August 5, 20195 yr ja da sam Frank iz ovog tvog recepta ne bih znala gde se sta stavlja i kako da napravim palacinke..
August 5, 20195 yr 1 hour ago, ivy said: ja da sam Frank iz ovog tvog recepta ne bih znala gde se sta stavlja i kako da napravim palacinke.. +
August 5, 20195 yr Pola voca i svi ostali sastojci OSIM onih koji su za prelivanje ili posipanje (a pise koji su), smuckaju se u blenderu, pa se smesi doda druga polovina voca iseckana, narendana, kakogod, izmesa i pece.
August 5, 20195 yr šolja brašna, šolja mleka, jedno jaje, malo praška za pecivo 1/3 kesice rećemo,, borovnice ubačiš u tiganjčić kad sipaš smesu. javorov sirup preko
August 6, 20195 yr ja to 'vako: istopim 3-4 kasike putera i pustim da se ohladi izmesam solju ipo brasna sa kasikom secera, ravnom kasicicom soli, 3 kasicice praska za pecivo u jednom sudu, a u drugom solju mleka sa 1 jajetom, onim istopljenim puterom i malo vanile, i na kraju polako sipam onaj suvi mix u mix sa mlekom, mutim zicom, lagano, ne previse - ok je da ostanu grudvice u testu: ako se previse mesa da se neutralisu grudvice palacinke posle ne budu onako vazdusaste i divne peku se po 2-3 min svaka strana, tj dok ne krenu da se prave baloncici a jedu uz javorov sirup i neku super kafu
August 6, 20195 yr trik koji pomogne da uvek budu vazdusaste je da se posebno ulupa belance u sneg pa spoji na kraju..tako uvek imaju one rupice od vazduha
August 6, 20195 yr a pravila sam ih cela dva puta i to u proslom zivotu ali sam zapamtila taj trik jer je to ono sto ih,po meni, razdvaja od obicne debele,lebaste palacinke...