ivy Posted August 5, 2019 Posted August 5, 2019 ja da sam Frank iz ovog tvog recepta ne bih znala gde se sta stavlja i kako da napravim palacinke..
aram Posted August 5, 2019 Posted August 5, 2019 1 hour ago, ivy said: ja da sam Frank iz ovog tvog recepta ne bih znala gde se sta stavlja i kako da napravim palacinke.. +
Jumanji Posted August 5, 2019 Posted August 5, 2019 Pola voca i svi ostali sastojci OSIM onih koji su za prelivanje ili posipanje (a pise koji su), smuckaju se u blenderu, pa se smesi doda druga polovina voca iseckana, narendana, kakogod, izmesa i pece.
Frank Pembleton Posted August 5, 2019 Posted August 5, 2019 Iskreno ni meni nije baš jasno... ... Shiit has hit the fan...
maheem Posted August 5, 2019 Posted August 5, 2019 šolja brašna, šolja mleka, jedno jaje, malo praška za pecivo 1/3 kesice rećemo,, borovnice ubačiš u tiganjčić kad sipaš smesu. javorov sirup preko
Jumanji Posted August 5, 2019 Posted August 5, 2019 Ok, imas maheemov recept, ne mogu ti pomoci drugacije.
gospa buba Posted August 5, 2019 Posted August 5, 2019 ja necu da.chitam dok se ne dogovorite sent from bubamoto
decak Kejt Posted August 6, 2019 Posted August 6, 2019 ja to 'vako: istopim 3-4 kasike putera i pustim da se ohladi izmesam solju ipo brasna sa kasikom secera, ravnom kasicicom soli, 3 kasicice praska za pecivo u jednom sudu, a u drugom solju mleka sa 1 jajetom, onim istopljenim puterom i malo vanile, i na kraju polako sipam onaj suvi mix u mix sa mlekom, mutim zicom, lagano, ne previse - ok je da ostanu grudvice u testu: ako se previse mesa da se neutralisu grudvice palacinke posle ne budu onako vazdusaste i divne peku se po 2-3 min svaka strana, tj dok ne krenu da se prave baloncici a jedu uz javorov sirup i neku super kafu
ivy Posted August 6, 2019 Posted August 6, 2019 trik koji pomogne da uvek budu vazdusaste je da se posebno ulupa belance u sneg pa spoji na kraju..tako uvek imaju one rupice od vazduha
ivy Posted August 6, 2019 Posted August 6, 2019 a pravila sam ih cela dva puta i to u proslom zivotu ali sam zapamtila taj trik jer je to ono sto ih,po meni, razdvaja od obicne debele,lebaste palacinke...
Recommended Posts