gospa buba Posted March 1, 2013 Posted March 1, 2013 ako nastavite toliko da prichate moracu da pravim vecheras <_<
duda Posted March 1, 2013 Posted March 1, 2013 ja pravim sa puterom, i sa kiselim mlekom (a najn pavlakom), i bez oraha (prvi put sad videh recept s orasima nekakvim )(h)urmašice bez oraha k'o poljubac bez brkova -_-
gospa buba Posted March 1, 2013 Posted March 1, 2013 (h)urmašice bez oraha k'o poljubac bez brkova -_-iiiiik!
Frank Pembleton Posted March 1, 2013 Posted March 1, 2013 Realno je prosto za pravljenje ali sam imao par slučajeva dole gde sam nabasao na kamenite i uplašio se da ću zube da izlomim.A rođaci se smejulje i kao:Pa što misliš što mi ne uzimamo, nego nam greota tetki da kažemo da ne valja...Send from WC šolja by BVK
renne Posted March 1, 2013 Posted March 1, 2013 ja pravim sa puterom, i sa kiselim mlekom (a najn pavlakom), i bez oraha (prvi put sad videh recept s orasima nekakvim )Urmašice bez oraha nisu urmašice, doduše ja moram bez, ali to je druga stvarПослато са GT-N7100 користећи Тапаток 2
Amelija Posted March 1, 2013 Author Posted March 1, 2013 stvarno prvi put sada i ovde čujem za orahe u urmašicamaa recept koji rabimo u familiji je iz onog jednog veeelikog kuvara, nije da smo mi nešto izmišljali i eksperimentisali
gospa buba Posted March 1, 2013 Posted March 1, 2013 stvarno prvi put sada i ovde čujem za orahe u urmašicamaa recept koji rabimo u familiji je iz onog jednog veeelikog kuvara, nije da smo mi nešto izmišljali i eksperimentisaliiz pate markovic, nema shta da se misli. uvek chitam patu kasam na nekoj restrikciji. posle mi nishta ne treba
Аврам Гојић Posted March 3, 2013 Posted March 3, 2013 (edited) ne dam Edited March 3, 2013 by Marko M. Dabovic
Amelija Posted March 14, 2013 Author Posted March 14, 2013 sinoć napravljena švarcvald-torta, i to ovako:6 belanaca umutiti sa 6 kašika šećera6 žumanaca umutiti sa 6 kašika šećera pa dodati 60g kakaa i kašiku kirša, a na kraju dodati i umućena belanca i 200g mlevenih badema pa sve lepo pomešatiubaciti u pleh (najbolje okrugli, prečnika 26cm, mada može da se pravi i kao reforma no onda kore budu suvlje i slabije upijaju fil) i prvih 10 minuta peći na 200°C pa smanjiti na 180fil #1: u 600g višanja ubaciti 200g šećera i sačekati da puste sokubaciti 2dl soka u 3 kašike gustina i promešativišnje sa ostatkom soka staviti na ringlu da proključaju, pa kad provre ubaciti rastopljeni gustin i sve zajedno kuvati dok se ne zgusnefil #2: umutiti 300g šlagakad se ispeče kora, podeliti je na 3 dela i onda donji i srednji nafilovati prvo sa višnjama + sa malo šlaga preko njih, a poslednju samo šlagom + ukrasiti višnjama i rendanom čokoladominače postoji mali milion recepata za ovu tortu, a moje iskustvo stečeno pomoću velikog broja uspešnih i manje uspešnih pokušaja kaže da je ovaj najbolji+ neki ljudi nafiluju prvu koru samo višnjama a druge dve samo šlagom, no ja više volim ovako
renne Posted March 14, 2013 Posted March 14, 2013 e pa i mi pravimo po sličnom receptu. Sad će mladenci pa će se prave kolači, biće slika :)
Amelija Posted March 14, 2013 Author Posted March 14, 2013 e vidiš mogla bih i ja da uslikam :)mada ova naizgled i nije baš ispala previše reprezentativnonadam se da će večerašnja torta biti bolja u tom smislua recept će stići sutra ;-)
duda Posted March 14, 2013 Posted March 14, 2013 kada kažeš šlag nisam sigurna na šta mislišako je praškasti onda mi se ne dopada, ako je slatka pavlaka onda ok
Recommended Posts