Jump to content
IGNORED

Torte i kolači

Amelija

Recommended Posts

• 2 weeks later...
Posted

Da li se redovna crna cokolada (kakao 70%) moze koristiti za kuvanje? Mama hoce da mi pravi bajaderu, neku pravu cokoladu za kuvanje a koja nije cist secer nismo nasli u radnji, pa sam uzela redovnu crnu noseci se mislju da je cokolada - cokolada :D  Ovo joj je sastav: kakao masa, seces, kakao puter. Kakao min. 70%

• 2 weeks later...
Posted

Još malo klasike ... Lenja :heart: sa jabukama.

pita.jpg

• +1 3
  • Wub 1
  • 1 month later...
Posted
On 14.2.2022. at 17:14, I*m with the pilots said:

Da li se redovna crna cokolada (kakao 70%) moze koristiti za kuvanje? Mama hoce da mi pravi bajaderu, neku pravu cokoladu za kuvanje a koja nije cist secer nismo nasli u radnji, pa sam uzela redovnu crnu noseci se mislju da je cokolada - cokolada :D  Ovo joj je sastav: kakao masa, seces, kakao puter. Kakao min. 70%

Ispalo je sasvim okej!

----------

Posto sam ja ocito duduk za kolace (utesi me drugarica: "neki ljudi dobro kuvaju a neki dobro prave kolace"), imate li neki jednostavni coko-kolac koji bih mogla da napravim za deciji rodjendan? Nesto sa uputstvima kao za idiote, sa tacno svim u gram ili u kasikama, da ne bude odokativno kako moja mama voli da radi? Jedini uslov je da je dakle jednostavan za napraviti i da nije mnogo sladak, ali tu vec mogu i sama smanjiti secer. E da, ujurila sam brasno tip 550 i znam da to nije to koje moja mama koristi, ali - nema drugog, i za ovo sam srecna.

Posted

Pa imaš onaj najednostavniji recept kao za čupavce ili braunise, ako si zainteresovana da pišem

Posted (edited)
5 minutes ago, renne said:

Pa imaš onaj najednostavniji recept kao za čupavce ili braunise, ako si zainteresovana da pišem

it-crowd-maurice-moss.gif

Moram da napravim prvo jedan test pre nego sto dodje rodjus

Edited by I*m with the pilots
Posted

280g brašna, tri kašike kakaoa, 3 jajeta, 200g mleka, 200g šećera, 50g otopljenog maslaca, prašak za pecivo, vanil šećer. Umutiri jaja, dodati puer i mleko, pa onda brašno i kakao. 

Sve sjedoniti pa peći

Iseći kolač kada je pečen
Još vruće zaliti sa 100g čokolade, 100g maslaca, 10 kašika mleka i 100g šećera. Rum i vanila po želji

• +1 1
  • Wub 1
Posted
40 minutes ago, renne said:

280g brašna, tri kašike kakaoa, 3 jajeta, 200g mleka, 200g šećera, 50g otopljenog maslaca, prašak za pecivo, vanil šećer. Umutiri jaja, dodati puer i mleko, pa onda brašno i kakao. 

Sve sjedoniti pa peći

Iseći kolač kada je pečen
Još vruće zaliti sa 100g čokolade, 100g maslaca, 10 kašika mleka i 100g šećera. Rum i vanila po želji

Evo vidis, nije dummies-proof!

Koliko praska za pecivo i koliko vanilin secera? I na kojoj temperaturi, koliko dugo, da vrti vazduh ili gore/dole...?

Umutiti jaja - odvojeno belance te zumance ili sve zajedno?

Posted

Jedan prašak za pecivo, a vanilin šećera koliko voliš da ti miriše, može i ekstrakt vanile, nije to bitno, ja stavim dve kesice.

Jaja mutim zajedno, ja sam seljak čovek, nema kod mene tih odvajanja :)

180 stepeni, oko pola sata, bocneš na 25 minuta pa vidiš da li nešto ostaje na čačkalici. Ne mora da vrti vazduh, to je običan patišpanj

• +1 1
  • Hvala 1
Posted

Ošišani čupavci