adam Posted March 31, 2022 Posted March 31, 2022 5 minutes ago, notenoughreasonsforclaire said: Adame, imaš ga ovde, ali je sinhronizovan na ruski jer je snimak sa ruske televizije. Na ovom mestu kažu da se uz pretplatu može pogledati, a i ovde, direktno na jednom od sajtova ARTE-a bi se mogao videti ako imaš nekoga ko bi preko institucije mogao da im piše, i tako dobije dozvolu za gledanje. pregledacu, hvala. steta sto ovaj ruski nije s titlom, to bi bilo super. a mozda i sacekam koju nedelju, mozda ga kupi sky arts il tako neko pa se moze normalno odgledati.
Jimmy Kowalski Posted April 3, 2022 Posted April 3, 2022 Vidim najavu da BBC veceras krece sa emitovanjem Burnsovog serijala o Aliju, tako da bi trebalo i na trafikama da se pojavi.. 1 1
John Coltrane Posted April 4, 2022 Posted April 4, 2022 (edited) Dodjoh da okačim. Posle Vietnam war pogledao sam još par dokumentaraca Kena Burnsa, večeras krećem sa Alijem Spoiler Edited April 4, 2022 by John Coltrane
Moonwalker Posted April 23, 2022 Posted April 23, 2022 (edited) HBO produkcija iz 2015. Od Mark Levina. Class divide Spoiler Klasne razlike i dzentrifikacija u Njojorku. Roza je jedno ♥️ Edited April 23, 2022 by Moonwalker
centrifuga Posted April 30, 2022 Posted April 30, 2022 (edited) Fascinantna priča o malo poznatom norveškom slikaru Akselu Valdemaru Johanesenu, Munkovom savremeniku, čije su slike čamile 70 godina u nekom ambaru i slučajno otkrivene. Izložbe u Mantovi, Beču i Njujorku su doživele ogroman uspeh ali ga u rođenoj zemlji nikako ne žele jer glavonje iz Nacionalne galerije daju sebi za pravo da odlučuju šta je "visoka" umetnost a šta ne. Toliko da je postojao čak i predlog da mu se slike unište. https://hotdocs.ca/whats-on/hot-docs-festival/films/2022/images-of-a-nordic-drama Edited April 30, 2022 by centrifuga 2 1
I*m with the pilots Posted May 1, 2022 Posted May 1, 2022 On 23.4.2022. at 18:34, Moonwalker said: HBO produkcija iz 2015. Od Mark Levina. Class divide Reveal hidden contents Klasne razlike i dzentrifikacija u Njojorku. Roza je jedno ♥️ Gde si gledala ovo?
Moonwalker Posted May 1, 2022 Posted May 1, 2022 (edited) 3 minutes ago, I*m with the pilots said: Gde si gledala ovo? HBO max Edited May 1, 2022 by Moonwalker
Hermetico Posted May 7, 2022 Posted May 7, 2022 13. maja u 17:30 na Beldocs (Muzej kinoteke) film o umetničkim kolektivima koji rade sa zajednicom 2018. u Beogradu. KC Magacin, Guvernanta, Karkatag, Matrijaršija i ja. Ja sam sam svoj kolektiv, uradi sam. Film je radio britanski kolektiv Eyesore, koji se bavi gličevima u urbanim strukturama. Otelili smo se dok smo dočekali ovaj film, tako to biva, i sad kad smo ga dobili i pogledali vidim da je to psihogeografski film - podjednako govori o mestima i o ljudima, do te mere da se gubi granica. Mesta su sva liminalna, nevidljiva, a u njima ljudi koji ih vole i vešto koriste. Moj deo filma je sniman u Krnjači i na Straževici. Veći deo na Straževici, u napuštenoj bazi (zbario sam ih da uđemo s ful opremom uprkos rampi i natpisu ZABRANJEN ULAZ - VOJNI OBJEKAT). Straževica je za mene sveto mesto, tamo sam često blejao i ona jeste važna za moj rad. Al to nema veze, meni je drago da je sva ta mesta neko snimio, ovo je zaista priča o paralelnom Beogradu. Eto, nemam pojma, ko oće nek svrati. 4 1
Mil@n Posted May 11, 2022 Posted May 11, 2022 Malo šta gledam ponovo, uvek bih nešto novo (nešto divlje), ali OJ: Made in America sam morao. Meni je ta priča toliko fascinantna, nemam reči. Možda je najveći utisak cele priče koliko su tužioci omanuli, bukvalno mislim da bi tri prosečna forumska advokata na čelu sa Moćom dobili presudu. A i extremi u koje je odbrana išla su poprilično zanimljivi, npr. poređenje pandura rasiste sa Hitlerom i tome slično. Bukvalno pored onakvih fizičkih dokaza, nemoguće je da izgubiš slučaj. I izgubili su. Haos. 1
kud u maglu Simoviću Posted May 11, 2022 Posted May 11, 2022 (edited) 1 hour ago, MocaVukotic said: hvalili su je u fami o nebisiklistima Edited May 11, 2022 by kud u maglu Simoviću
James Marshall Posted May 12, 2022 Posted May 12, 2022 3 hours ago, Mil@n said: Malo šta gledam ponovo, uvek bih nešto novo (nešto divlje), ali OJ: Made in America sam morao. Meni je ta priča toliko fascinantna, nemam reči. Možda je najveći utisak cele priče koliko su tužioci omanuli, bukvalno mislim da bi tri prosečna forumska advokata na čelu sa Moćom dobili presudu. A i extremi u koje je odbrana išla su poprilično zanimljivi, npr. poređenje pandura rasiste sa Hitlerom i tome slično. Bukvalno pored onakvih fizičkih dokaza, nemoguće je da izgubiš slučaj. I izgubili su. Haos. Ma slučaj kao slučaj, svaki drugi dokumentarac o nekom sudskom slučaju ima isto neke zanimljive detalje, tvistove, greške, genijalnosti, ali ovaj dokumentarac je toliko dobro osmišljen, snimljen, spakovan, bukvalno kao neka dobra serija, a istovremeno i sociološka i politikološka studija, kao sezona The Wire u svijetu dokumentaraca. Uz uratke Kena Burnsa, najbolja dokumentarna mini-serija koju sam gledao.
Hermetico Posted May 12, 2022 Posted May 12, 2022 (edited) Neću da hajpujem naš doc sutra u pola 6 na Beldocs u Muzeju kinoteke, ali što nam je lep plakat vidite ;/ by Nina Vukadin Edited May 12, 2022 by Hermetico 4
Recommended Posts