I*m with the pilots Posted March 29, 2022 Posted March 29, 2022 1 hour ago, ivy said: tako sam se ja iznenadila kad sam zasnala da neko palentu jede na slatko..sa slatkim mlekom i pposeceren Za mene je to jedini način da se jede kulja: mleko i neka slatkoca, i još volim da kombinujem da to bude vruće a mleko hladno pa se polako malo ugreje, milina Dobro si me podsetila, napraviću ovo sutra za doručak
ivy Posted March 29, 2022 Posted March 29, 2022 verovatno ima do toga sto mi nikada nismo imali slatki dorucak..najsladje u dorucku,dok smo odrastali je bila bela kafa
I*m with the pilots Posted March 29, 2022 Posted March 29, 2022 32 minutes ago, ivy said: verovatno ima do toga sto mi nikada nismo imali slatki dorucak..najsladje u dorucku,dok smo odrastali je bila bela kafa To je meni uvek rezerva ako nemam hleb ujutru (mislim uvek ima makar malo za dete), jer mleka uvek imamo, kao i kukuruzno brašno/griz, ali sama inače retko jedem pekmez za dorucak - ja sam slanina itd. tim 1
napadaj Posted March 29, 2022 Posted March 29, 2022 (edited) Kačamak isključivo sa zaprškom od crnog luka i ljute tucane paprike i sirom, oba se dodaju nakon što kačamak bude gotov i sipan u tanjir. Edited March 29, 2022 by napadaj
pacey defender Posted March 29, 2022 Posted March 29, 2022 (edited) On 27.3.2022. at 14:15, Valkyrie said: Da se vratimo na temu, zašto svaki put kad spremam najobičnije prženice napravim dimnu zavesu u stanu? Šta se tu može uraditi pogrešno? Mi smo izbacili prženice sa jelovnika. Pripremimo isto, samo rknemo u rernu. Bude super. edit: vidim da je priča otišla u tom smeru. Edited March 29, 2022 by pacey defender
adam Posted March 29, 2022 Posted March 29, 2022 1 hour ago, renne said: mi jedemo palentu sa mlekom, ali ne šećerimo kako kad. nekad vrucu palentu s ladnim mlekom (doduse nikad secer), nekad s jogurtom, nekad sa sirom/maslinama/blukom/kajmakom/przenom slaninicom.... ima kombinacija. nije mi cudno da se palenta jede i slatka i slana jer sam tako navikao i vidjao svukuda. mekike (ustipci, peksimeti) - i to mi je normalno da moze i slatko i slano mada ja uvek slano. al stvarno nikad nisam ni cuo ni video da iko iz nasih krajeva jede przenice na slatko. zatecen sam.
Filozof manijak Posted March 29, 2022 Posted March 29, 2022 8 minutes ago, adam said: al stvarno nikad nisam ni cuo ni video da iko iz nasih krajeva jede przenice na slatko. zatecen sam. Jede se itekako, i meni je bilo čudno kad sam prvi put video: prženice, džem, i jogurt. I to je bačvanska varijanta, pošto: Bosanci nemaju slatki doručak.
slepa živana Posted March 29, 2022 Posted March 29, 2022 14 hours ago, adam said: Ja kad se nisam slogirao kad sam provalio da mnogi ovde i u Amerikama jedu przenice na slatko. S medom, pekmezom, javorovim sirupom, vocem. Boze sacuvaj! isto kao i u španiji što smo mogli naučiti iz serije, moje drage komšije gde belenina majka nonstop pravi prženice i maže ih pekmezom i medom, čak joj je i nadimak prženica, toriha 1
Filozof manijak Posted March 29, 2022 Posted March 29, 2022 Toro & toriha Za mene su npr.slane palačinke - blasfemija. 1
Valk Posted March 29, 2022 Posted March 29, 2022 Moj zet i sestričina jedu prženice s kremićem. Prijatno! 1
Ratamahatta Posted March 29, 2022 Posted March 29, 2022 1 moj drug jede spagete s nutelom/eurokremom. A slane palacinke (kulen, pavlaka, kiseli krastavci i kari u prahu) su nebeska stvar.
adam Posted March 29, 2022 Posted March 29, 2022 Imam ja komsiju koji na leba namaze eurokrem pa preko metne podeblju krisku parizera. Al on siroma svako malo ide na odmor u padinjak pa i nije neki primer. 3
Recommended Posts