Jump to content

Dorucak

Featured Replies

45 minutes ago, Valkyrie said:

Ja obožavam ovsene ujutru jer inače ne volim da doručkujem ali ova jaja na oko sa slaninom su mi jedno u 5 omiljenih jela apsolutno. Još ako su jaja domaća pa budu onako crvena žumanca i da se prže na domaćoj masti a ne ulju... :happy: 

Ova gore su domaća, zato se i desi da budu dva žumanca, i da, jaja uvek na masti, eventualno puter, nikada ulje

Jel nikad ulje zbog arome masti ili…?

Just now, Singer said:

I zdravije je.

Divim se vama koji jedete ovsene za doručak. Ja za doručak moram nešto hevi, inače čitav dan nisam sva svoja. Ili ovako jaja, slanina, uštipci, prženice, eventualno kačamak. I sve uvek s pavlakom ili sirom, i jogurt po litre da zalijem. A pahuljice, to uveče ili šta ja znam....usput.

1 minute ago, Svemir Zeka said:

Divim se vama koji jedete ovsene za doručak. Ja za doručak moram nešto hevi, inače čitav dan nisam sva svoja. Ili ovako jaja, slanina, uštipci, prženice, eventualno kačamak. I sve uvek s pavlakom ili sirom, i jogurt po litre da zalijem. A pahuljice, to uveče ili šta ja znam....usput.

Imao je @namenski jedan super post o jakom dorucku ujutru, ali ne znam na kojoj temi. Cak mislim da je bio na nekoj od gornjih.

2 minutes ago, Singer said:

Ne može da se poredi, to je doručak šampiona. 

Domaća mast+jaja+slaninica da hrska+paradajz neki dobar+jogurt+lebac 

Ovo je moj stariji jeo ko mator jedno vreme, samo je to tražio za doručak :wacko: "i šta mu fali" 

Jel ga rado voziš autom posle takvog šampionskog doručka? :tongue:

4 minutes ago, Milošica said:

Imao je @namenski jedan super post o jakom dorucku ujutru, ali ne znam na kojoj temi. Cak mislim da je bio na nekoj od gornjih.

Potražiću :) a čini mi se i da sam čitala ranije. Ili burek, pite, šta ja znam....ali da bude masno :laugh:

Da, i što kaže Valk, gledam da pravim klincima na masti. (Oboje su kao grančice, htela sam pre neki dan na decama tamo da pizdim što neće ništa da jedu. )

Mastimo mi od kad su deca rodjena pa malo kad nam bude dosta presečemo zejtinom.

Uglavnom je to mast, manje maslac pa onda ulje.

Jaja na oko ni kajganu nisam s mašću već sa buterom :nobles:

A jakTM doručak je pod obavezno inače kolaps

Topla preporuka je da izbegavate suncokretovo i sva ta "biljna" ulja, kažu da je to žešća otrovčina, dakle mast ili puter a u salatu maslinovo.

Nisam doručkovao jutros.:sad:

ja nisam doruchkovala nikad :sad:

sent from novi mnogo jak bubamoto.

ja volim da doruckujem i to jak dorucak-jaj sa svacim.. sa gljivama,spanatom,sirom,paprikom,tikvicama,slaninicom,sunkom plus neka sezonska salata,jaja uvek na masti ili puteru a u salatu maslinovo..suncokretovo ulje ne koristim ima 12god

i onda ne mislim o hrani narednih 6-8sati...ne mogu svaki cas da glednim i da razmisljam sta cu jesti...

30 minutes ago, Filozof manijak said:

Jel ga rado voziš autom posle takvog šampionskog doručka? :tongue:

Pa ne jede tako pred put, kad se ja pitam.

@Svemir Zeka znam da vrv svetogrdim, ali ne verujem da ćeš ih podgojiti pojačavanjem namirnica životinjskog porekla. Ako treba da se bucnu, gruvaj testenine, palačinke, tople sendviče... 

1 hour ago, Valkyrie said:

jaja na oko sa slaninom su mi jedno u 5 omiljenih jela apsolutno

+ urme

On 10.10.2021. at 13:15, aram said:

0F64375A-8B6F-4242-B87E-0DF1D57DF973.thumb.jpeg.91667a63f66cd5948355d7955399f4db.jpeg

Urme u jaja? E sad sam sve čula :D