Jump to content
IGNORED

Beograd

Amelija

Recommended Posts

Posted
18 hours ago, napadaj said:

Nije u tome stvar. Ako mogu da protestuju protiv Car:Go, mogu i protiv divljih taksista. Ili ne mogu?

Naravno, protest je protiv svih vrsta divljih taksista, samo što je Car - go najmasovniji i najupadljniviji. 

17 hours ago, nera said:

Da li si ti zaista toliko naivan ili toliko bezobrazan? Sto rece Leia, rad na crno traje decenijama i nece prestati u skorije vreme. Zagrcnuh se od smeha na ovo tvoje patetisanje o jadnim izrabljivanim taksistima, jos cu i suzu da pustim (od smeha naravno). Gde su taksisti svih ovih godina da se bore za prava radnika? Kradu, lazu, varaju putnike i tome slicno. I nemoj vise o tome kako je rad na crno ukinut u Srbiji i kako se kao zatvaraju firme zbog toga. 

Nigde nisam napisao da je rad na crno u Srbiji ukinut, molim te bez izmišljanja. Međutim, napisao sam da treba da bude ukinut i naveo primer da se ponegde to i uradilo kad se htelo. 

Čudno mi je bilo što se otvoreno podržava takva praksa u slučaju o kom pričamo. Koriste se apsolutno dvostruki standardi po sistemu ako ja imam koristi od nečijeg rada na crno onda je to u redu. Apsolutno se ne poštuje tuđi rad, nego samo svoj. Pođimo samo od ovog - po vašem priznaju, a i izjavama zvaničnika naplata u vozilima GSB je skoro nepostojeća kategorija. U Novom Sadu se recimo većina naplati. Tamo je gradski prevoz mnogo bolji. I niko ne vidi povezanost između te dve stvari?

Ovde imamo situaciju da se rad na crno u firmi Car - go ne samo podržava, nego čak i kad država preduzme minimalne i apsolutno nedovoljne korake na društvenim mrežama se poziva na sprečavanje toga, kao u slučaju oduzimanja vozila preksinoć. Inače u samoj toj firmi izgleda baš i ne cvetaju ruže. 

cargovozač.jpg

Posted
12 minutes ago, palikaris said:

Al kako je moguće da ljudi i dalje nasedaju na te fore? Već godinama imaš na aerodromu onaj šalter za taksi, uzmes vaucer, cena zavisi od dela grada u koji ideš, i to je to, sedaš u prvi koji je na redu, nema šta taksista da ti traži ne znam kolko para, piše na vaučeru cena i aj zdravo. Stvarno ne mogu da verujem da još ima debila koji prihvate da se voze s onim divljacima što se šetaju po dolascima i cimaju ljude u pola glasa taksi taksi. Takve i treba da deru, ko ih jebe. 

brt žene su strankinje, prvi put u bgd

Posted
1 minute ago, palikaris said:

Aj ne seri. Te prevare sa taksijem postoje na orgomnom broju aerodroma u svetu, al samo budale prihvataju da se voze s nekim likom koji se smuca po aerodromu i cima ljude jel vam treba taksi. Takve po difoltu odjebavas gde god da putujes. Osnovna stvar pre putovanja bilo gde je da odes na net i pogledas kako da dodjes od aerodroma do grada, i uvek ti pise da se pazis divljih taksista i kako da uzmes legalan taksi. 

aha, u civilizovanim zemljama ti odmah po izlasku iz gejta uruce i chmarni podmazivac kako bi lakse podneo aplikacije spolovila divljih taksista ako nisi doveljno iskusan.

Posted (edited)
7 minutes ago, pbg12345 said:

ma jebali smo im milu majku kako smo iskazali nezadovoljstvo

i nije to prestalo

teror vlasti je sve veci

priznali ili ne, pojeli smo jos jedno govno iz bebine kuhinje

ovo je kao kad se uhvati lopov taksista sa kanisterom nafte u svercu, a cisterne prolaze bez da ih iko pogleda

i onda ekipa koja ceka u redu ispred pumpe pljuje po taksisti

Dobro. I kako znas da se fizicki obracuni sa taksistima slicno tako ne bi zavrsili na jednocifrenom broju likova koji bi se sa njima potukli? Na osnovu cega tvrdis da bi to eskaliralo na visi nivo?

Tvoje razocarenje u vaskoliko srpstvo razumem i sa njim saosecam, ali mislim da si sa ovim o taksistima promasio

Edited by hazard
Posted
3 minutes ago, 3opge said:

aha, u civilizovanim zemljama ti odmah po izlasku iz gejta uruce i chmarni podmazivac kako bi lakse podneo aplikacije spolovila divljih taksista ako nisi doveljno iskusan.

Ne palamudi o stvarima o kojima nemaš pojma. Ti si onaj što bi u Amsterdamu platio taksi 150 evra ili bio opljačkan. 

http://www.amsterdamairport.info/taxi.html

A traveler should always use the official Amsterdam airport taxi at all times to ensure safety and also to avoid being overcharged.

Posted
6 minutes ago, hazard said:

Dobro. I kako znas da se fizicki obracuni sa taksistima slicno tako ne bi zavrsili na jednocifrenom broju likova koji bi se sa njima potukli? Na osnovu cega tvrdis da bi to eskaliralo na visi nivo?

