Jump to content

'De ima da se pazari?

Featured Replies

ja sam kupovala prosle nedelje..u velikom Univeru..dalje nisam gledala

mada mi je sve slabije...kiselicu sama kozije,imam gde da nabavim

2 hours ago, ajgor said:

Vide li neko Biserovo ovčije kiselo mleko ove sezone? Na meni uobičajenim mestima još ga nema, ranijih godina je bilo uveliko u prodaji u ovo doba.

naveliko kupujem već treću nedelju, Univer i Gomex imaju.  ove godine je bolje nego ikada (izvini, Ivy, ne kontriram, stvarno tako mislim).

puno, kremasto, masno, aromatično taman koliko treba, ukusno. baš po kući komentarišemo da boljeg kiselo - mlečnog proizvoda kod nas nema.

zelje u svim kombinacijama, od pite, preko čorbice, do sarmice + ovčije kiselo :heart: živelo proleće!

ma ok..nego sam ja pre njega danima pila/jela domace kozije kiselo pa mi je ovo sada dosta slabije u aromi i svemu u odnosu na to...i nekako mi je premasno/prejako takodje valjda u poredjenju sa domacim kozijim...

ih, pa domaće je sigurno bolje :) ali ko će da kiseli, nabavlja mleko...

ja ovo poredim sa drugim, sličnim. ono bugarsko iz Lidla ni prineti, dolačimo i iz MK, isto onako, bezveze, razvodnjeno, mlitavo... ona obična kisela, kravica i to, ne kupujem već godinama, meni to nejestivo.

ovi stvarno drže kvalitet, kontam da ga zato i imaju samo u sezoni nakon jagnjenja ovaca, pa do avgusta

Grcko ovcije u zemljanim onim posudicama, u Veru, meni je isto ekstra.

I ja bih najradije domace, ali...

Grcko ovcije u zemljanim onim posudicama, u Veru, meni je isto ekstra.
jeste, to je odlichno!

sent from bubamoto

ima i mlekara Maglic kravlje kiselo od 6%m.m koje nije lose

4 hours ago, banatjanin said:

naveliko kupujem već treću nedelju, Univer i Gomex imaju.  ove godine je bolje nego ikada (izvini, Ivy, ne kontriram, stvarno tako mislim).

puno, kremasto, masno, aromatično taman koliko treba, ukusno. baš po kući komentarišemo da boljeg kiselo - mlečnog proizvoda kod nas nema.

zelje u svim kombinacijama, od pite, preko čorbice, do sarmice + ovčije kiselo :heart: živelo proleće!

Hvala, Univer nisam proveravao, čudi me da ga još nema u Kruna Komercu koja je  uvek odlično snabdevena i  godinama drži najbolju cenu. Biserovo je apsolutno najbolje, sva druga koja probah nisu ni za prineti. 

jeste li poceli da kupujete tahini i koji? srpski ni makedonski nemaju istaknutu zemlju porijekla sirovine.

jeste li poceli da kupujete tahini i koji? srpski ni makedonski nemaju istaknutu zemlju porijekla sirovine.
kupili smo bilo koji i pravimo se ludi. ionako ce da traje do kraja godine.

sent from bubamoto

2 minutes ago, gospa buba said:

kupili smo bilo koji i pravimo se ludi. ionako ce da traje do kraja godine.

sent from bubamoto

ja imam dosta vece apetite.

mozda ga na kraju napravim sama.

Dobar sušeni paradajz iz grčke u maxiju

doduše i cena je "dobra"

Dobar sušeni paradajz iz grčke u maxiju
doduše i cena je "dobra"
bolje i dobra cena nego ja shto sam ulupala kilo zejtina u neku domacu proizvodnju sushenog kiselog paradajza :s_w:

sent from bubamoto

Meni u Mlečnom carstvu rekli da nema više makedonski Pekorino, raskinuli ugovore ili šta već :cry:

Sad me samo nesečeni heroin vadi.

nego gde nestade čarnok, nema ga neko vreme ni u metrou

nema pekorina, nema čarnoka...