August 2, 2025Aug 2 28 minutes ago, Moća said:Razmisljam da uzmem neki San Martin samo ne znam koji.Jel' bi ti doneo neko, ili...?
August 2, 2025Aug 2 @zorglub Nemam nikog u Kini narucio bi preko Alija. Edited August 2, 2025Aug 2 by Moća
August 2, 2025Aug 2 4 hours ago, Frank Pembleton said:Ja imam ponudu za neki Seiko Perpetual quartzZa 100€ u očuvanom stanju...Ja sam fan Seiko quartz satova, iako nemam nijedan. Pre nego da uzmem citizen , zesce sam se nalozio na grand seiko ali mi je 2000e jednostavno previse. Ovaj konkretno mi se ne svidja, ali o ukusima naravno ne treba…. gmt funkcija je nesto sto treba samo ljudima koji putuju po razlicitim vremenskim zonama ili mozda koji imaju nekog negde u svetu pa im je bitno koliko je tamo sati. Perpetual kalendar ako se razdesi malo je zeznuto da se resetuje ali nije neizvodljivo. Pouzdane su to masine i ako ti se svidja, nikakva je to para za taj sat.
August 2, 2025Aug 2 Evo da ne kažete Milan samo smartwatch, stavio sam ga posle ko zna koliko i ne skidam ga tri dana, zaboravio sam koliko mi se sviđa
August 2, 2025Aug 2 2 hours ago, Guuundogan said:Ja sam fan Seiko quartz satova, iako nemam nijedan. Pre nego da uzmem citizen , zesce sam se nalozio na grand seiko ali mi je 2000e jednostavno previse. Ovaj konkretno mi se ne svidja, ali o ukusima naravno ne treba…. gmt funkcija je nesto sto treba samo ljudima koji putuju po razlicitim vremenskim zonama ili mozda koji imaju nekog negde u svetu pa im je bitno koliko je tamo sati. Perpetual kalendar ako se razdesi malo je zeznuto da se resetuje ali nije neizvodljivo. Pouzdane su to masine i ako ti se svidja, nikakva je to para za taj sat.Sve ove zamerke mi je napomenuo i prodavac (nekad smo radili zajedno pa mu nije cilj da mi "uvali", a i meni je glupo da mi ga daje džabe) i rekao mi da razmislim i da "nije nužda".Meni crkao pre godinu jedan sitizen i već gledam druge satove, ovo mi ipak dobra cena...
August 2, 2025Aug 2 8 hours ago, Frank Pembleton said:Ja imam ponudu za neki Seiko Perpetual quartzZa 100€ u očuvanom stanju...To što se meni sat ne sviđa na stranu, o kupovini treba da odlučiš samo ti, ali meni je ovo previše komplikovano za jedan kvarc, i pitanje je koliko časovničara će želeti da se aka s ovakvim setovanjem pri najobičnijoj zameni baterije, i za koju cenu:Osim ukoliko ne želiš sam da se zanimaš, onda super.Koji Citizen se pokvario, da li si pokušao da ga odneseš na popravku?@Mil@n Izvini što sam hejter, ali očigledno je prevelik ovaj Edifice za tebe. Takođe nisam ljubitelj farbanih kućišta, ali hej - ako se tebi sviđa, who tf am I da kažem drugačije?
August 2, 2025Aug 2 1 hour ago, zorglub said:@Mil@n Izvini što sam hejter, ali očigledno je prevelik ovaj Edifice za tebe. Takođe nisam ljubitelj farbanih kućišta, ali hej - ako se tebi sviđa, who tf am I da kažem drugačije?izgleda da su van mode satovi manjih dimenzijabaš je mali izbor solidnih i povoljnih satića ispod 40 mm
August 2, 2025Aug 2 1 hour ago, zorglub said:To što se meni sat ne sviđa na stranu, o kupovini treba da odlučiš samo ti, ali meni je ovo previše komplikovano za jedan kvarc, i pitanje je koliko časovničara će želeti da se aka s ovakvim setovanjem pri najobičnijoj zameni baterije, i za koju cenu:Osim ukoliko ne želiš sam da se zanimaš, onda super.Koji Citizen se pokvario, da li si pokušao da ga odneseš na popravku?@Mil@n Izvini što sam hejter, ali očigledno je prevelik ovaj Edifice za tebe. Takođe nisam ljubitelj farbanih kućišta, ali hej - ako se tebi sviđa, who tf am I da kažem drugačije?Citizen je EcoDrive odneo ga kod onog sajdžije na Zelenjaku on ga popravio posle godinu dana stao odneo ga opet kod njega on rekao da je mehanizam pokvaren i da je "gotov"...Nisam imao živaca da se sa njim raspravljam u tom trenutku.Prva popravka je bila zamena te punjive baterije...
August 2, 2025Aug 2 @ izgleda da su van mode satovi manjih dimenzija Ali ih ima, kad smo vec kod seiko quartza…Seiko Dolce SACM171Mehanizam je 8J41, ako nekog zanima stvarno vredi procitati o istom, grand seiko level HAQJa sam ozbiljno zagrizao, za nekih 300ak dolara na sakura sajtu ali sam na kraju ipak odustao zbog 33,5 mm i kaisa koji je 17 mm…Bombonica koju cu verovatno jednog dana kupiti makar da posedujem ovaj mehanizam Edited August 2, 2025Aug 2 by Guuundogan
August 2, 2025Aug 2 33 minutes ago, Guuundogan said:Bolje mali i jednostavan nego veliki a nepregledan