banatjanin Posted October 10, 2016 Share Posted October 10, 2016 Meni je sav taj dimitrovgradski sir ozbiljno preslan. Mlekarska škola u Pirotu ima prosečan kravlji i odličan mešani, malo stariji, kažu, odležao 6 meseci Link to comment
Pera Zeka Posted October 10, 2016 Share Posted October 10, 2016 pojedinacni detalji smaraju, uvek su u globalu opsta mesta. konstatna aproprijacija javnog interesa za proliferaciju porodicnog biznisa, zloupotreba ljudi i njihovog rada itd itd. Jebo sira, zapisao ovo rukom i rasclanjujem deo po deo! Link to comment
yolo Posted October 11, 2016 Share Posted October 11, 2016 dobar ti potpis! a i tog halumija ima na bajloni pijacu, u sir hali. Link to comment
gospa buba Posted October 11, 2016 Share Posted October 11, 2016 probao premijinu rikotu. kapiram da nema mnogo veze sa pravom rikotom, al se meni svidža meni isto vrlo svidja, taj konkretan sir. isto nemam predstavu kako tachno treba da izgleda prava rikota :) Link to comment
katamaran Posted October 11, 2016 Share Posted October 11, 2016 (edited) Mislim da je rikota najbanalniji moguci sir i uvek je bio najjeftiniji. Provolone i dalje nije vidjen nigde u BG-u? Hocu da pravim Philly cheese edit: Ricotta (pronounced [riˈkɔtta] in Italian) is an Italianwhey cheese made from sheep, cow, goat, or Italian water buffalo milk whey left over from the production of cheese. https://en.wikipedia.org/wiki/Ricotta Edited October 11, 2016 by katamaran Link to comment
Čutura Posted October 13, 2016 Share Posted October 13, 2016 meni isto vrlo svidja, taj konkretan sir. isto nemam predstavu kako tachno treba da izgleda prava rikota :) http://www.recepti.hr/recepti/sastojci/skuta-sto-je-i-kako-se-priprema Link to comment
cmrlj Posted October 14, 2016 Share Posted October 14, 2016 a i tog halumija ima na bajloni pijacu, u sir hali. kod koga? Link to comment
katamaran Posted October 14, 2016 Share Posted October 14, 2016 (edited) Donji ulaz u halu pa levo. To je isti onaj halumi sto se prodavao u Takovskoj (i jos ponegde) pa su digli ruke jer im nije islo. edit: http://www.sirevihaloumi.rs/prodajna-mesta Meni u Takovskoj mozda i pre godinu dana rekli da su digli ruke al se uredno reklamiraju Edited October 14, 2016 by katamaran Link to comment
*edited by mod Posted October 14, 2016 Share Posted October 14, 2016 Jes vala to je taj. Link to comment
duda Posted October 14, 2016 Share Posted October 14, 2016 pisala sam i na receptima, ali ajd ovde ima li kod nas negde cheddar da se kupi ? i šta mu je najbolja zamena ? Link to comment
MancMellow Posted October 14, 2016 Share Posted October 14, 2016 Ne znam, u Veru ima čedar...koji ne valja ničemu Link to comment
duda Posted October 14, 2016 Share Posted October 14, 2016 Ne znam, u Veru ima čedar...koji ne valja ničemu Link to comment
katamaran Posted October 14, 2016 Share Posted October 14, 2016 (edited) Za topljenje je korektan. To je verovatno ispljuvani Paladin cedar kog ima i u Aromi. U Metrou je davno bio neki poljski i mozda je taj i u Univeru. Svega ima, samo provolone nema Jos kad procitam da mu je munster zamena... Edited October 14, 2016 by katamaran Link to comment
duda Posted October 14, 2016 Share Posted October 14, 2016 da,da, upravo mi treba za u testo znači ne mora da bude nešto ekstra Link to comment
beta Posted October 14, 2016 Share Posted October 14, 2016 slobodno zameni čedar nekim topljivim žutim sirom. nije on ništa posebno ukusan. Link to comment
Recommended Posts