September 3, 2025Sep 3 12 minutes ago, zorglub said:Talijo, meni bi naplatili i za tebe kakav sam baksuz. Za koliko si ga ćapio?Na akciji bio 154€ otišle su cene gore jbg. Mada ima par brendova koji i dalje mogu da se kupe za male pare. Steeldive, Addiesdive, Pagani...
September 3, 2025Sep 3 Ekstra je satić, u zdravlju ga nosio.Koji je kalibar unutra, NH35 ili neka Miyota? Edited September 3, 2025Sep 3 by fillex
September 3, 2025Sep 3 San Martin je uvek imao jače cene nego ostala ekipa kao Steeldive, Addiesdive i sl. Valjda su se tako pozicionirali, mada je unutra isti mehanizam, čelično kućište, manje/više isti kvalitet obrade...
September 3, 2025Sep 3 1 hour ago, fillex said:Ekstra je satić, u zdravlju ga nosio.Koji je kalibar unutra, NH35 ili neka Miyota?NH 351 hour ago, stajebrebilo said:San Martin je uvek imao jače cene nego ostala ekipa kao Steeldive, Addiesdive i sl. Valjda su se tako pozicionirali, mada je unutra isti mehanizam, čelično kućište, manje/više isti kvalitet obrade...Guglao sam pre kupovine i kazu da je ipak zavrsna obrada bolja nego kod ovih sto sam pomenuo e sad sto sam ja corav za to jbg. Al nekako najbolje ime tj. najnormalnije imaju u odnosu na ostale
September 3, 2025Sep 3 Moje misljenje je da su to sve nijanse, to vide samo pravi zaljubljenici koji gledaju sat kroz lupu. Meni je bitno da je mehanizam pouzdan, vizuelno dopadljiv trajan, sa ok cenom. Marka kao marka, plaća se dodatno za zvučno ime...
September 4, 2025Sep 4 za sve ljubitelje satove, kod mene počela ova za sajdzije jako važna manifestacija.svratiću ovih dan pa prenosim utiske.(iako glavni nisu prisutni) Edited September 4, 2025Sep 4 by barrcode
September 4, 2025Sep 4 19 hours ago, stajebrebilo said:Moje misljenje je da su to sve nijanse, to vide samo pravi zaljubljenici koji gledaju sat kroz lupu. Meni je bitno da je mehanizam pouzdan, vizuelno dopadljiv trajan, sa ok cenom. Marka kao marka, plaća se dodatno za zvučno ime...Paaaa sad... i ne baš. Plaća se izgled pre svega, pa materijali i izrada. Ljudi kojima je bitna osobenost mehanizma i njegova završna obrada poseban su soj, respect i njima. Uglavnom, nije i ne može biti isti Orient Ray i Longines Hydroconquest npr.Nemam San Martina, a nemam ni lupu da uporedim sa Omegom i utvrdim da li je završna obrada kućišta, cifera i kazaljki barabar kao što kažu, ali nije ni bitno - Kinezi su mi zanimljivi zbog spuštanja popriličnog broja pošteno izrađenih satova u najniži segment (<$150) kojim je nekada verzijama petice suvereno vladao Seiko. Bukvalno svako sada može da ima mehanički sat za bar 3 različite situacije. Sada su mi zanimljiviji ovi skuplji originalni dizajni kao 3 strane ranije. Nekada (u stvari češće od toga) ni razum nije presudan, eto ja uopšte ne znam zašto mi se toliko dopada Rado True Square. Ne treba uvek tražiti logiku u svemu.
September 4, 2025Sep 4 1 hour ago, zorglub said:Paaaa sad... i ne baš. Plaća se izgled pre svega, pa materijali i izrada. Ljudi kojima je bitna osobenost mehanizma i njegova završna obrada poseban su soj, respect i njima. Uglavnom, nije i ne može biti isti Orient Ray i Longines Hydroconquest npr.Nemam San Martina, a nemam ni lupu da uporedim sa Omegom i utvrdim da li je završna obrada kućišta, cifera i kazaljki barabar kao što kažu, ali nije ni bitno - Kinezi su mi zanimljivi zbog spuštanja popriličnog broja pošteno izrađenih satova u najniži segment (<$150) kojim je nekada verzijama petice suvereno vladao Seiko. Bukvalno svako sada može da ima mehanički sat za bar 3 različite situacije. Sada su mi zanimljiviji ovi skuplji originalni dizajni kao 3 strane ranije. Nekada (u stvari češće od toga) ni razum nije presudan, eto ja uopšte ne znam zašto mi se toliko dopada Rado True Square. Ne treba uvek tražiti logiku u svemu.Nismo se razumeli - moj komentar se odnosi isključivo na kineske brendove i njihovo međusobno poređenje (SM, Steeldive, Addiesdive...). U tom kontekstu sam pisao o San Martinu kao brendu za koji plaćaš više.
September 4, 2025Sep 4 Aha, ok. Šta da ti kazem - razlika ipak postoji, mogu lično da potvrdim. Npr. Boderry Voyager koga sam na sniženju platio EUR92 i Pagani Design plaćen duplo manje na nekoj akciji, regularna cena EUR70-80. I jedan i drugi imaju safirno staklo i NH35, ali narukvica na PD je kao žilet, a krunica strašno gruba, teška i neprecizna. Kućište Boderry-ja i njegova krunica naspram PD su kao puter, jako dobro "drži" vreme i generalno mi je jedan od omiljenih satova. PD mi ne vredi ni to malo para, jer mi je muka da ga navijem za nošenje, pa uglavnom stoji.San Martin bi trebalo da je izradom i obradom nekoliko klasa iznad Boderry-ja.
September 4, 2025Sep 4 Jesam ja to "prezupčio" ili nekako mi izgleda da je SEIKO 5 "eksplodirao" meni nekako nije normalno da vidjam toliko varijanti.Doduše davno sam gledao pre ovoga ali...
September 4, 2025Sep 4 Mislim da nisi, i meni se čini isto. Nekada je bilo par veličina, nekoliko vrsta cifera, ali uglavnom isto do slično kućište. Sada su i dajveri i filderi i sve ostalo, sve je petica.
September 25, 2025Sep 25 Gde kupiti dobre kaiseve? Malo bih da se igram pa da promenim metalne narukvice za zimu na neku kozu sta vec.
September 25, 2025Sep 25 5 hours ago, Moća said:Gde kupiti dobre kaiseve? Malo bih da se igram pa da promenim metalne narukvice za zimu na neku kozu sta vec.Bomar je imao dobre Morelato kaiševe, kvalitetni su.
September 26, 2025Sep 26 Pukla mi je metalna narukvica na starom Seiko 5 satu iz sedamdesetih i juče mi je iz ovlašćenog servisa (Vitanov) javljeno da ne mogu da je poprave, a zamene nema. Sledi pretraga.