Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Torte i kolači

Featured Replies

• Author

umućena slatka pavlaka, naravno :)pardon što nisam precizirala, ali ja to prosto podrazumevamjerbo te praškaste šlagove nisam jela od detinjstva (a sama ih nikada nisam ni koristila)

• Replies 4.2k
  • Views 404.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Probala malo biznis: napravila oko 120 mafina i dve tepsije mince pies za novogodišnji bazar, doduše kod mene u gradu na domaćem terenu. Četiri vrste mafina: banana/čokolada, tlimu/mak/sir, karam

• Moskva šnit     

• Saher za @bubkka in rođendan

Posted Images

• Author

e, sinoć je napravljenai druga, tzv bela tortaa zovu je i jubileum tortainače nemam pojma da li je to nešto poznato ili samo u mojoj užoj i široj familiji, ja je doduše nikada van iste nisam jelaelem,od 9 belanaca napraviti 3 kore ovako:3 belanca umutiti dobro sa 3 kašike šećera, pa ispeći na dobro podmazanoj prevrnutoj šerpi(p.s. i ovde je moguće olakšati postupak i napraviti pravougaonastu koru izjedna, kao za reformu, pa preseći na 3 dela, no naravno ondak neće biti okrugla)fil:9 žumanaca umutiti sa 9 kašika šećera + 1 vanilom, dodati 300ml mleka i 5 kašika brašna pa skuvati na paripotom dodati 250g putera i 200g oljuštenih i uzduž iseckanih bademanafilovati kore, a na kraju celu tortu premazati umućenim šlagom (da, mislim na slatku pavlaku :))e sad, neki više vole kada nema šlaga, kažu da šlag malo priguši osnovni ukus torte, a neki pak više vole sa šlagom+ lepše izgleda skroz bela sa šlagom i daje mogućnost specijalnih kerefeka za ukrašavanje pomoću šprica itd

• Author

a evo i malo sličicašvarcvalduša: (gotova skroz)torta1.jpegbela: (koja je još uvek žuta :D, a sutra će dobiti i šlag)torta2.jpeg

što dobro izgleda crna šuma m04124.gifslaviš nešto ameli ?

• Author

heheslavimo sutra treći rođendan razbojnika #1 :-)a inače pravim ja često torte i kolače i kad se ništa ne slavijer em volim da ih pravim em sam :piggy:

Maheem tulumbe:U pola litra kipuceg mleka umesati 15 kasika brasna uz mucenje. Kad se masa sjedini, skinuti sa sporeta, a kad se prohladi, dodati tri jajeta, pola kasicicicie bikarbone sode i sve sjediniti.Pravti tulumbe (potreban ti je kalup, ako nemas pravis ih ko ustipke) i prziti na umereno toplom ulju. Uspinovati pola kg secera sa casom vode (2 dl). Kad se ohladi, preliti preko tulumbi (u neku ciniju) da lepo upiju.!!! - probaj prvo jednu tulumbu, da vidis dal je dobra masa, dal treba vise brasna.!!! - isprzene tulumbe stavljaj na papir da se ocedi ulje.

Edited by Lancia

bre to przeno, to je smrt u diskoteci, mene su tulumbe u pameti da se peku u rerni? :unsure:

meni bilo u pameti, da rastu u poslasticarnici.recept je made in skvo, nemam ja pojma o tome.

nemash pojma, a jedesh na sve strane, josh samo nisi isho na fitnes da tamo jedesh tulumbe ^_^

bre to przeno, to je smrt u diskoteci, mene su tulumbe u pameti da se peku u rerni? :unsure:
ih bre bubo, pa kako ti u takvoj zabludi da živišvazda su se tulumbe pržile
ih bre bubo, pa kako ti u takvoj zabludi da živišvazda su se tulumbe pržile
pa moram i ja negde da zivim -_-mislim, nisam videla tulumbu jedno deceniju minimum, a kamoli fantazirala o procesu proizvodnje ^_^
fala brate. svi različito prave. sutra pravimo šerbet a prekosutra javljam kako je uspelo.Lanćine tulumbe

300g brašna, pola praška za pecivo se umuti u pola litre vrele vode sa malo soli. Kad se prohladi dodavati jedno po jedno pet jaja ukupno. Onda turiti u tulumbar, i obavezno u hladno ullje pa pržiti. Kad se procede metiti u šerbe, 600g vode, 600g šećera, jedan limun

:D fala na komplimentu.

napravismo tortu čokoladna čokolada sa čokoladom :)