Jump to content
IGNORED

Network problemi

Recommended Posts

Posted

Meni se slična stvar desila na nekoj maleckoj mreži sa Windows 7 RC. Ostalo je da se time pozabavim kad se budem vratio sa odmora.

• Replies 111
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• freakns

38

• Razzmatazz

18

• radisa

18

• TheBigFlegma

12

Posted
Ruting?DNS sa jedne mreže se koristi na drugoj?
Hm, ne bih rekao. Sad sam lično pogledao problem, ono što mi je predstavljeno kao MAC nije bio MAC nego IPv6 adresa. Kada se pinguje sa XP-a odgovara normalno IP adresom.Računar sa koga pokušavam da pristupim šerovanim resursima na tom laptopu prijavljuje da je "device on network", ali da mu je zatvoren port 445.Na laptopu je port 445 stavljen u exceptions u firewall-u, ali isto je i kada se firewall ugasi.[5 minutes later]I, evo ga. PortScanner je i dalje javljao da je port 445 zatvoren, ali sam mu onda u properties-ima network adaptera isključio pa uključio File and Print Sharing i proradilo je, 445 se otvorio za javnost.@freakns: Eto, vidiš da Vista nije sranje, 5 minuta čačkanja i rešeno. Na koliko se različitih konfiguracija mreža kači taj laptop, čudi me da još uvek nije dobio neki sindrom podeljene ličnosti. :lol:
  • 3 weeks later...
Posted (edited)

Moji su uzeli IKOM net (kablovska TV). Kad su im uveli, prikacili su modem na laptop i registrovali njegovu MAC adresu. Sad, na ruteru imam mogucnost kloniranja MAC adrese i sad je to OK, ne bi htelo drugacije, radi net i na lapu i na nekom starom desktopu, ali... ne radi sve. Ne moze da nadje dobar deo sajtova (srecom ne i PPP :D), ne pinguje ih, verovatno je problem sa DNS-om. Posto mi je ranije taj ruter bio spojen sa jos jednim, bio je podesen na "Static IP" za net - tu mi je sam ispisao IP i DNS-ove od IKOM-a koje sam prekopirao kad sam promenio na Automatic Configuration, medjutim ni to ne pomaze. Any ideas?edit: da, sve fercera kad prebacim kabl od modema u ruter direktno u laptop.

Edited by Venom
Posted

Ja svuda gde mogu koristim opendns :

Our nameservers are 208.67.222.222 and 208.67.220.220.

Posted

Probacu... mada je nakon budjenja laptop proradio bez greske, dok desktop i dalje nece. Izgleda da sam urekao birajuci da postujem u ovom topicu :D.

Posted

Proradilo (ne koristim opendns, mada pretpostavlljam da je zgodno) :).

Posted

evo mene sa novim problemom :D ovaj kapiram da nije toliko komplikovan i da ce se dati resiti :Delem, ADSL konekcija sa statickom IP od telekoma(ne znam koji je modem). modem je setovan u bridge mode. racunar kada se prikaci na modem, mora da se rucno konektuje na net i sve funkcionise. ljudi iz telekoma su mu napravili konekciju.sada, ubacujemo u celu pricu mikrotik450 router. ruter je setovan, interface za spolja je PPPoE klijent, ukucaju se username i password, router se konektuje i postaje pristupan spolja. odnosno, router se nalazi u Nisu, ja mu prisupam iz NS i vidim mu sva setovanja. takodje, na routeru je stavljen DHCP koji radi(odnosno dodeli IP idresu iz datog opsega racunaru), postavljen je i NAT masquerade(standardno mikrotikovo NATovanje) medjutim racunar nece tako da pristupi netu. kada pokusa, otvori browser, trazi mu da se konektuje. ne moze da se konektuje i cao pa-pa. dakle kapiram da je fazon u nekim setovanjima na racunatu ili mozda treba nesto da se uradi na modemu(misilm da ne treba nista na routeru da se dira, ali ako treba, nije greda, promenicu)? ima li ko kakvu ideju? hvala :)

