Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

hitna situacija sad

Link

Imamo VELIKU MOLBU za ovog divnog dečaka 🙏🥺💔 da svi podelite što više 🙏
On u prihvatilištu ima da propadne 😔
U ponedeljak će biti predat jer vlasnik više nije sposoban ni da ustane 😞 i ide u bolnicu 😔
Prenosimo molbu u potpunosti 🙏

"Zdravo. Morala sam da ti se obratim. Moj saputnik je udomio rotvajlera.
Posle desetak dana se samo srusio i dijagnostkovan mu je karcinom pluca sa metastazama na mozgu. Zamolila bih te da odlasis njegovog psa za udomljavanje.
Nazalost, on ni vodu vise ne moze sam da pije a kamoli psu da da vodu 😔 Pas je vakcinisan i cipovan star 3 godine.
Tamo odakle je udomljen bio je sa decom. Ovde je bio kratko ali je bio uvek slobodan i vlasnik nije dozvolio da se veze ni kad dodju iz kucnog lecenja i tu imamo najveci problem jer ja radim a njemu dolazi hitna kucno lecenje i jednostavno nece da udju zbog psa da mu pruze pomoc.
Dobar je sa drugim psima valjda jednom je bila otvorena kapija i usao je neki pas prolaznik slatko su se izigrali."

Kontakt: 0646855636 - Dragana

slika 2.jpg

• Replies 6.4k
  • Views 690.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• @Filozof manijak Evo udomljenog slatkiša...

• JozoMujica
    JozoMujica

Danas smo uspavali Belu. Poslednjih meseci je imala velikih tegoba, nakon što su joj letos zbog nekih degenerativnih promena ostale nepokretne zadnje noge, život se i za nju i za nas sa njom pretvori

• ja sam danas uspavala moju Kuki..13 godina predivne psece duse,bukvalno najbolji pas na svetu!!! bubrezi su joj otkazivali pa smo 6dana isli na celodnevne infuzije...ali od sinoc nije mogla da ustane

Posted Images

meni se psi permanentno dešavaju. više ni ne znam koliko ih je prošlo kroz komšijino dvorište (dostupno s puta pa lako za ostavljanje štenadi) od kad sam pre 10 godina tamo našao Petka. Poslednje dvoje, Mrša i Bella stradali su.

Pre tri vikenda, kada smo došli sačekala nas je cviljenjem crna kuja. ista kao Petko no, manja i mršavija. Jasno, dobila je vodu i hranu, skapirala je pametnica da je na dobrom mestu i, ostala je. Posle smo je puštali u dvorište, petko i Špica nisu imali ništa protiv, odneli smo joj ćebence na komšijinu verandu. Hranim je i pojimo. Od ponedeljka pre podne do petka uveče, šta j etu je.

Juče smo je malecka i ja odvezli u lazarevac kod veterinara, dao joj je tabletu protiv crevnih parazita i utrljao frontlajn, podsekao prednje nokte. Rekao je da je stara oko godinu dana, da nema buve i krpelje na sebi, da je neuhranjena (nijeni čudo). I, dogovorili smo se da je u ponedeljak dovedem da je steriliše. Nema veze da li ćemo da je usvojimo ili ne (moja gospođa joj je poručila da se ne nada rakovici a meni da vidim da jj napravim kućicu), bitno je da je poštedimo statusa samohrane majke o čijoj deci niko ne brine.

Inače, nazvao sam je Blesa i to će tako da ostane.

• 2 weeks later...

Pa nije bre haski nego malamut, piše ti. D

3 hours ago, JozoMujica said:

Pa nije bre haski nego malamut, piše ti. D

Sve je to divlje, a imao sam pre 20 godina istog ovakvog "Malamuta", mada mu pisalo Haski u knjizzici i rado bih ti ga tada poklonio. D

Prenosim:

Zamolio bih nekog od dobrih ljudi da izadje u susret i udomi ovu kucu. Iz odredjenih razloga vise nisam u mogucnosti da je zadrzim,ali cu u svakom trenutku biti tu da pomognem finansijski oko hrane i ne daj Boze ukoliko bude imala bilo kakav zdravstveni provlem.Pas je izuzetno umiljat,bez jedne naznake agresije,starost godinu dana.

https://www.instagram.com/p/DNGHoDvMrBl/?utm_source=ig_embed&ig_rid=faa268ad-e96d-46c0-ad21-27c0a3dccd80

Ljubimci Telegraf
No image preview

Da li ste ljubitelj ove rase: Udomljava se jednogodišnja...

Ljubitelji pasa nedavno su na društvenoj mreži Instagram mogli da pročitaju apel za udomljavanje lepog crno-belog psa.

Blesa je uspešno sterilisana u ponedeljak. vesela je i pitoma. no, ne znam štaću dalje. žena mi je najavila da nema šanse da se useli na rakovici, ovde ćemo odsustvovati bar dve nedelje.

ako neko zna šta da se radi sa luckasim, jednogodišnjim , pitomim i 8,5 kila crnom mešankom, neka mi predloži. zimi ćemo sigurno dolaziti sve ređe, kućicu mogu da joj napravim, komšija koji je s vremena na vreme hranio Bellu sada više nije ovde.

