Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

1 hour ago, Ras said:

Pukla mi je metalna narukvica na starom Seiko 5 satu iz sedamdesetih i juče mi je iz ovlašćenog servisa (Vitanov) javljeno da ne mogu da je poprave, a zamene nema. Sledi pretraga.

Bukvalno nema šanse da ne nadješ zamenu.

To sa "ovlašćemim zastupnicima" je kod nas skandal jer oni ne nabavljaju ništa što ne mogu da utope u 3-6 meseci. To su njihove margine. Za mnogu drugu robu.

Jesi li ih pitao da naruče?

Probaj da kontaktiraš Bomar...

• Replies 1.6k
  • Views 169.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Problem narukvice, odnosno kopče je rešen! ImgBB narukvica hosted at ImgBB Image narukvica hosted on ImgBB Pronašao sam na KP narukvicu donora, za koju ni ja iz ove daljine, a ni prodavac nismo mogli

• le petit nicolas
    le petit nicolas

jedna istorijska zanimljivost, sa FB stranice Crno-beli Beograd: Nedavno mi je gospodin Bratislav Djordjević, nekadašnji ambasador Jugoslavije u UN, ispričao da je pre nekoliko godina, tokom pose

• Stigla prinova 

Posted Images

Servis Vitanov mi je prošle godine ekspresno i zaista za smešne pare (kikiriki) rešio problem pokidane narukvice za Seiko 5 koji je naravno iz 21. veka, star svega par godina.

Prilikom prijema ovog sada sata, već u prodavnici mi je rečeno da oni narukvice za te starije modele nemaju, niti da mogu da nabave, ali da će sat ipak poslati u servis, da pokušaju da reše problem. Rezultat sam preneo.

Nisam uopšte stigao ni dva minuta da se bavim nabavkom druge. Javiću retultat.

Edited by Ras

13 minutes ago, Ras said:

Servis Vitanov mi je prošle godine ekspresno i zaista za smešne pare (kikiriki) rešio problem pokidane narukvice za Seiko 5 koji je naravno iz 21. veka, star svega par godina.

Prilikom prijema ovog sada sata, već u prodavnici mi je rečeno da oni narukvice za te starije modele nemaju, niti da mogu da nabave, ali da će sat ipak poslati u servis, da pokušaju da reše problem. Rezultat sam preneo.

Nisam uopšte stigao ni dva minuta da se bavim nabavkom druge. Javiću retultat.

Dodju mi neki kumovi, ali za satove su medju najboljima u regionu jos od pokojnog Djordjija, osnivaca radnje.

Mada, za jednu zlatnu Doxu staru 50+ godina su mi nudili koji god sat pokazem u radnji.

Jbg, poklon od dede se ne menja.

Edited by kronostime

Otkako su mi obično đubre kod "ovlašćenog servisera" debelo naplatili, pre par godina,,

snabdevam se narukvicama za satove preko AExp. i Temu-a,

3-5X su jeftiniji, bez nekih mana.

2 hours ago, Ras said:

Pukla mi je metalna narukvica na starom Seiko 5 satu iz sedamdesetih i juče mi je iz ovlašćenog servisa (Vitanov) javljeno da ne mogu da je poprave, a zamene nema. Sledi pretraga.

Može slika pa da tražimo po tavanima ili online u ino? )

57 minutes ago, Boksi said:

Može slika pa da tražimo po tavanima ili online u ino? )

Slika u imboks, važi! lolol

Kasnije ću po narukvicu, pa tek onda u pretragu.

Zamorna je ova pretraga i dižem ruke privremeno, a ti @Boksi kad se već nudiš, potraži kad te ne bude mrzelo.

Seiko 5 model je 7009-8761 i to tačno ovaj: https://www.thewristwatcher.co.uk/products/seiko-5-automatic-day-date-7009-8761

Mislim i da sam pronašao bar jednu narukvicu koja odgovara originalnoj, još da proverim veličinu (18 ili 19 mm, a mislim da je ova druga tačna): https://www.watch-band-center.com/watchstrap-p21770h1821s1865-Replacement-watch-st.html

Edited by Ras

Ju što je lep

Edip: 48 jura za narukvicu? Aj' i ti pročešljaj onu temu što ostavih Moći na prethodnoj strani, za svaki slučaj.

Edited by zorglub

Ja poručivao metalne narukvice preko Temua, baš za Seiko 5 jer mi se nije svidela originalna što je stigla sa satom, uzeo po jednu jubilee i oyster, stigle sve uredno, dobra veličina, lukovi, uz njih ide i neki osnovni pribor za montažu, ali sam naknadno uzeo i kompletan pribor za zezanciju sa podešavanjem linkova i sl, sve zajedno neka presmešna cifra. Evo već skoro 2 godine služe narukvice.

Pre toga jurio po Beogradu i nigde nisam našao ni model, a kamoli veličinu. Na KP isto slab izbor bio.

Samo treba u pretrazi uneti celu oznaku modela sata da bi se poklopili lukovi, videti uvek i komentare jer tu pizde ako se ispostavi da ne leže lepo na sat.

Na brzinu sam danas pogledao i Temu, ali nisam našao odgovarajuću narukvicu. Tražiću detaljnije, naravno.

Hvala na savetima!

4 hours ago, Ras said:

Zamorna je ova pretraga i dižem ruke privremeno, a ti @Boksi kad se već nudiš, potraži kad te ne bude mrzelo.

Seiko 5 model je 7009-8761 i to tačno ovaj: https://www.thewristwatcher.co.uk/products/seiko-5-automatic-day-date-7009-8761

Mislim i da sam pronašao bar jednu narukvicu koja odgovara originalnoj, još da proverim veličinu (18 ili 19 mm, a mislim da je ova druga tačna): https://www.watch-band-center.com/watchstrap-p21770h1821s1865-Replacement-watch-st.html

Na amazonu nemačkom od 43€ original, na aliexpress-u kopija raznih, ali identično videla nisam.

Edit: bio je negde u kući jedan iz tog perioda sa metalnom narukvicom, ali ne mogu da ga nadjem :(

Edited by Boksi

• 3 weeks later...
  • Popular Post

Problem narukvice, odnosno kopče je rešen!

ImgBB
No image preview

narukvica hosted at ImgBB

Image narukvica hosted on ImgBB

Pronašao sam na KP narukvicu donora, za koju ni ja iz ove daljine, a ni prodavac nismo mogli pouzdano da utvrdimo da odgovaraju.

Ovde moram da istaknem gest prodavca koji mi je ponudio da narukvicu pošalje, pa da je platim ukoliko mi bude odgovarala.

Preostali deo posla je odradio sajdžija iz Sarajevske 7, inače sjajan lik.

Edited by Ras

1 hour ago, Ras said:

Problem narukvice, odnosno kopče je rešen!

ImgBB
No image preview

narukvica hosted at ImgBB

Image narukvica hosted on ImgBB

Pronašao sam na KP narukvicu donora, za koju ni ja iz ove daljine, a ni prodavac nismo mogli pouzdano da utvrdimo da odgovaraju.

Ovde moram da istaknem gest prodavca koji mi je ponudio da narukvicu pošalje, pa da je platim ukoliko mi bude odgovarala.

Preostali deo posla je odradio sajdžija iz Sarajevske 7, inače sjajan lik.

Sve ti ide od ruke i narukvice i boranija, neki ljudi su rodjeni po srecnom zvezdom rolleyes