Jump to content
IGNORED

Torte i kolači

Amelija

Recommended Posts

Posted

Kaće neki kolači? [emoji17]
Nemam nešto inspiraciju, a dajte šta ste uštekali te namirnice za karantin [emoji846]

Posted

nema nashta. zamalo i dijabeticharu da spakujem, zaboravila :isuse: [emoji38]ol:

sent from bubamoto

Posted
nema nashta. zamalo i dijabeticharu da spakujem, zaboravila isuse.gif [emoji38]ol:

sent from bubamoto

[emoji846] a dobro mogaoo je nekome da ih daa

Pravim ih, upravo [emoji41]
Posted
[emoji846] a dobro mogaoo je nekome da ih daa

Pravim ih, upravo [emoji41]
pojeo bi, znam ga :hihi:

javljaj kako ispalo.

sent from bubamoto

Posted
pojeo bi, znam ga hihi.gif

javljaj kako ispalo.

sent from bubamoto

E pa, sjajni su ti, socni, preukusni. [emoji173]
Oni raspukli koje sam ranije pravila, vise su bili okrugli, manje su se rasplinuli, ali su ovi def ukusniji, I da dodala sam rum [emoji7]

0236bb9792cb314f1fba95cdb008aad3.jpg
Posted

jeee, planete! mi pozderali do podneva. mozesjh, strukture radi, da ih radish i u korpicama za mafine, onda budu josh mekshi iznutra. ja nekad ovako nekad onako. bash mi drago da uspelo :D

sent from bubamoto

Posted

Ma sjajni su i brzo se prave [emoji7]

Dobar je ovaj sajt, pravila sam vec neke njihove djakonije.

Posted

Čololad čip, brusnice iz Linde, limun kukis, tope se u ustima. Recept onako odokativan, samo sam pomešala puter i mast da budu hrskaviji. Ja ozbiljno shvatila preporuku da se mesi kao terapija. 

jjjjjj.jpg

• 4 weeks later...
Posted

Ok, jasno sto nikako da odmakneš od prvog nivoa, mislim od ovih kolačića 🤭🤭

Posted

puppies samo što ne iskoče iz žute aljine

Posted
On 6.3.2020. at 18:27, Jumanji said:

Elem. Slučajno mi iskočio recept za neki tzv. turski sutlijaš. Oke, to nebitno, nego me podstaklo da pitam... a kako vi kuvate sutlijaš?

Sa vodom prvo ili samo sa mlekom?

Znam kada sam pre par godina saznala da ga neki kuvaju prvo sa vodom (a to su bile dve osobe iz Bosne, ne znam je l slučajnost ili praksa tamo), da sam se baš iznenadila, nikada do tada čula, a kasnije na netu videla više puta.

Moja familija kuvala uvek samo u mleku.

Zašto se kuva u vodi prvo?

@sutlijas

Ja samo prokuvam u vodi prvo pirinac (najbolji je oblog zrna, onaj bio iz DMa, italijanski, je odlican), i prospem tu vodu. Onda krenem da dolivam mleko malo po malo, sve vreme mi je na tihoj vatri i tako se krcka, sa poklopcem - svako malo promesam i dodam mleko kada vidim da se ono prethodno ukuvalo. Nikada nisam razmisljala o nekoj stednji, vec mi ovo deluje pre svega prakticno. I jos jedna konkretna prednost ovoga je sto ne moram u startu da odmerim koliko mi treba mleka ukupno, vec dodajem po malo, pa koliko bude na kraju. :)

Nekad stavim malko javorovog sirupa, nekad bas nista ako je mleko slasnije, muz voli malo secera ili meda. I naravno ne bez cimeta. Ako slucajno nema cimeta, onda moze i rendana crna cokolada.

Pravim na nedeljnoj bazi :)