Jump to content
IGNORED

Torte i kolači

Amelija

Recommended Posts

Posted

ako nastavite toliko da prichate moracu da pravim vecheras <_<

Posted
ja pravim sa puterom, i sa kiselim mlekom (a najn pavlakom), i bez oraha (prvi put sad videh recept s orasima nekakvim :huh:)
(h)urmašice bez oraha k'o poljubac bez brkova -_-
Posted
(h)urmašice bez oraha k'o poljubac bez brkova -_-
iiiiik!:lolol:
Posted

Realno je prosto za pravljenje ali sam imao par slučajeva dole gde sam nabasao na kamenite i uplašio se da ću zube da izlomim.A rođaci se smejulje i kao:Pa što misliš što mi ne uzimamo, nego nam greota tetki da kažemo da ne valja...Send from WC šolja by BVK

Posted
ja pravim sa puterom, i sa kiselim mlekom (a najn pavlakom), i bez oraha (prvi put sad videh recept s orasima nekakvim :huh:)
Urmašice bez oraha nisu urmašice, doduše ja moram bez, ali to je druga stvarПослато са GT-N7100 користећи Тапаток 2
Posted

stvarno prvi put sada i ovde čujem za orahe u urmašicamaa recept koji rabimo u familiji je iz onog jednog veeelikog kuvara, nije da smo mi nešto izmišljali i eksperimentisali

Posted
stvarno prvi put sada i ovde čujem za orahe u urmašicamaa recept koji rabimo u familiji je iz onog jednog veeelikog kuvara, nije da smo mi nešto izmišljali i eksperimentisali
iz pate markovic, nema shta da se misli. uvek chitam patu kasam na nekoj restrikciji. posle mi nishta ne treba :lolol:
Posted

vasinu tortu da izedem pa da mrem! odma!

Posted (edited)

ne dam

jova_radovanovic_150607.gif

Edited by Marko M. Dabovic
  • 2 weeks later...
Posted

sinoć napravljena švarcvald-torta, i to ovako:6 belanaca umutiti sa 6 kašika šećera6 žumanaca umutiti sa 6 kašika šećera pa dodati 60g kakaa i kašiku kirša, a na kraju dodati i umućena belanca i 200g mlevenih badema pa sve lepo pomešatiubaciti u pleh (najbolje okrugli, prečnika 26cm, mada može da se pravi i kao reforma no onda kore budu suvlje i slabije upijaju fil) i prvih 10 minuta peći na 200°C pa smanjiti na 180fil #1: u 600g višanja ubaciti 200g šećera i sačekati da puste sokubaciti 2dl soka u 3 kašike gustina i promešativišnje sa ostatkom soka staviti na ringlu da proključaju, pa kad provre ubaciti rastopljeni gustin i sve zajedno kuvati dok se ne zgusnefil #2: umutiti 300g šlagakad se ispeče kora, podeliti je na 3 dela i onda donji i srednji nafilovati prvo sa višnjama + sa malo šlaga preko njih, a poslednju samo šlagom + ukrasiti višnjama i rendanom čokoladominače postoji mali milion recepata za ovu tortu, a moje iskustvo stečeno pomoću velikog broja uspešnih i manje uspešnih pokušaja kaže da je ovaj najbolji+ neki ljudi nafiluju prvu koru samo višnjama a druge dve samo šlagom, no ja više volim ovako

Posted

e pa i mi pravimo po sličnom receptu. Sad će mladenci pa će se prave kolači, biće slika :)

Posted

e vidiš mogla bih i ja da uslikam :)mada ova naizgled i nije baš ispala previše reprezentativnonadam se da će večerašnja torta biti bolja u tom smislua recept će stići sutra ;-)

Posted

kada kažeš šlag nisam sigurna na šta mislišako je praškasti onda mi se ne dopada, ako je slatka pavlaka onda ok