maheem Posted August 6, 2019 Posted August 6, 2019 7 minutes ago, roksi said: to je maltene karadjordjeva Djesi Roksanda Jutros me brod podshjetio na te
Bujodrag Posted August 6, 2019 Posted August 6, 2019 9 minutes ago, roksi said: to je maltene karadjordjeva Ja je zovem piroška, tako me naučili. I super je za eksperimentisanje. Ova je standardna, proprženo neko mleveno meso, malo dimljene slaninice i komad čačkavalja ali može sve unutra. Recimo, naseckam sitno cluk, jeftin kulen, jeftini suvi vrat i jeftinu slaninu, propržim, dodam začine po raspoloženju. Uvijem kao sarmu i i dodam čačkavalj ili kašiku pavlake. Onda u jaja i prezlu pa u tiganj i bude super.
roksi Posted August 6, 2019 Posted August 6, 2019 23 minutes ago, maheem said: Djesi Roksanda Jutros me brod podshjetio na te ola, mahime:) dje ga nadje:)) <3 17 minutes ago, Bujodrag said: Ja je zovem piroška, tako me naučili. I super je za eksperimentisanje. Ova je standardna, proprženo neko mleveno meso, malo dimljene slaninice i komad čačkavalja ali može sve unutra. Recimo, naseckam sitno cluk, jeftin kulen, jeftini suvi vrat i jeftinu slaninu, propržim, dodam začine po raspoloženju. Uvijem kao sarmu i i dodam čačkavalj ili kašiku pavlake. Onda u jaja i prezlu pa u tiganj i bude super. a jeste, izgleda vise kao piroska (ni ne secam se kada sam poslednji put pojela pirosku. al ukusa se secam kao danas da je bilo )
Bujodrag Posted August 6, 2019 Posted August 6, 2019 Ni meni nikad nije bilo jasno zašto ih matorci zovu piroškama ali, srećom, ja sam nominalista pa imenima ne pridajem nikakav bitan značaj
fonTelefon Posted August 6, 2019 Posted August 6, 2019 3 hours ago, Bujodrag said: Ni meni nikad nije bilo jasno zašto ih matorci zovu piroškama ali, srećom, ja sam nominalista pa imenima ne pridajem nikakav bitan značaj Zato sto jeste https://en.wikipedia.org/wiki/Pirozhki#/media/File:Piroshki.JPG Пирожок
Bujodrag Posted August 6, 2019 Posted August 6, 2019 O, super. Hvala. Čovek se uči dok je živ a neki i posle.
zola89 Posted August 6, 2019 Posted August 6, 2019 https://www.jamieoliver.com/recipes/eggs-recipes/pancakes-usa-stylie/ Meni je ovaj recept uvek uspevao za americke palacinke, iako mi se cini da je veci odnos jaja prema brasnu i mleku nego kod drugih recepata. Ove ispadnu bas onako 1cm debele ko na reklamama.
paculla Posted August 7, 2019 Posted August 7, 2019 Ja bih tu dodala malo soli u testo. Druga opcija je da se doda topljeni puter u testo (ili ulje) i onda moze da se przi bez/sa malo dodate masti. Meni se tako lepse naprave.
Frank Pembleton Posted August 7, 2019 Posted August 7, 2019 Meni je [mention=475]aram[/mention] odavno dao dobar recept:Here! Za šta? Ovaj link šalje na... ... Shiit has hit the fan...
Recommended Posts