Da li ste lečili asimptomatičnu djardiju?

Šalabajzer se družio mesec ipo dana sa gospodjicom koja ima djardjiju pa ćemo u ponedeljak da vidimo da li je i on pokupio. Nije mi tačno jasno da li to ima uopšte smisla lečiti ukoliko je pas odrastao i asimptomatičan. Mislim, naravno da ćemo ako treba izribati celu kuću, dezinfikovati igračke i pobacati stare prekrivače, ali ta bićanca deluju toliko neuništiva da ne vidim kako se može boriti protiv njih osim na nekoj godišnjoj bazi redovnog sistematskog čišćenja.

• 2 weeks later...

0925a20241e2f80c71e7d8822ce35c69672c3b00

Gourlay Steell: Llywelyn (1173-1240) and his brave hound Gelert

"In the legend, Llywelyn the Great returns from hunting to find his baby missing, the cradle overturned, and Gelert with a blood-smeared mouth.

Believing the dog had devoured the child, Llywelyn draws his sword and kills Gelert.

After the dog's dying yelp, Llywelyn hears the cries of the baby, unharmed under the cradle, along with a dead wolf which had attacked the child and been killed by Gelert.

Llywelyn is overcome with remorse and buries the dog with great ceremony (then leading to the town name) but can still hear its dying yelp.

After that day, Llywelyn never smiles again."

On 12. 8. 2025. at 18:06, zmanic said:

Prenosim:

Zamolio bih nekog od dobrih ljudi da izadje u susret i udomi ovu kucu. Iz odredjenih razloga vise nisam u mogucnosti da je zadrzim,ali cu u svakom trenutku biti tu da pomognem finansijski oko hrane i ne daj Boze ukoliko bude imala bilo kakav zdravstveni provlem.Pas je izuzetno umiljat,bez jedne naznake agresije,starost godinu dana.

https://www.instagram.com/p/DNGHoDvMrBl/?utm_source=ig_embed&ig_rid=faa268ad-e96d-46c0-ad21-27c0a3dccd80

Ljubimci Telegraf
No image preview

Da li ste ljubitelj ove rase: Udomljava se jednogodišnja...

Ljubitelji pasa nedavno su na društvenoj mreži Instagram mogli da pročitaju apel za udomljavanje lepog crno-belog psa.

@zmanic jel ovo rešeno?

• 2 weeks later...

Imamo veliki problem sa psom, Belom.

Od pre par meseci je počela teško da se kreće, zadnje noge su joj postale sve slabije dok pre jedno mesec dana nije potpuno prestala da ih pomera i da ide vukući se na prednjim nogama,

Rendgenski snimak je pokazao okoštavanje i uklještenje nerava. Veterinar joj je prepisao pronison par sedmica i gabagamu protiv neuroloških bolova dva puta dnevno i to je pomoglo delimično u smislu da je prilično živnula, iako noge i dalje ne može da pomera. To je sve nekakko funkcionisalo do pre par dana - premešta se polako po dvorištu, leškari, laje na mačke i prolaznike i delovalo je da može tako da funkcioniše, nije neki život, ali nije delovalo da je nešto boli ili da joj smeta.

Međutim, od pre par dana su počele je da je spopadaju muve u rojevima. Mislili smo da se umazala u izmet ili mokraću pa smo je kupali, međutim kupanje ne pomaže - čim je ostavimo mušice opet navale.

Pregledali smo je da nema neke ranice po koži, nema, sve je čisto.

Vet je preporučio da joj stavimo na dlaku malo tigrove masti koja bi trebalo da otera mušice, ni to ne pomaže, manje ih ima ali se i dalje roje po njoj.

Znam da ova situacija može da bude i opasna za nju ako mušice polože jaja na kožu.

Razmatrali smo i mogućnost da je prebacimo u kuću, međutim i tu ima problema, prvo što u kući boravi Čarli koji ne voli druge pse, a drugo što ni ona sama ne želi da bude u kući, čim je unesemo, ona pokušava da se dovuče do vrata i da izađe napolje. I treće, naravno, što nemamo baš uslova da psa koji nije naviknut na kuću držimo u kući.

I pored toga što je skoro nepokretna, ona pokazuje izuzetnu volju da se kreće, hoće da ide napolje, jede, pije, laje...

Da li je neko imao ovakvih iskustava, neki savet, nešto...? sad

@JozoMujica update?

2 hours ago, Boksi said:

@JozoMujica update?

Kupio sam neki preparat za rasterivanje muva sa pasa, Kyra-X, osisali smo joj dlaku na zadnjem delu skoro do kože, očistili je još, malo radi sredstvo, malo kupanje, uglavnom nema više one navale koja je trajala dva dana.