Posted
evo mene sa novim problemom :D ovaj kapiram da nije toliko komplikovan i da ce se dati resiti :Delem, ADSL konekcija sa statickom IP od telekoma(ne znam koji je modem). modem je setovan u bridge mode. racunar kada se prikaci na modem, mora da se rucno konektuje na net i sve funkcionise. ljudi iz telekoma su mu napravili konekciju.sada, ubacujemo u celu pricu mikrotik450 router. ruter je setovan, interface za spolja je PPPoE klijent, ukucaju se username i password, router se konektuje i postaje pristupan spolja. odnosno, router se nalazi u Nisu, ja mu prisupam iz NS i vidim mu sva setovanja. takodje, na routeru je stavljen DHCP koji radi(odnosno dodeli IP idresu iz datog opsega racunaru), postavljen je i NAT masquerade(standardno mikrotikovo NATovanje) medjutim racunar nece tako da pristupi netu. kada pokusa, otvori browser, trazi mu da se konektuje. ne moze da se konektuje i cao pa-pa. dakle kapiram da je fazon u nekim setovanjima na racunatu ili mozda treba nesto da se uradi na modemu(misilm da ne treba nista na routeru da se dira, ali ako treba, nije greda, promenicu)? ima li ko kakvu ideju? hvala :)
Obriši dial-up konekcije iz podešavanja mreže.
Posted

nije bilo do toga... iz nekog razloga allow remote access na DNS se nije automatski aktivirao sa postavljanjem DHCP servera...

• 3 months later...
Posted (edited)

guess who? :Pelem, vako :Dwindows mail server MDeamon. nalazi se na privatnoj mrezi sa privatnom adresom. na routeru sam otvorio port 25 za SMTP prolaz, i sve to sada fercera. ali, gomila mailova koji se salju odavde ne zavrsavaju gde treba jer se posmatraju kao spamovi :blink: ISP kod kojeg je otvoren nalog za domen kaze da ce oni da zavrsavaju kao spam jer se server ne vidi sa spoljnom vec sa privatnom IP adresom... ne znam koliko ste me razumeli :s i navodno da bi to radilo, mora da se uzme jos jedna IP adresa koja bi bila samo za mail server... sada, ja sam poprilicno siguran da to ne mora tako, ali ne znam sta da podesim da se mailovi ne bi videli kao spam... ima li neko resenje? tj, da li me je iko razumeo? :D i ako jeste, sta mogu da uradim? hvala :)EDIT: da dodam. upravo sam saznao da je spoljasnja IP adresa korisnika na blacklisti za koju nisu oni odgovorni vec neko iz te mreze :isuse: znaci odgovornost je do telekoma koji moraju da vijaju skidanje sa blackliste... znaci zesci najeb :frust: ako neko ima ikakav predlog, neka kaze!!!

Edited by freakns
  • 1 month later...
Posted

i jopet ja :D HEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEELP! :Delem, vrlo, vrlo cudan problem :)Linux mail server sa instaliranim Postfixom i Courier IMAPkada se posalje mail koji u sebi ima jednog ili vise CC primaoca, jedna od tri stvari se dogodi:1- mail stigne na obe adrese2- mail stigne samo na originalnog primaoca, osoba navedena u CC ne dobije mail3- mail stigne samo na osobu navedenu kao CC, originalni primaoc ne dobije porukunema nikakvog pravila kome stize poruka i kako. ako neko ima ideju, shoot :)

Posted
Errrr... /var/log/maillog?
pogledacu sutra ako stignem posto sam danas imao hitan izlazak na teren+hitno resavanje drugog problema(jebene cisco access liste, pola zivota ce mi uzeti :D)
  • 2 years later...
Posted

da li moze neko da mi pomogne da spojim tp link adsl ruter sa tp link wireless ruterom? imam parametre za adsl ruter koje treba da podesim. u pitanju je orion adsl.

Posted

Da li je bezicni tp link ruter i ADSL ruter? Ako jeste, onda ti obicni ruter ne treba nego samo taj WIFI. Svaki WIFI obicno ima i port za mrezni kabl, pa iskoristi za one kompove koje nemaju bezicnu vezu.