Jump to content
IGNORED

Vase selo?

Maljutka

Recommended Posts

• Replies 238
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Teja

21

• harper lee

10

• msmodesty

10

• Ros

9

Top Posters In This Topic

Posted
Šta ti je elitni forum, nema nijednog Ličanina.
ima, ima cool.gif jel sad forum manje elitan :lol:
Posted
Kako je ovo cudno.Ja sam ovde jedina koja je iz Istocne Srbije.
Мени је прабаба Румунка из источне Србије (досељена са Муреша).
Posted

pravi elitni forum je forum bez clanova!

Posted
Мени је прабаба Румунка из источне Србије (досељена са Муреша).
Ja znam samo gde je Timok i ne znam da li je Muresh reka iliplanina. Ali nema veze, vazno da nisam usamljena :)
Posted (edited)
Da nisi i ti od Brinja?
nisam. ali moji svi jesu iz like, iz sela oko mesta (da ne kazem sela, malo veceg :D ) udbina. Edited by marianne
Posted

Zanimljivo da mi iz Srbije kazemo da smo iz grada,sela a Licani da su od (nekuda).Valjda i Crnogorci tako govore.

Posted
Ja znam samo gde je Timok i ne znam da li je Muresh reka iliplanina. Ali nema veze, vazno da nisam usamljena :)
Муреш је у Румунији. Оданде је њена породица досељена у источну Србију.
Posted
nego Sumadincima iz KG, Knica, Rekovca i sl.
Levach, sinko. Levach.
Posted (edited)

da se pohvalim, ja imam 2 sela. prvo je u crnu goru, ako se i moze nazvati selom. 4 kuce u planinu, redovnih stanovnika 1- neka dosadna baba. domace zivotinje: pcele, koje su me izujedale jer sam otisao da ih gledam zvacuci cokoladu. ostale zivotinje: zmije, kornjace i zabe, koje kolektivno zovu zabe, ne bi li ustedeli. od privrednih objekata ima vinogradi i neka rupcaga kojoj tepaju da je bazen. kulturna bastina: mogile, skupina cudno oblikovanog kamenja, a po imenu pretpostavljam da je neko staro groblje. ko zna sta bi tu arheolozi iskopali, kad bi hteli da se drkaju po vukojebinama.drugo selo je u okolinu od prokuplje. tu ima svakakve zivotinje, svrake, kokoske, magarci i svinje. baba tetki je onomad 1 svinja odgrizla pola prsta, pa nije mogla da se uda i zivela je kod dedu u beograd. magarci imaju dugacke usi, i zato nisu konji. a kokoske kolju in vivo- mene su sklonili da ne gledam, al dzaba. kokoska bez glave se otrgla i dotrcala pravo do mene, valjda sam zbog te traume ovakav. ako nece miralem kokoski bez glave, onda ce kokoska bez glave miralemu. od kulturno- zabavne ponude ima tv sto ne radi i baba leposava koja se trese, ko da je dzanki. postoji i sportski centar u vidu livade, gde sam trcao i pao, sav se iseko u neko staklo, pa su me vozili u nis da me sasivaju. privreda: uspesna proizvodnja blata, bio jednom tito i pohvalio.e da, ima i neki rodjak sto radi u fabriku cokolade, i stalno mi je obecavao da ce mi je doneti da jedem koliko hocu. sto se nikad nije dogodilo. na kurac ga nabijem.

Edited by Miralem
Posted

"Uvijek kad mi život nametne iskušenje, kad zastanem pred opasnošću, iz tame izroni gusinjsko groblje s rohavim nišanima. Na jednom od njih - vidim svoje ime. Tada znam da ću postupiti kao čovjek."Gusinjska godina, Zuvdija Hodzic

Posted

Kragujevac.. sve drcni Sumadinci i propali fakulteti..... a oduvek sam htela da budem neka Novosadzanka.. sve su mi se cinili miroljubiviji em finiji

Posted
da se pohvalim, ja imam 2 sela. prvo je u crnu goru, ako se i moze nazvati selom.
notiran si na spisku.
Posted

Jes' vala. Upropastise onu jadnu 'Olandiju.

Posted
Zanimljivo da mi iz Srbije kazemo da smo iz grada,sela a Licani da su od (nekuda).Valjda i Crnogorci tako govore.
ja sam 'od nekud' cula od sumadinaca kad se opisuje okolina nekog grada. u cg se to ne govori. od se govori kao pripadnost plemenskoj zajednici, npr od kuča, ali to je vise apstraktan pojam i ne koristi se za sela i gradove. u cg se kaze, kad su dva sela susedna: dotična sela (jer se dotiču) :D