Jump to content
IGNORED

Recepti, kulinarski trikovi i omiljena jela - borba protiv gladi

msmodesty

Recommended Posts

Posted

ja da sam Frank iz ovog tvog recepta ne bih znala gde se sta stavlja i kako da napravim palacinke..

Posted
1 hour ago, ivy said:

ja da sam Frank iz ovog tvog recepta ne bih znala gde se sta stavlja i kako da napravim palacinke..

+

Posted

Pola voca i svi ostali sastojci OSIM onih koji su za prelivanje ili posipanje (a pise koji su), smuckaju se u blenderu, pa se smesi doda druga polovina voca iseckana, narendana, kakogod, izmesa i pece.

Posted

Iskreno ni meni nije baš jasno...

... Shiit has hit the fan...

Posted

šolja brašna, šolja mleka, jedno jaje, malo praška za pecivo 1/3 kesice rećemo,, borovnice ubačiš u tiganjčić kad sipaš smesu.
javorov sirup preko

Posted

Ok, imas maheemov recept, ne mogu ti pomoci drugacije.

Posted

ja necu da.chitam dok se ne dogovorite :hihi:

sent from bubamoto

Posted

ja to 'vako:

istopim 3-4 kasike putera i pustim da se ohladi

izmesam solju ipo brasna sa kasikom secera, ravnom kasicicom soli, 3 kasicice praska za pecivo u jednom sudu, a u drugom solju mleka sa 1 jajetom, onim istopljenim puterom i malo vanile, i na kraju polako sipam onaj suvi mix u mix sa mlekom, mutim zicom, lagano, ne previse - ok je da ostanu grudvice u testu: ako se previse mesa da se neutralisu grudvice palacinke posle ne budu onako vazdusaste i divne

peku se po 2-3 min svaka strana, tj dok ne krenu da se prave baloncici

a jedu uz javorov sirup i neku super kafu

:)

Posted

trik koji pomogne da uvek budu vazdusaste je da se posebno ulupa belance u sneg pa spoji na kraju..tako uvek imaju one rupice od vazduha

Posted

a pravila sam ih cela dva puta i to u proslom zivotu :)

ali sam zapamtila taj trik jer je to ono sto ih,po meni, razdvaja od obicne debele,lebaste palacinke...