Jump to content

Beograd

Featured Replies

1 hour ago, Frile said:

Ovo me podsetilo na krečenje Pećke patrijaršije pre deset godina

dobro to je stvarno bilo pokazno, da se moze i da nema veze :rolf:

Inace krst se prao nekim smrkovima jutros vise sati, mada ne znam sta izlazilo iz njih. Kazu ne valja, mnogo drecavo crven.

Isuse!

https://www.danas.rs/beograd/crveni-vozarev-krst-greska-ili-faza-u-radovima/

"Prvobitno je danas na pitanje naših novinara zašto je Vozarev krst prekrečen u crvenu boju, iz Zavoda za zaštitu spomenika kulture grada Beograda rečeno da je u pitanju greška izvođača i da je u toku skidanje farbe koja je prethodno naneta. Tom prilikom su istakli i da ne znaju kako je do te greške došlo kao i da je to farba za beton koja se lako može skinuti. Ipak, ubrzo su iz Zavoda demantovali ovu nezvaničnu izjavu datu portalu Danasa, a i izvođač radova, firma KOTO d.o.o. iz Beograda, koja je pored rekonstrukcije Vozarevog krsta nadležna za obnovu još 13 spomenika na beogradskoj teritoriji, navodi da greške u obnovi ovog spomenika nije bilo već da je u pitanju faza rada."

jojojojoj :isuse:

bice ovoga kolko hocete josh :ph34r:

not a bug, a feature.

edip. mislim, posle patrijarha koji sedi na vazduhu nishta nece biti chudno :rolf:

Edited by gospa buba

18 minutes ago, gospa buba said:

edip. mislim, posle patrijarha koji sedi na vazduhu nishta nece biti chudno :rolf:

to je navlaka za desanku

spomenik-patrijarhu-pavlu.jpg

des.jpg.80db588d81e2712459c7cd8832e31544.jpg

ja ovde vidim patrijarh kenja.

@Matilda Ivancicstvarno navlaka za desanku. :rolf:

super mi je izjava zavoda za zastitu spomenika, prava mladoliderska. cenim da se PR znanje ucilo na nekom seminaru na kopaoniku. 

„Kako je postojeća obloga od veštačkog kamena u prethodnom periodu više puta segmentno obnavljana, izuzev planiranih radova na sanaciji trenutnih oštećenja, izvršena je i konsolidacija svih površina, nanošenjem konsolidujućeg sredstva premazivanjem. Primenjeni postupak je proizveo efekat crvenog obojenja na spoljnim površinama. Dobijeni crveni film je peskiranjem uklonjen, a obloga od veštačkog kamena je konsolidovana.

taj zavod za zaštitu spomenika kulture bi trebalo spaliti do temelja zajedno sa svim zaposlenim vešticama. 

štetočine ološke.

57 minutes ago, Matilda Ivancic said:

to je navlaka za desanku

spomenik-patrijarhu-pavlu.jpg

sta je bre ovo?  ali zasto ovako, postoji objasnjenje?

Jeshua je hodao po vodi a Paja sedi na vazduhu.

i tako dan i noc, simbolicno. :isuse:

5 minutes ago, Majo said:

prvobitna zamisao je bila da skulptura bude postavljena u tramvaj dvojku, na sedište iza vozača?

1 minute ago, Frile said:

prvobitna zamisao je bila da skulptura bude postavljena u tramvaj dvojku, na sedište iza vozača?

Ima logike. Hvala, Frile :)

Nikola Tesla ima po Srbiji nekoliko spomenika u toj lebdecoj pozi, a Pajo drpio fazon

14 minutes ago, Majo said:

ugradili se u materijal, fajdica je.

realno - sto da ne? ako je proslo sve ostalo, moze i paja fakir.