darling Posted March 12, 2017 Posted March 12, 2017 :) pravite mi zazubice. nasla sam ispeci, pa reci. simpaticno izgleda ko voli americku skolu slatkog.
morgana Posted March 12, 2017 Posted March 12, 2017 svidja mi se ispeci pa reci, narocito kuki sa bijelom cokoladom i bademom
aram Posted March 12, 2017 Posted March 12, 2017 Napravio kolač sa biter orange marmeladom. Kazu da je odličan...
beta Posted March 12, 2017 Posted March 12, 2017 Napravio kolač sa biter orange marmeladom. Kazu da je odličan... odlično, pošalji parče
darling Posted March 16, 2017 Posted March 16, 2017 da, naizmenicno. jako je ukusno, hibrid najboljeg od medjimurske i tufahija, skoro bez secera. sledec put cu izbaciti i testo :D
nezvanova Posted March 16, 2017 Posted March 16, 2017 odlicno, dobra ideja da se pravi bez testa, probacu ovih dana.... mislim i da ce dobro biti da ukuvam ponaosob orahe i mak sa sokom od pomoranzde (ja cu bez secera, naravno, sa malo stevije)...i mozda odozgo da prelijem crnom cokoladom!
darling Posted March 17, 2017 Posted March 17, 2017 dobro ti to zvuci. super su pecene jabuke, moze svasta s njima. ne moras da ukukvavas, posto ce se svakako peci u rerni. samo izmesaj.
Frank Pembleton Posted March 17, 2017 Posted March 17, 2017 Kad smo već kod jabuka, video neki recept jabuke u dublji tiganj u komadima se prodinstaju dobro da omekšaju, preko toga lisnato testo dobro se ušuška i krk u rernu, posle kad se ispeče, izvrne se naopačke i ćopaj .... Prosto ko pasulj... ....shit has hit the fan...
Simon Posted March 17, 2017 Posted March 17, 2017 nabudzila sam prevrnuti s jabukama makom. dobar. Опет мак :D
kobni zelaya Posted March 17, 2017 Posted March 17, 2017 Overio sam juče gđu Mirkov. :) Sjajno. Tart sa jabukama i bademom je bio strava, izgleda da imaju koncept da ne rokaju puno šećera, potpuno elegantan kolač. Ona neka kugla sa vanila kremom (neki smešan naziv ima, nešto fu-fu ili jo-jo :) ) je takođe fenomenalna - ona kremastost unutra mi je probudila uspomene na nikad prežaljene krempite iz kluba književnika, a korica hrskava pa fina. Bio sam oko šest popodne, nisu već imali Paris-Brest, ali žena se izvinjavala, dala mi vizitku i rekla "Slobodno zovite da vam ostavim". Još smo probali drugar i ja po kuki, oba su bila jako ukusna. Biću stalna mušterija. Malo se pribojavam da ne propadnu, mesto je dosta zabačeno. Ima mesta i za bašticu kad otopli, tu se nadam leti da sedim pijem kafu, jedem kolače, čitam neku knjižicu i uživam.
Frank Pembleton Posted March 17, 2017 Posted March 17, 2017 Overio sam juče gđu Mirkov. :) Sjajno. Tart sa jabukama i bademom je bio strava, izgleda da imaju koncept da ne rokaju puno šećera, potpuno elegantan kolač. Ona neka kugla sa vanila kremom (neki smešan naziv ima, nešto fu-fu ili jo-jo :) ) je takođe fenomenalna - ona kremastost unutra mi je probudila uspomene na nikad prežaljene krempite iz kluba književnika, a korica hrskava pa fina. Bio sam oko šest popodne, nisu već imali Paris-Brest, ali žena se izvinjavala, dala mi vizitku i rekla "Slobodno zovite da vam ostavim". Još smo probali drugar i ja po kuki, oba su bila jako ukusna. Biću stalna mušterija. Malo se pribojavam da ne propadnu, mesto je dosta zabačeno. Ima mesta i za bašticu kad otopli, tu se nadam leti da sedim pijem kafu, jedem kolače, čitam neku knjižicu i uživam. Ja pre par dana prolazio pre podne malo ranije bilo zatvoreno.Jeste zavučeno ali verovatno bi ih za bolju lokaciju odrali od kinte.... Možda je bolje lagano nego da se pretera pa ćao...
banatjanin Posted March 17, 2017 Posted March 17, 2017 Ona neka kugla sa vanila kremom (neki smešan naziv ima, nešto fu-fu ili jo-jo :) ) je takođe fenomenalna - ona kremastost unutra mi je probudila uspomene na nikad prežaljene krempite iz kluba književnika, a korica hrskava pa fina. šu - šu od francuskog choux (što je ono testo od kog se prave ekleri i princes krofne)
Recommended Posts