Svemir Zeka Posted December 15, 2022 Posted December 15, 2022 Eto sad si me ohrabrila da se i ja upustim u tu avanturu pravljenja sarme @Valkyrie A kako se pakuje list kupusa da ne ispadne meso i pirinač 1
mraki Posted December 15, 2022 Posted December 15, 2022 Uvek možete da se vadite na loš kupovni kupus. 1
gospa buba Posted December 15, 2022 Posted December 15, 2022 2 minutes ago, Svemir Zeka said: A kako se pakuje list kupusa da ne ispadne meso i pirinač polako mislim da cesh intuitivno da skapirash chim pochnesh. ja sam tako. nije da sam se neshto ceo vek motala oko sarmi, mislim da sam pre dve godine, u pola veka zivota, napravila prvi put 'velike' sarme, klasik sa kupusom i mesom. posne sa zeljem, tzv sushi sarme, pravim rutinski vec godinama. isto sama od sebe. 1
svashtabezneshto Posted December 15, 2022 Posted December 15, 2022 iz mog iskustva iskusne motačice sarmi, list kupusa je najbolji u univeru, njihova marka baš baš 1
nisam ja Posted December 15, 2022 Posted December 15, 2022 aj nemojte o sarmi u ovo nedoba. ionako danas postim jer sam se sinoć odro na libancima. bilo je daj bocu vina, daj hrane, daj šiše. srećom nisu imali tog nekog žara te sam nepušio sad već bezmalo tri meseca. 1
gospa buba Posted December 15, 2022 Posted December 15, 2022 3 minutes ago, mraki said: Šta su suši sarme? posne, samo pirinach lukovi, moze shargarepa celer orasi, ali ne mora, mota se malecko ko palac. 1
foto Posted December 16, 2022 Author Posted December 16, 2022 obozavam moju generaciju X sto se 2022. raspituje kako se prave sarme i generaciju koja joj pomaze. divni ste i jedni i drugi. genexovac koji ne voli i ne jede sarmu. 1% 1 1
gospa buba Posted December 16, 2022 Posted December 16, 2022 moramo pomoci svom plemenu shta je tebi!sarma je kao bicikl sent from bash mnogo dobar novi bubamoto
Sara Posted December 23, 2022 Posted December 23, 2022 On 15.12.2022. at 21:42, Valkyrie said: Hvala obojici, još samo da ne zapalim nešto E da. Moja majka ima nešto metalno, okruglo sa rupama, a podvrnuto, kao, pa to stavlja na dno šerpe za sarmu, kao odbojnik(?) da joj ne zagore. Pitam otkud joj, nema pojma, kaže dobila uz neke šerpe pre 100 godina. Ima li to da se kupi? Ili nešto slično makar. @renne nemoj da mi kažeš da naslažem pola kila kupusa na dno, ipak sam sarma-početnik, zajebaću nešto. Ja stavim par listova kupusa na dno i malo neke slaninice Ali najvaznije je da od kad sam otkrila "lenju" sarmu , motanje sarmica i ne razmatram. Jos kad se setim kako je moja sarma uvek bila na tapetu svake kritike jer 'velika i nikako u standardu ko Gospavina" 1
Recommended Posts