ulju, bez jaja i slanina.... dakle  telece meso, belo meso, morska riba, bifteci, zeleno povrce, salate, obran sir, surutka...bez hleba, secera, sa smanjenim vocem, cak bez kuvane sargarepe, zeleni, kuvane cvekle i sa smanjenim mlecnim proizvodima i odredjenim masnocama. i po meni je to ok, malo mi je bzvz kad ivi svima preporucuje jaja i slaninicu, a i ja sam sigurna da za neke ljude, koji su genetski predisponirani za neke bolesti koje mozda i nisu ispoljene, to nikako nije korisno... 

Posted

kakav ti uopste problem imas s ishranom, ako imas nizak sveukupan procenat masnoce u telu?

pa nije nizak, moram da ga spustim za nekoliko podeoka. to što imam puno mišića samo utiče na broj na vagi, ali imam dosta da skinem naslaga.

krvna slika mi je odlična, nemam holesterol ni trigliceride.