harper lee Posted July 7, 2022 Posted July 7, 2022 22 hours ago, vememah said: А и ово РОЬ или РОЪ уместо РОЂ на левој слици. Sta je svrha postavljanja ovakvih gluposti? Ko zna kada su izlivane ove ploce (po tipu slova bih rekao da su u pitanju davne pedesete) i ko je urezivao natpise (ocigledno neko kome je pre ruski nego srpski maternji jezik). Ovakvi tvitovi samo ce da "pomognu" da se neki Vesic seti da "preslozi ploce" i upropasti jos jedan deo istorijskog nasledja Beograda. 3
vememah Posted July 7, 2022 Posted July 7, 2022 (edited) 9 minutes ago, harper said: Ko zna kada su izlivane ove ploce Vest od 5. jula 2022, tj. prekjuče: Quote Posle Zrenjanina, i u Beogradu se u znak sećanja na jevrejske porodice žrtve Holokausta postavljaju spomen-obeležja, "kamenovi spoticanja", ispred kuća u kojima su živele. "Kamen spoticanja" čuvaće uspomenu, između ostalih, na porodice Dajč, Kon, Bril. https://www.rts.rs/page/stories/sr/story/125/drustvo/4875813/kamen-spoticanja-beograd.html (ima video prilog) Edited July 7, 2022 by vememah 3 1 1
vememah Posted July 7, 2022 Posted July 7, 2022 (edited) Ju koliko Koštunica na forumu, ja pomislih da osnovne vesti ne moraju da se prenose, ali se prevarih. Ovo je iz Zrenjanina: Ivan Ivanji u Vremenu od 26.8.2021: Quote Od 1992. godine u Nemačkoj se polaže takozvano "kamenje spoticanja" – male, mesingane, u trotoar utisnute pomen-ploče koje treba da podsete na sudbinu ljudi koji su za vreme nacionalsocijalizma progonjeni, ubijeni, deportovani, proterani ili oterani u samoubistvo. Kamenje spoticanja je 18. avgusta položeno i u Zrenjaninu, među ostalim žrtvama i u pomen mojim roditeljima, babi i dedi. Jedan od njih bio je posvećen i meni https://www.vreme.com/vreme/na-pomenu-samome-sebi/ Edited July 7, 2022 by vememah 5 3
napadaj Posted July 7, 2022 Posted July 7, 2022 A znamo li ko ih je izlio ili odmah mislimo da su Vučić i Čučković duvali u vrelo zlato?
harper lee Posted July 7, 2022 Posted July 7, 2022 2 hours ago, vememah said: Vest od 5. jula 2022, tj. prekjuče: https://www.rts.rs/page/stories/sr/story/125/drustvo/4875813/kamen-spoticanja-beograd.html (ima video prilog) Ovo nove ploce? Mislio sam da su originalne, napravljene ko zna kada.
đorđe geprat Posted July 7, 2022 Posted July 7, 2022 (edited) pa nije ni vesić slagao kocke na trgu. samo je izabrao dunđere da postavljaju a slepce da nadgledaju. tako i ovo. a, On je dobar, samo vi oko njega ne valjaju. Edited July 7, 2022 by djordje geprat
harper lee Posted July 7, 2022 Posted July 7, 2022 2 hours ago, vememah said: ja pomislih da osnovne vesti ne moraju da se prenose, ali se prevarih. Ovo ne da nije osnovna vec je za vecinu ljudi potpuno nebitna stvar. Zasto bi bilo ko osim direktno zainteresovanih (potomci zrtava, zajednica jevrejskih opstina i slicno) znao ili uopste bio zainteresovan za ovakvu informaciju. 1
đorđe geprat Posted July 7, 2022 Posted July 7, 2022 nisam mogao da verujem da će da dobije 1 + od mene Quote "Veterina Beograd" posebno treba da obrati pažnju na sve lokacije koje se procene rizičnim, te da povede računa o napuštenim i uplašenim životinjama, istakao je gradonačelnik Beograda. podelio zadatke
Tihajeza Posted July 8, 2022 Posted July 8, 2022 8 hours ago, napadaj said: A znamo li ko ih je izlio ili odmah mislimo da su Vučić i Čučković duvali u vrelo zlato? Dali posao nekom ko ima rusku mašinu, možda baš onom Rusu kom su nabacili posao Stefana Nemanje od 200m i istalili se.
Arkadija Posted July 8, 2022 Posted July 8, 2022 Videla sam ovakve pločice na ulici u Hamburgu pre desetak godina. Ne vidim razlog da se ne postave i kod nas. E, sad što se kod nas sve to izopači dok prođe sve šeme i kombinacije, je potpuno drugi padež. Kao spomen na nastradale stanovnike Beograda od naci manijaka je potpuno ok.
Popular Post burekdzija Posted July 8, 2022 Popular Post Posted July 8, 2022 Berlin je ocekivano pun tih plocica, meni svaki put kad zastanem (a zastanem cesto), pojavi se knedla u grlu, narocito kad pogledam godine starosti. Treba podsecati ljude na to, uvek i stalno. 11 1
slepa živana Posted July 8, 2022 Posted July 8, 2022 8 hours ago, harper said: Ovo ne da nije osnovna vec je za vecinu ljudi potpuno nebitna stvar. Zasto bi bilo ko osim direktno zainteresovanih (potomci zrtava, zajednica jevrejskih opstina i slicno) znao ili uopste bio zainteresovan za ovakvu informaciju. sramota me kao da sam ja ovo napisala 7 2
Sestre Bronte Posted July 8, 2022 Posted July 8, 2022 ja iz istog razloga ne idem na svadbe, nisam direktno zainteresovan
Ptica trkacica Posted July 9, 2022 Posted July 9, 2022 Je l' zna neko nešto o ovome? Srušen ''Ima dana''. Uh, što sam osetljiva na uništavanje starih kafana. Novi vlasnik se bavi izgradnjom objekata, neće valjda neku zgradu da naklepaju tu https://rs.n1info.com/vesti/srusen-deo-restorana-ima-dana-u-skadarliji/ 1 1
Recommended Posts