adam Posted October 11, 2019 Posted October 11, 2019 ja sam pravio nekoliko puta i uvek u belom vinu, ovako - https://honest-food.net/braised-rabbit-recipe-italian/ sluzio uz krompir pire i par povrcki kuvanih na pari. meni super.
aram Posted October 11, 2019 Posted October 11, 2019 salamura. ja bih to držao u pacu 48 sati, ne u salamuri. znači voda, sirće, luk, šargarepa, lovorov list... imaš raznih recepata za divljač.
aram Posted October 11, 2019 Posted October 11, 2019 (edited) pola kile korenastog povrća (celer, paštrnak, šargarepa), dve glavice crnog luka, 3-4 čena belog luka, 20-tak zrna bibera, 6-7 listova lovora, kašiku šećera, 200 ml vinskog sirćeta, 100 ml crvenog vina, 100 ml ulja, 300 ml vode. povrće iseci krupnije, luk na sitne režnjeve. sve u šerpu da provri, pa pusti da se ohladi. svaki komad zeca posoli, pa preli sve na kraju ovim. u frižider i okreći povremeno. nadam se da ti je ova količina dovoljna. i ne zezam se, ja bih to držao najmanje 48 sati, posebno ako nije baš mlad zekan. Edited October 11, 2019 by aram nepis men
aram Posted October 11, 2019 Posted October 11, 2019 ne mrem sad, na poslu sam... a dali ti ljudi razno a jedi nešto drugo za vikend, nisi sirotilja
Bujodrag Posted October 11, 2019 Posted October 11, 2019 Onaj keks ili kolač zečije šapice..... Ali od ovčetine
aram Posted October 11, 2019 Posted October 11, 2019 2 hours ago, Host said: Hehe. Masno lazes Arame, ko jos radi petkom u Nemackoj Elem, smislio sam kako cu sta cu. Ja evo sad došo sposla. Nego, gukni, šta si smislio i kako?
Jumanji Posted October 11, 2019 Posted October 11, 2019 Fali mi neka dobra inspiracija za vikend, mada verovatno necu biti kod kuce, ali, ali za svaki slucaj, ujutru idem na pijacu i nabavku.... sta da kuvam?Otvorena sam za sve predloge i iskusenja [emoji3] a da nisu punjene paprike, pasulj, meso sa rostilja i slicne trice [emoji16]Hvala unapred! [emoji258]
Jumanji Posted October 11, 2019 Posted October 11, 2019 Znala sam da ce zec da se ponudi [emoji3]Necu zeca [emoji846] Mmmm nije los drugi predlog, nije los. Dalje...[emoji5]
Bujodrag Posted October 11, 2019 Posted October 11, 2019 2 hours ago, Jumanji said: Fali mi neka dobra inspiracija za vikend, mada verovatno necu biti kod kuce, ali, ali za svaki slucaj, ujutru idem na pijacu i nabavku.... sta da kuvam? Otvorena sam za sve predloge i iskusenja a da nisu punjene paprike, pasulj, meso sa rostilja i slicne trice Hvala unapred! Ovčiji but. Obariš ga sa travkama Pa dodaš soli i još random travki pa turiš u šerpu da se dinsta. Mogu i komadi domaće slanine ali nikako krompiri i testenine
Bujodrag Posted October 12, 2019 Posted October 12, 2019 Nema na čemu. Ja sam navučen na ovčetinu. Danas sam imao rebra (da ne kažem kotlete) a butič spava u mrzivaču. Pa ću ga jesti kao Robin Hud srneći but dok Meri En krišom grize pileći batak a Robin joj se smeje. To je scena iz one odlične verzije sa Erolom Flinom. Kao klinac sam obožavao taj film. A i sad ga volim. I ta scena kad Robin grize srneći but je jedan od razloga što volim ovčetinu. Nema potrebe da jedem srnetinu, ne zanima me i nek slobodno gricka travu. Mi ljudi smo napravili životinje kao što su ovce pa jedem njih.
aram Posted October 13, 2019 Posted October 13, 2019 6 minutes ago, gospa buba said: necu ni da chitam e sad
adam Posted October 13, 2019 Posted October 13, 2019 juce papali juneca rebra u vinu i ispalo spektakularno. malo duze traje al je jednostavno, efektno i zgodno za goste u zimskom periodu pa delim. sastojici juneca rebra isecena na komade od 7-8 cm - 6 komada, kilo otprilike 2 velike glavice bluka kasika paradajz pirea - brdo litra juneceg bujona flasa crvenog vina so i biber po potrebi par kasika ulja postupak rebra posoliti i pobiberiti glavice bluka prepoloviti i ostaviti sa strane upaliti rernu da se zagreje na 170C u serpu sipati ulje pa na jakoj vatri spaliti rebra sa svih strana pa izvaditi na tanjir. u vise tura ako treba, bitno je da se dobro isprze sa svih strana kad su rebra gotova i odlozena, u ulje od rebarca staviti preseceni bluk (secena strana na ulje) i przucnuti oko minut na jakoj vatri dodati paradajz pire i prziti jos minut dva uz stalno mesanje da se ulje i zagoretina (ako je ima) sjedine s pireom i dobije homogena masa vratiti rebra, uliti vino i bujon, dobro promesati i ostaviti da se prokrcka dok otprilike 1/3 tecnosti ne ispari ako serpa moze u rernu (ja kuvao u tucanoj serpi pa moze sve) poklopiti i ubaciti u zagrejanu rernu. ako ne moze, sve prebaciti u pleh, prekriti (i dobro zacepiti) folijom i ubaciti u rernu peci 3 sata na 170C izvaditi iz rerne, otklopiti i rebra staviti na tanjir za sluzenje ostatak procediti kroz cediljku i dobro ispritiskati da beli luk prodje u tecnost - to je sos koji ide preko rebara posluzeno uz krompir pire i povrce kuvano na pari - brokoli i sargarepa. uz dobro crno vino magija
Recommended Posts