July 20, 2025Jul 20 Znam da su labradori i vučjaci govnojedi ali za bulove to nisam znao... Do danas.Kuče mi pojelo govno. Valjda je njeno pošto nisam najbolje video, te bih da pitam upućenije:1) Ima li veze da li je govno njeno ili od drugog kučeta, u smislu da se ne sjebe načisto?2) Šta uopšte znači kad kuče pojede govno? Nedostatak nečeg?Nije se do sada desilo nikad. Zato sam se i zabrinuo.
July 20, 2025Jul 20 Ako je mlad do 4 meseca nije problem. Naime u tom dobu organi za varenje nisu skroz razvijeni pa govanjce je dobrim delom nesvarena hrana. Tako je moj malezer reciklirao.. Ako je veci posavetuj se sa veterinarom.
July 20, 2025Jul 20 @Meduzalem moja, mešanka, ima 10 godina i jede mačija. Iskopa. A ne fali joj ništa I uvaljala se jednom u crkotinu neku. To je tek bio festival
July 20, 2025Jul 20 Moja mešanka povremeno zna da hapi govance u ovo letnje vreme, kad je hrskavo. Mislim da joj je zabavno. Pardon, hoće i kad ima problema sa varenjem, tada ciljano bira - moguće da traži određen probiotik. Nije se još desilo da je svoje uzela pošto kupimo ali verujem da bi ga uzela u obzir ako se lepo prosuši. Edited July 20, 2025Jul 20 by Muzzy
July 20, 2025Jul 20 I ovo je bilo rskavo, ličilo je na orasnicu. Nije bilo veliko, zato sam i pomislio da je od tuđeg psa. Ustvari, najviše me je brinulo da joj se ne desi nešto. Osetljiva je dosta pa sam i ja postao pored nje.16 minutes ago, Boksi said:I uvaljala se jednom u crkotinu neku. To je tek bio festival Ovo voli da radi (u prašinčinu najgoru redovno) kad smo duže u mestu. Ponekad se tako uvalja i u lešinu. Onda opet pod tuš i tako u krug. Interesantno, vrlo je disciplinovana kad je metnem u kadu, tj. kad maramice ne mogu da odrade svoje. Gledam da je ne kupam prečesto ali kad moram, moram...
July 20, 2025Jul 20 37 minutes ago, vracharac said:Ako je mlad do 4 meseca nije problem. Naime u tom dobu organi za varenje nisu skroz razvijeni pa govanjce je dobrim delom nesvarena hrana. Tako je moj malezer reciklirao.. Ako je veci posavetuj se sa veterinarom.Šest godina će sad u septembru. Nego nismo u Bgd a ovde baš i nemam neki izbor sa veterinarima. Valjda će biti sve ok...
July 21, 2025Jul 21 Psicu moj Ilija, citajuci ovo - oprastam ti i cuskanje na +30 nocu da te ceskam....Do duse, onaj kuvani kukuruz sto si izjeo dok se `ladio ti ne oprastam tako lako.
July 21, 2025Jul 21 Pazite sa kukuruzima, ako pojedu deo klipa može biti opasno. Klip ne mogu da svare, a dovoljno je širok da može da se zaglavi negde u sistemu za varenje i ne može ni napred ni nazad, i tako blokira ili hranu ili vršenje nužde, ili povredi organe. I onda može napolje samo operacijom, a takve operacije često ne uspeju. Jedna od mojih je progutala deo klipa jesenas. Srećom sam kontaktirala veterinara odmah, pa je uspela da ga izbaci izazvanim povraćanjem dok se nije spustio predaleko. Ali znam horor priče koje se nisu srećno završile. Pazite s tim i kod velikih i kod malih pasa. Na psu se u većini slučajeva tek posle dan-dva-tri vidi da nešto nije u redu ako pojede klip, a onda već može biti prekasno. I nemojte sami izazivati povraćanje u slučaju da vidite da su pojeli jer možete napraviti još veće sranje.
July 21, 2025Jul 21 Moja je prošle godine pojela ceo tanjir čokoladnih štanglica spuštenih na niski stočić. Iskoristila momenat kad je ostala sama u prostoriji. Nikada pre ni kasnije ništa sa stola uzimala nije. Trebalo nam je sat vremena da shvatimo da je ona pošto smo se prvo svi ćutke zgražavali optužujući u sebi drugog ljudskog člana familije. Dok mama ne reče naglas: “Pa moj sine kako ti nije muka od onolikih kolača?” “Ko? Šta? Nisam ja. On je.” I tako obidjosmo krug upiranja prstom i verbalnih optužbi, zgledasmo se i filmski, bukvalno, svi okrenusmo glavu ka najboljem psu na svetu na kojoj vidiš da zna o čemu je reč. I onda trk kod veterinara. Nije pokazivala znakove trovanja do tog trenutka, ali je ipak dobila terapiju.
July 22, 2025Jul 22 Ovi moji kučići su potpuno poludeli od vrućine.Noćas su ubili mačku koja je zalutala u dvorište, a malopre sam morao da se otimam sa njima i spašavam beloušku koju su krenuli da razvlače.
July 23, 2025Jul 23 Mene drugar pokupio juče da prošetamo njegovog štenca, mislili i na pivo ali ker imao druge planove pa smo došli kod mene. Baš smo se družili, pas i ja, onda sam mu nekako našao zub i usrao se da sam ga pokvario, nisam znao da ima to mlečni zubi, pravi zubi... Nije hteo da ide ali ne zbog mene nego zbog klime.
July 25, 2025Jul 25 Došlo vreme za nabavku psa Ako neko ima preporuku gde tražiti.. U pitanju je Bichon Frise