Klara Posted February 27 Posted February 27 3 minutes ago, Klara said: Pa ko je bio gradonačelnik '98. godine? Milan Božić. Đinđić je bio samo 6-7 meseci gradonačelnik 1997. https://sr.m.wikipedia.org/wiki/Милан_Божић 1
kud u maglu Simoviću Posted February 27 Posted February 27 čitam sad biografiju paje krunića, posle neke galerije u opovu najznačajnija dela su mu zatvor za strance u padinskoj skeli i komandni centar mup-a zlobnici bi rekli udbaš™ 1
Hamlet Strašni Posted February 27 Posted February 27 Spasoje je bio predsednik IO. Božić je bio potpredsednik skupstine grada, izabran je kada je Djinđić izabran za predsednika. Posle je na mesto predsednika valjda negde pred bombardovanje, dakle posle skoro dve godine izabran Dražin Unuk. 2
Klara Posted February 27 Posted February 27 Na ovom spisku nikog nema 1998. A negde su i Krunića naveli... https://www.beograd.rs/lat/gradska-vlast/1952-predsednici-beogradske-opstine-skupstine-grada-i-gradonacelnici-1839-2014/
Hamlet Strašni Posted February 27 Posted February 27 Do 2004 godine nije postojala funkcija gradonacelnika. Najviši funkcioner je bio predsednik skupstine grada. SG nije imala predsednika od smene Đinđića do izbora Mihailovića. Tek novim Zakonom o lokalnoj samoupravi je uvedena funkcija gradonacelnika a predsednik SG je ostao formalno nadređen gradonacelniku na neki način ali gradonacelnik sada ima ozbiljnu samostalnu izvrsnu vlast koju predsednik IO nije imao, a ni raniji predsednik SG koji je bio više protokolarna funkcija. Ko je bio zaista glavni je zavisilo od politike, recimo Bogdanovic je bio važniji i od St Protića i Hrustanovićke dok je bio predsenik IO - od 5 oktobra do septembra 2004
Moonwalker Posted February 27 Posted February 27 2 minutes ago, Hamlet Strašni said: Ko je bio zaista glavni je zavisilo od politike, recimo Bogdanovic je bio važniji i od St Protića i Hrustanovićke dok je bio predsenik IO - od 5 oktobra do septembra 2004 To je uslovno receno bila uloga «predsednika vlade» Beograda, upravljacka, dok je gradonacelnik bio vise ceremonijalna funkcija?
Hamlet Strašni Posted February 27 Posted February 27 Just now, Moonwalker said: To je uslovno receno bila uloga «predsednika vlade» Beograda, upravljacka, dok je gradonacelnik bio vise ceremonijalna funkcija? Upravo tako.
kud u maglu Simoviću Posted February 27 Posted February 27 26 minutes ago, Hamlet Strašni said: Do 2004 godine nije postojala funkcija gradonacelnika. Najviši funkcioner je bio predsednik skupstine grada. SG nije imala predsednika od smene Đinđića do izbora Mihailovića. Tek novim Zakonom o lokalnoj samoupravi je uvedena funkcija gradonacelnika a predsednik SG je ostao formalno nadređen gradonacelniku na neki način ali gradonacelnik sada ima ozbiljnu samostalnu izvrsnu vlast koju predsednik IO nije imao, a ni raniji predsednik SG koji je bio više protokolarna funkcija. Ko je bio zaista glavni je zavisilo od politike, recimo Bogdanovic je bio važniji i od St Protića i Hrustanovićke dok je bio predsenik IO - od 5 oktobra do septembra 2004 pre bih se kladio na paju no na božića u ovom slučaju
ragasto Posted February 29 Posted February 29 Gorila nastavlja po svom. Od šta koga boli k, preko podele linija pa do dobili bi nove autobuse koji će biti uslovljeni: „Jesam li ja rekao da ćemo mi njima da verujemo, ili sam rekao da ih kažnjavamo. Njih možemo da kažnjavamo, ovim našima ne možemo ništa. O ovim našima možemo samo da plačemo. Kako da kaznim sam sebe? Grad Beograd da kazni sam sebe? A ovoga mogu da kaznim ozbiljno“, rekao je Šapić. 1
Shan Jan Posted February 29 Posted February 29 4 hours ago, ragasto said: Gorila nastavlja po svom. Od šta koga boli k, preko podele linija pa do dobili bi nove autobuse koji će biti uslovljeni: „Jesam li ja rekao da ćemo mi njima da verujemo, ili sam rekao da ih kažnjavamo. Njih možemo da kažnjavamo, ovim našima ne možemo ništa. O ovim našima možemo samo da plačemo. Kako da kaznim sam sebe? Grad Beograd da kazni sam sebe? A ovoga mogu da kaznim ozbiljno“, rekao je Šapić. Quote Sve je, kako je dodao, u cilju njegove ranije najave da za dve godine u Beogradu ne bude nijedan autobus stariji od tri godine. 1
ragasto Posted February 29 Posted February 29 GSP je preživeo sankcije, SPO...ali sad više nisam siguran na šta će ovo da liči. Bukvalno će sve da raskantaju, iznajme svojim preduzećima i na kraju naplaćuju neku rentu. Kao Er Srbija. 1 1
reg Posted March 1 Posted March 1 (edited) On 27. 2. 2024. at 22:58, Klara said: Đinđić, 1998. je postavljen spomenik Pašiću. Quote Za gradonačelnika Beograda izabran je 21. februara 1997, ispred koalicije "Zajedno" koja je na lokalnim izborima 1996. odnela pobedu u više gradova u Srbiji. Sa funkcije gradonačelnika smenjen je 30. septembra 1997. Možda je inicirao podizanje, ali '98 nije više bio "gradonačelnik". Edited March 1 by reg 1
đorđe geprat Posted March 1 Posted March 1 sve "solarise" ćemo da bacimo u staro gvožđe. češki tramvaji iz osamdesetih ostaju.
Klara Posted March 1 Posted March 1 5 hours ago, reg said: Možda je inicirao podizanje, ali '98 nije više bio "gradonačelnik". Ne, ja sam pogrešila, mislila sam da je i '98. bio gradonačelnik. Nisam sigurna da bi on ikako veličao Pašića, raspitaću se.
Recommended Posts