I*m with the pilots Posted February 14, 2022 Posted February 14, 2022 Da li se redovna crna cokolada (kakao 70%) moze koristiti za kuvanje? Mama hoce da mi pravi bajaderu, neku pravu cokoladu za kuvanje a koja nije cist secer nismo nasli u radnji, pa sam uzela redovnu crnu noseci se mislju da je cokolada - cokolada Ovo joj je sastav: kakao masa, seces, kakao puter. Kakao min. 70%
hansolo Posted February 26, 2022 Posted February 26, 2022 Još malo klasike ... Lenja sa jabukama. 3 1
I*m with the pilots Posted April 8, 2022 Posted April 8, 2022 On 14.2.2022. at 17:14, I*m with the pilots said: Da li se redovna crna cokolada (kakao 70%) moze koristiti za kuvanje? Mama hoce da mi pravi bajaderu, neku pravu cokoladu za kuvanje a koja nije cist secer nismo nasli u radnji, pa sam uzela redovnu crnu noseci se mislju da je cokolada - cokolada Ovo joj je sastav: kakao masa, seces, kakao puter. Kakao min. 70% Ispalo je sasvim okej! ---------- Posto sam ja ocito duduk za kolace (utesi me drugarica: "neki ljudi dobro kuvaju a neki dobro prave kolace"), imate li neki jednostavni coko-kolac koji bih mogla da napravim za deciji rodjendan? Nesto sa uputstvima kao za idiote, sa tacno svim u gram ili u kasikama, da ne bude odokativno kako moja mama voli da radi? Jedini uslov je da je dakle jednostavan za napraviti i da nije mnogo sladak, ali tu vec mogu i sama smanjiti secer. E da, ujurila sam brasno tip 550 i znam da to nije to koje moja mama koristi, ali - nema drugog, i za ovo sam srecna.
renne Posted April 8, 2022 Posted April 8, 2022 Pa imaš onaj najednostavniji recept kao za čupavce ili braunise, ako si zainteresovana da pišem
I*m with the pilots Posted April 8, 2022 Posted April 8, 2022 (edited) 5 minutes ago, renne said: Pa imaš onaj najednostavniji recept kao za čupavce ili braunise, ako si zainteresovana da pišem Moram da napravim prvo jedan test pre nego sto dodje rodjus Edited April 8, 2022 by I*m with the pilots
renne Posted April 8, 2022 Posted April 8, 2022 280g brašna, tri kašike kakaoa, 3 jajeta, 200g mleka, 200g šećera, 50g otopljenog maslaca, prašak za pecivo, vanil šećer. Umutiri jaja, dodati puer i mleko, pa onda brašno i kakao. Sve sjedoniti pa peći Iseći kolač kada je pečen Još vruće zaliti sa 100g čokolade, 100g maslaca, 10 kašika mleka i 100g šećera. Rum i vanila po želji 1 1
aram Posted April 8, 2022 Posted April 8, 2022 nisu svi jednostavni, ali su uputstva vrlo detaljna i precizna, sa sve fotografijama. http://www.proverenirecepti.com/p/dezerti_16.html 1
Lancia Posted April 8, 2022 Posted April 8, 2022 38 minutes ago, aram said: nisu svi jednostavni, ali su uputstva vrlo detaljna i precizna, sa sve fotografijama. http://www.proverenirecepti.com/p/dezerti_16.html Valjda je Darling uspela da napravi cupavce
I*m with the pilots Posted April 8, 2022 Posted April 8, 2022 40 minutes ago, renne said: 280g brašna, tri kašike kakaoa, 3 jajeta, 200g mleka, 200g šećera, 50g otopljenog maslaca, prašak za pecivo, vanil šećer. Umutiri jaja, dodati puer i mleko, pa onda brašno i kakao. Sve sjedoniti pa peći Iseći kolač kada je pečen Još vruće zaliti sa 100g čokolade, 100g maslaca, 10 kašika mleka i 100g šećera. Rum i vanila po želji Evo vidis, nije dummies-proof! Koliko praska za pecivo i koliko vanilin secera? I na kojoj temperaturi, koliko dugo, da vrti vazduh ili gore/dole...? Umutiti jaja - odvojeno belance te zumance ili sve zajedno?
renne Posted April 8, 2022 Posted April 8, 2022 Jedan prašak za pecivo, a vanilin šećera koliko voliš da ti miriše, može i ekstrakt vanile, nije to bitno, ja stavim dve kesice. Jaja mutim zajedno, ja sam seljak čovek, nema kod mene tih odvajanja 180 stepeni, oko pola sata, bocneš na 25 minuta pa vidiš da li nešto ostaje na čačkalici. Ne mora da vrti vazduh, to je običan patišpanj 1 1
mraki Posted April 8, 2022 Posted April 8, 2022 (edited) @I*m with the pilots samo da kažem da te @renne zeznuo. Ovo nisu ni čupavci ni braunis. Edited April 8, 2022 by mraki
Recommended Posts