Jump to content

Featured Replies

@banatjanin

ne znam, sve pitanje mere jebi ga, jeo sam i neke odlicne sa orasima, pekorino sa rukolom, sireve sa zelenim biberom... samo je bitno da dodatak bude vise kao zacin, da ne prevlada. a sta kazes za ovaj:

TESTUN.jpg

testun, mesavina ovcjeg i kozjeg mleka, odlezao u barolu

ed: ne bas u vinu, naravno, pet meseci zri normalno, onda dva meseca u presovanom grozdju od koga se pravi barolo. jebi ga, grape must, ne mogu da se setim sad kako se to kod nas kaze :(

Edited by aram

ok, ovo sad vise nema nikakve veze sa sirevima ocigledno, te cu samo reci da bih voleo da cujem vise, ukoliko okolnosti i rl involviranost to dozvoljavaju :)

@banatjanin

ne znam, sve pitanje mere jebi ga, jeo sam i neke odlicne sa orasima, pekorino sa rukolom, sireve sa zelenim biberom... samo je bitno da dodatak bude vise kao zacin, da ne prevlada. a sta kazes za ovaj:

TESTUN.jpg

testun, mesavina ovcjeg i kozjeg mleka, odlezao u barolu

ed: ne bas u vinu, naravno, pet meseci zri normalno, onda dva meseca u presovanom grozdju od koga se pravi barolo. jebi ga, grape must, ne mogu da se setim sad kako se to kod nas kaze :(

u ovo mi se sviđa, u Umbriji sam, ovde http://www.poggiodegliolivi.com/ jeo sir koji je ležao u komini od sagrantina iz Montefalka, to je bio spektakl.

o, bio si mi u komsiluku :)

obozavam ta mala mesta po umbriji...

vodili me tamo na doručak :-)

Od sireva na festu daleko najbolji bio Livanjski sir, ali avaj nije moglo da se pazari ni gram.

Od ostalog sam uzeo neki domaci halumi i zanimljiv lisnati sir sa pestom. Ostalo sve vecinom dosta ravno i bez preterane razlike od onoga sto se npr nudi po marketima.

Imas Livanjski u Maksiju u redovnoj prodaji.

Imas Livanjski u Maksiju u redovnoj prodaji.

Stvarno? Ovde sam probao neki reserve sto stoji 12 meseci, limun&biber varijantu + neke loptice od sira nalik mocareli ali sa ljutom paprikom u ulju.

Edited by *edited by mod

Obican tvrdi Livanjski, isecen na trouglove u friziderima gde obicno stoje mocarela, Grana Padano i ostalo. Potrazi na nizim policama. :D

to je sad svuda tako, besplatno shkolovano perje socijalizma se dozivljava u novom drushtvenom uredjenju. nema gde ih nema :ph34r:

da ne odstupim od teme, livanjski ima skoro svuda :)

Gledam online samo obicna verzija sira ali posluzice svakako. Hvala Buba i Mau! 

Edited by *edited by mod

probao premijinu rikotu. kapiram da nema mnogo veze sa pravom rikotom, al se meni svidža

:fantom:

Kad smo kod hercegovaca, Padjeni isto vrhunski sir.

Kad smo kod hercegovaca, Padjeni isto vrhunski sir.

Mješina im je za industrijsku kategoriju odlična, ali nema ga u Srbiji.

Ima i odličnog staroplaninskog kačkavalja u onim specijalizovanim prodavnicama Mlekare Dimitrovgrad. Mešanac, kravlji, ovčiji, čak i koziji...meni bolje od Imlekovog Makedonika.