Jump to content
IGNORED

Recepti, kulinarski trikovi i omiljena jela - borba protiv gladi

msmodesty

Recommended Posts

Posted

salamura. ja bih to držao u pacu 48 sati, ne u salamuri.

znači voda, sirće, luk, šargarepa, lovorov list... imaš raznih recepata za divljač. 

Posted (edited)

pola kile korenastog povrća (celer, paštrnak, šargarepa), dve glavice crnog luka, 3-4 čena belog luka, 20-tak zrna bibera, 6-7 listova lovora, kašiku šećera, 200 ml vinskog sirćeta, 100 ml crvenog vina, 100 ml ulja, 300 ml vode. povrće iseci krupnije, luk na sitne režnjeve. sve u šerpu da provri, pa pusti da se ohladi. svaki komad zeca posoli, pa preli sve na kraju ovim. u frižider i okreći povremeno. 

nadam se da ti je ova količina dovoljna. i ne zezam se, ja bih to držao najmanje 48 sati, posebno ako nije baš mlad zekan.

Edited by aram
nepis men
Posted

ne mrem sad, na poslu sam... a dali ti ljudi razno

a jedi nešto drugo za vikend, nisi sirotilja

Posted

Onaj keks ili kolač zečije šapice.....

Ali od ovčetine  :heart:

Posted
2 hours ago, Host said:

Hehe. Masno lazes Arame, ko jos radi petkom u Nemackoj :fantom: 

Elem, smislio sam kako cu sta cu.

Ja :cry:

evo sad došo sposla. Nego, gukni, šta si smislio i kako?

Posted

Fali mi neka dobra inspiracija za vikend, mada verovatno necu biti kod kuce, ali, ali za svaki slucaj, ujutru idem na pijacu i nabavku.... sta da kuvam?

Otvorena sam za sve predloge i iskusenja [emoji3] a da nisu punjene paprike, pasulj, meso sa rostilja i slicne trice [emoji16]

Hvala unapred! [emoji258]

Posted

Znala sam da ce zec da se ponudi [emoji3]

Necu zeca [emoji846]

Mmmm nije los drugi predlog, nije los.

Dalje...[emoji5]

Posted
2 hours ago, Jumanji said:

Fali mi neka dobra inspiracija za vikend, mada verovatno necu biti kod kuce, ali, ali za svaki slucaj, ujutru idem na pijacu i nabavku.... sta da kuvam?

Otvorena sam za sve predloge i iskusenja emoji3.png a da nisu punjene paprike, pasulj, meso sa rostilja i slicne trice emoji16.png

Hvala unapred! emoji258.png

Ovčiji but.

Obariš ga sa travkama

Pa dodaš soli i još random travki pa turiš u šerpu da se dinsta. Mogu i komadi domaće slanine ali nikako krompiri i testenine

Posted

Nema na čemu. 

Ja sam navučen na ovčetinu. Danas sam imao rebra (da ne kažem kotlete) a butič spava u mrzivaču.

Pa ću ga jesti kao Robin Hud srneći but dok Meri En krišom grize pileći batak a Robin joj se smeje.

To je scena iz one odlične verzije sa Erolom Flinom.

Kao klinac sam obožavao taj film. A i sad ga volim.

I ta scena kad Robin grize srneći but je jedan od razloga što volim ovčetinu.

Nema potrebe da jedem srnetinu, ne zanima me i nek slobodno gricka travu.

Mi ljudi smo napravili životinje  kao što su ovce pa jedem njih. 

Posted

necu ni da chitam :cry:

sent from bubamoto

Posted
6 minutes ago, gospa buba said:

necu ni da chitam :cry:

e sad :cry:

Posted

juce papali juneca rebra u vinu i ispalo spektakularno. malo duze traje al je jednostavno, efektno i zgodno za goste u zimskom periodu pa delim. 

sastojici

juneca rebra isecena na komade od 7-8 cm - 6 komada, kilo otprilike

2 velike glavice bluka

kasika paradajz pirea - brdo

litra juneceg bujona

flasa crvenog vina

so i biber po potrebi

par kasika ulja 

postupak

rebra posoliti i pobiberiti

glavice bluka prepoloviti i ostaviti sa strane

upaliti rernu da se zagreje na 170C

u serpu sipati ulje pa na jakoj vatri spaliti rebra sa svih strana pa izvaditi na tanjir. u vise tura ako treba, bitno je da se dobro isprze sa svih strana

kad su rebra gotova i odlozena, u ulje od rebarca staviti preseceni bluk (secena strana na ulje) i przucnuti oko minut na jakoj vatri

dodati paradajz pire i prziti jos minut dva uz stalno mesanje da se ulje i zagoretina (ako je ima) sjedine s pireom i dobije homogena masa

vratiti rebra, uliti vino i bujon, dobro promesati i ostaviti da se prokrcka dok otprilike 1/3 tecnosti ne ispari 

ako serpa moze u rernu (ja kuvao u tucanoj serpi pa moze sve) poklopiti i ubaciti u zagrejanu rernu. ako ne moze, sve prebaciti u pleh, prekriti (i dobro zacepiti) folijom i ubaciti u rernu

peci 3 sata na 170C 

izvaditi iz rerne, otklopiti i rebra staviti na tanjir za sluzenje

ostatak procediti kroz cediljku i dobro ispritiskati da beli luk prodje u tecnost - to je sos koji ide preko rebara

posluzeno uz krompir pire i povrce kuvano na pari - brokoli i sargarepa. uz dobro crno vino magija