Tvoje razocarenje u vaskoliko srpstvo razumem i sa njim saosecam, ali mislim da si sa ovim o taksistima promasio

na osnovu toga sto su tenzije rasle iz dana u dan

ti fizicki obracuni su se desili poslednji dan protesta

za sve ove godine sa predstavnicima vlasti se niko nije fizicki obracunao

Posted
11 minutes ago, kud u maglu Simoviću said:

brt žene su strankinje, prvi put u bgd

Bas zato sto im je prvi put. Raspitas se valjda kad prvi put ides negde. 

https://beg.aero/eng/parking_access/transport/taxi_service

I cim izadjes u arrivals hall stoji stand na kome pise TAXI, udari te u celo, ne znam kako mozes da ga ne primetis. Ali ne, logicnije izgleda voziti se s nekim likom koji se smuca tu pored i vice taksi taksi, pa te vodi negde na parking do kola a legalni taksiji stoje u redu odmah ispred vrata, cim izadjes s terminala, isto ne mozes da ih ne primetis. 

Posted
13 minutes ago, nesha taxista said:

Naravno, protest je protiv svih vrsta divljih taksista, samo što je Car - go najmasovniji i najupadljniviji.

I baš ste čekali da se CarGo razvije, pa da krenete sa protestima protiv divljih taksista, a to što oni godinama maltretiraju strance i domaće naivne putnike vam sve dosad nije bilo problematično?

Posted
4 minutes ago, pbg12345 said:

na osnovu toga sto su tenzije rasle iz dana u dan

ti fizicki obracuni su se desili poslednji dan protesta

za sve ove godine sa predstavnicima vlasti se niko nije fizicki obracunao

A upad u RTS? To nista? A i na protestima su rasle tenzije (upad u RTS, blokiranje predsednistva, pa zatim onaj veliki protest na prolece) - pa nista.

I zaista ne mozes porediti spremnost nekoga da se obracuna sa taksistom i sa nekim predstavnikom vlasti - ovog drugog ce stiti murija i ceo drzavni aparat, taksistu nece

Posted
3 minutes ago, hazard said:

I zaista ne mozes porediti spremnost nekoga da se obracuna sa taksistom i sa nekim predstavnikom vlasti - ovog drugog ce stiti murija i ceo drzavni aparat, taksistu nece

Ruku na srce i taksiste u protestu je štitio državni aparat (policija i navijači)

Posted
1 hour ago, nesha taxista said:

Čudno mi je bilo što se otvoreno podržava takva praksa u slučaju o kom pričamo. Koriste se apsolutno dvostruki standardi po sistemu ako ja imam koristi od nečijeg rada na crno onda je to u redu. Apsolutno se ne poštuje tuđi rad, nego samo svoj. Pođimo samo od ovog - po vašem priznaju, a i izjavama zvaničnika naplata u vozilima GSB je skoro nepostojeća kategorija. U Novom Sadu se recimo većina naplati. Tamo je gradski prevoz mnogo bolji. I niko ne vidi povezanost između te dve stvari?

Ovde imamo situaciju da se rad na crno u firmi Car - go ne samo podržava, nego čak i kad država preduzme minimalne i apsolutno nedovoljne korake na društvenim mrežama se poziva na sprečavanje toga, kao u slučaju oduzimanja vozila preksinoć. Inače u samoj toj firmi izgleda baš i ne cvetaju ruže. 

a sta ako narod smatra da taksisti nisu zasluzili njihovu podrsku?

jer, realno, da su taksisti promenili ista u svom nacinu poslovanja u poslednjih 30 godina, da su ocistili udruzenje od krimosa, da su regulisali i pridrzavaju se uslova za dobijanje tablica, da redovno placaju porez i da svoj posao rade posteno i odgovorno imali bi zadovoljne musterije, bolji imidz u narodu i vecina bi bila uz njih.  

podrska, bojim se, i te kako zavisi od kvaliteta usluge. 

Posted
6 hours ago, gospa buba said:

ne, nije ni to problem. nego oni ne izmiruju svoje poreske obaveze i ne deshava im se nishta.

sent from bubamoto

Dešava se. Bilo je oduzimanja imovine, izvršitelja i ostalog. Zakonski u slučaju neizmirenja obaveza blokira ti se račun, pa ako je blokiran više od godinu dana preduzetnička radnja se briše iz APR - a. Bilo je toga dosta, samo se ne pojavljuje u novinama.  

Posted
5 hours ago, extragluv said:

neplacanje poreza je zanimljiv topic sam po sebi... znam iz pouzdanih izvora da gro splavova restorana ne placa ni struju koju arce a kamoli porez jer su u dilu sa 'pravim ljudima'.

nama se desilo da ljudi od kojih smo kupili stan imaju dugovanja za infostan, struju i porez preko 10k eur. i sve im je uredno funkcionisalo.

Da, jedini logičan odgovor je da su platili kome treba i koliko treba, mislim na pomenute splavare. A za Infostan mi nije jasno, slali su ljudima izvršitelje zbog 5 puta manjeg duga. Računam da su tu već mali iznosi da bi se nekome isplatilo podmazivanje, mada ko zna. 

Posted (edited)
7 hours ago, Leia said:

Znamo li jos neku profesiju koja moze da posluje na ovaj nacin, da ne izmiruje obaveze prema drzavi i da se to prihvata kao nesto najnormalnije, da strajkuje tako sto danima zlostavlja gradjanstvo i na kraju jos dobije i obecanje da ce dobiti subvencije za nova vozila i zahvalnicu od vucica sto su bili toliko uvidjavni da se maknu s ulice i dozvole da grad normalno funkcionise...?

Advokati?

PS: Palikaris, sa iskustvom sa ogromnog broja aerodroma u svetu :isuse:

Edited by zorglub