Jump to content
IGNORED

Torte i kolači

Amelija

Recommended Posts

Posted
1 hour ago, gospa buba said:

kod mene ne postoji takav ugao :ph34r:

:D

Posted

nije smesno. chekam da dodje baba, ona je ekspert :hihi:

sent from bubamoto

Posted
2 hours ago, gospa buba said:

ekspert

ne treba expert, treba bref
mam_3698505_produktfoto_produkt_zoom_1.2

našprcaš uveče, ujutru izribaš i gotovo. doduše, mora malo se preznoji čovek :)

Posted

Tvoja rerna i dalje blista. Kako je to moguće?

ne treba expert, treba bref

Kolač u tiganju? Nemoguće!?

Posted
10 hours ago, renne said:

što bi bilo ko ribo rernu, jaka stvar

+1 

Posted
što bi bilo ko ribo rernu, jaka stvar
pretim da upadnem u ovaj minimum energije. shragod da je unutra, chisto je ko suza :D

sent from bubamoto

• 2 weeks later...
Posted (edited)
On 21.5.2018. at 17:30, gospa buba said:

eo dakle tiramisu od jagode, 2x pravljen te kanonizovan. u buducnosti ce se testirati i na druga voca, dominantno brekskve™

500 g sitnog sira kravice (ko voli nek bira drugi)

250 (do 300) ml slatke pavlake

200 g bele chokolade (manje jedan red koji uvek neko ukrade)

100 g shecera, darling bi stavila i manje.

chokolada otopi na pari, prohladi, smesha u sir i muti se standardno sa shecerom. slatka pavlaka se muti posebno, pa sastavi sa sirom.

ovo mi je palo na pamet kad krene ko i svake nove godine da se poklanja bajadere sa snizenja, a niko nece da ih jede, da moze da se otopi 200 grama bajadera na pari i sa tim da se pravi bajaderac siz kejk, il tvoj tiramisu bajaderac kejk. nisam pravila, al sam sigurna da je odlicno. ako neka bajadera zaluta u moje sake, zvarsice u siz kejku. 

Edited by darling
Posted

ima smisla moja ti. samo shto bajadera solidno dize cijenu mislim? jer mene niko ne poklanja bajaderu :unsure:

sent from bubamoto

Posted

ko neće da jede bajadere?

Posted

ja :D

prethodnih godina sam primetila kruzenje bajadere u drustvu. pred novu godinu zadnjih godina mala bombonjera padne na 350ak dinara i bude zgodna za poklon, vise od velike milke, manje od pune cene bombonjere. nemojte mi reci da ove godine nema, bas sad kad sam smislila kako da je korisno upotrebim :D

Posted

Nemam pojma ni sam zašto, ali prolazio pored onih gotovih kora u supermarketu i uzeo jedne, idu praznici i slavlja pa rekoh neće da se baci (a i rok im je do kraja 2020.) :isuse:

Valja li to ičemu ili je totalni kulinarski zločin?

Ima i neki recept za fil na njima u koji ide po pola kg maslaca i šećera, 300g plazme, isto toliko orasa i čokolade, a baza je puding od vanile. :wacko:

Kontam da može i bolje od toga, tako da predloge za neki jednostavan i manje ubitačan fil primam u narednih 17 dana :D

Posted

Ma najbolja i najbrza varijanta, a topi se u ustima je da izmedju korica premazes 3 kesice krem slaga, onog zuckastog, vanila, a odozgo i sa strane  2 kesice belog. Ostavis da se dobro ohadi i opusti, najbolje preko noci i uzivanjcija, ko sladoled.
Neces se pokajati.
Ostale kremove nisam probala, malo mi je jeres, malo ovde ne mozes da omanes, sve instant, a preukusno :cool: