Tvrdica Posted May 24, 2017 Posted May 24, 2017 (edited) Сушене мариниране маслине са Тасоса у Максију.Одличне! Edited May 24, 2017 by Tvrdica
gospa buba Posted May 24, 2017 Posted May 24, 2017 (edited) +200, besprekorne. nastojim da uvek imam jedne neotvorene. bolje da stoje kod mene nego kod njih -_- Edited May 24, 2017 by gospa buba
Tvrdica Posted May 24, 2017 Posted May 24, 2017 Паметно, треба имати залиху јер брзо их продају.Искусила пре десетак дана обишла пола града и ништа.Ове су јуче стигле и мој макси.
banatjanin Posted May 24, 2017 Posted May 24, 2017 Hmmm, otkud ti znas de je njen maxi? Eh.... Bez šale, pazario u maksiju na cvetnom trgu, dobre su, ama mikro ono pakovanje. Nastaviću da dovlačim iz Makedonije turske ispanyola masline, isto sušene, a vel'ka kutija Usput sam tamo video Jokićev na suvo odležali T-bone za soma dinara kilo, vakum pakovanje, komadi oko 800 gr
Jeremija Posted May 24, 2017 Posted May 24, 2017 Sad ste me zaintrigirali sa tim maslinkama, samo se plašim ako uzmem previše neće vama ostati...
kud u maglu Simoviću Posted May 24, 2017 Posted May 24, 2017 i merkator imao neke crne sušene, tamo na merenju isto bile odlične
Tvrdica Posted May 25, 2017 Posted May 25, 2017 Eh.... Bez šale, pazario u maksiju na cvetnom trgu, dobre su, ama mikro ono pakovanje. Nastaviću da dovlačim iz Makedonije turske ispanyola masline, isto sušene, a vel'ka kutija Usput sam tamo video Jokićev na suvo odležali T-bone za soma dinara kilo, vakum pakovanje, komadi oko 800 gr Како бре ''микро'' паковање, па нећеш на лебац да их мажеш Мени добро дођу док не одем у Грчку а тамо купујем ''макро'' паковање од 3кила.Сликаћу кад одем.Те турске не верујем да су добре као ове, јер није то иста сорта маслина.
beta Posted May 25, 2017 Posted May 25, 2017 nisam probala te grčke suve masline iz maksija ali jesam one iz vera. ponekad znaju da budu malčice gorke ali su u principu sasvim fine.
banatjanin Posted May 25, 2017 Posted May 25, 2017 (edited) Како бре ''микро'' паковање, па нећеш на лебац да их мажеш Мени добро дођу док не одем у Грчку а тамо купујем ''макро'' паковање од 3кила.Сликаћу кад одем.Те турске не верујем да су добре као ове, јер није то иста сорта маслина. ne znaš ti šta su ješni ukućani :-D i ne kudi konja kog nisi jahao, ove turske su opasno dobre nisam probala te grčke suve masline iz maksija ali jesam one iz vera. ponekad znaju da budu malčice gorke ali su u principu sasvim fine. zato što prave sušene malsine ne prolaze kroz proces "odgorčavanja" , što se inače radi sa 90% industrijskih maslina. zato te sušene i imaju tako dobar i intenzivan ukus. ja bi rekao, pravi ukus masline Edited May 25, 2017 by banatjanin
maheem Posted May 25, 2017 Posted May 25, 2017 i merkator imao neke crne sušene, tamo na merenju isto bile odlične u mom merkatoru toga nema poodavno <_<
beta Posted May 25, 2017 Posted May 25, 2017 zato što prave sušene malsine ne prolaze kroz proces "odgorčavanja" , što se inače radi sa 90% industrijskih maslina. zato te sušene i imaju tako dobar i intenzivan ukus. ja bi rekao, pravi ukus masline hmmm, ne znam šta da ti kažem. moja tetka kad pravi svoje masline, kod kuće, obavezno ih odgorči i budu prste da poližeš. ona je učila od grka, tečine familije. isto rade i dalmatinci kad rade za sebe.
Recommended Posts