nezvanova Posted May 8, 2018 Posted May 8, 2018 mmmm.... odlicno zvuci! ja sad pravila onaj tvoj sladoled sa kozijom urdom, zaledjenim bananama i svezim jagodama. dodala jos malo stevije. super je! nego, koji krem sir koristis za ze tiramisue i cizkejkove... ja nisam nesto istrazivala jer ih ne jedem, ali cerka mog muza voli cizkejk pa reko, mogla bih da joj napravim dok buckam nama sladzu...
darling Posted May 8, 2018 Posted May 8, 2018 (edited) abc. ja nisam ljubiteljka sizkejka, al imala sam belu cokoladu kojoj je isteko rok. veoma je ukusan. moze i s 400 grama sira. kora od zabraonjenog maslaca, s piskotama i lesnicima mi je bila odlicna. i jagode u ovoj polusvezoj varijanti su odlicne. jedno se limuna ne secam, al ako sam napisala, onda ga je bilo ja se navukla na urdu i ledene visnje, 50 grama sira i 100 grama visanja. i sve mi je potaman, i slatkoca i hladnoca. ne znam koji mi je, cega je simptom krejving za visnjama koje ne volim uopste Edited May 8, 2018 by darling
nezvanova Posted May 8, 2018 Posted May 8, 2018 da, višnje su jedno podosta beskorisno voće (u nutritivnom smislu) tako da taj krejving za visnjama ne znaci da ti fale neki vitamini, već ti sad prijaju iz nepoznatih i nebitnih razloga. odlicne su visnje, uzivaj
kud u maglu Simoviću Posted May 8, 2018 Posted May 8, 2018 5 minutes ago, nezvanova said: višnje su jedno podosta beskorisno voće (u nutritivnom smislu) može pojašnjenje, pošto se tvrdnja kosi sa opštepoznatim. antioksidant, c vitamin...
Tvrdica Posted May 8, 2018 Posted May 8, 2018 ''razloga za konzumiranje višanja je uistinu mnogo. Višnje su poznate po svojoj živoj crvenoj boji. Tu boju duguju polifenolnim flavonoidima antocijanima, pigmentu koji daje crvenu, ljubičastu ili plavu boju voću, a najviše su koncentrirani u koži. '' Витамини цео спектар, плус калцијум и гвожђе. Једино што су то све бескорисне ствари за човека и то подоста.
darling Posted May 8, 2018 Posted May 8, 2018 let it go, nebitno, to je nesto izmedju nezvanove i mene
nezvanova Posted May 8, 2018 Posted May 8, 2018 ok, preterala sam, meni visnje i tresnje nekako uvek bile samo ukusne i dobre za kolace, a od voca samo limun narocito koristan :-) u pravu ste, ima visnja dosta C vitramina i magnezijuma (gvozdja bas i nema) i cak je nutritivno korisnija od tresanja. ja sam znala samo za flavonoide, oni su dobri u borbi protiv tromboze, dobri su za vene itd... zbog magnezijuma su verovatno dobre protiv nesanice i to je to sto sam ja uocila. neke druge vrste voca su bolji izvor C, B vitamina i ostalih korisnih nutitiva, ali nisu ni kod visnje za bacanje... višnje trešnje limun
beta Posted May 8, 2018 Posted May 8, 2018 (edited) @kud u maglu Simoviću probala i nisu loše. loša strana im je što su zalogajčići pa lako izgubim kontrolu koliko smažem. zato ih izbegavam. Edited May 8, 2018 by beta kentauri
gospa buba Posted May 8, 2018 Posted May 8, 2018 mrzim antocijane. jednom su me odveli na stranputicu sent from bubamoto
beta Posted May 8, 2018 Posted May 8, 2018 10 minutes ago, kud u maglu Simoviću said: pa radi na karakteru e, moj ti, karakter se ne gradi na princes krofnicama koje ne mogu dugo da stoje jer se zdroćkaju pa onda ćao đaci. karakter se brusi kad odolevaš piti sa višnjama, londonskim štanglama i tako tim izazovima.
renne Posted May 8, 2018 Posted May 8, 2018 27 minutes ago, kud u maglu Simoviću said: kida. 350 kinti ima maksi, ima idea odlične, ima i aroma
kud u maglu Simoviću Posted May 13, 2018 Posted May 13, 2018 mali princ u palmotićevoj prsao do neprepoznavanja
Recommended Posts