beta Posted March 9, 2018 Posted March 9, 2018 ako je u glavici onda odvojim koliko mi treba listova pa ih potopim. isperem nekoliko puta i stavim na kuhinjsku krpu ili papirni ubrus da se listovi ocede. ako je u kesi onda ništa ne perem.
aram Posted March 9, 2018 Posted March 9, 2018 uvek, svaku. osušim na kraju. naročito su u tim pakovanim pronalazili gomile bakterija...
askeladden Posted March 9, 2018 Posted March 9, 2018 Ikea centrifuga..pogotovo salatu sa uslovno receno pijace.Salate iz marketa su vrlo cesto vec oprane.
gospa buba Posted March 9, 2018 Posted March 9, 2018 7 hours ago, aram said: uvek, svaku. osušim na kraju. naročito su u tim pakovanim pronalazili gomile bakterija... isto, svaku, samo bez divajsa.
aram Posted March 9, 2018 Posted March 9, 2018 super je divajs, štedi izlaganje ruku ladnoj vodi, mnogo skraćuje i vreme pranja, a fino posluži i za sušenje. vrlo preporučujem, a uopšte nisam sklon gomilanju divajsa u kuhinji. al ja više ne znam dal bih kupio svež spanać ikad bez ovog divajsa.
gospa buba Posted March 9, 2018 Posted March 9, 2018 Just now, aram said: ...štedi izlaganje ruku ladnoj vodi ... brate ovo nema u mom svemiru. samo da me vakuumiraju celu
ivy Posted March 9, 2018 Posted March 9, 2018 (edited) meni ruke nisu problem ali bi mi trebao divajs za susenje jer me nervira vodenasta salata ali ovako odjednom operem gomilu pa stavim u frizider,moze lepo nekoliko dana u fridzu i mirna sam Edited March 9, 2018 by ivy
pacey defender Posted March 10, 2018 Posted March 10, 2018 https://www.theguardian.com/lifeandstyle/2018/mar/06/tamal-ray-banana-date-cherry-muffins-recipe-the-sweet-spot Quote banana, date and cherry muffins Dobra osnova da se napravi brz kolač od ostataka iz frižidera, zamrzivača, skladišta i voćne činije. Nema potrebe koristiti ovoliku količinu putera i šećera. Prepolovio sam a razliku samo delimično i odokativno kompenzovao kokosovim uljem i medom. Umesto višanja sam koristio smrznute aronije. Verovatno bi ispalo sočnije sa višnjama. Nisam pravio mafine nego sve rknuo u ovalnu plitku posudu (papir podrazumevam). Fino ispalo.
Frank Pembleton Posted March 10, 2018 Posted March 10, 2018 super je divajs, štedi izlaganje ruku ladnoj vodi, mnogo skraćuje i vreme pranja, a fino posluži i za sušenje. vrlo preporučujem, a uopšte nisam sklon gomilanju divajsa u kuhinji. al ja više ne znam dal bih kupio svež spanać ikad bez ovog divajsa.Ima varijantu ovoga kao deo onog secka.Inače dobro je i ko voli sirće i ostalo tečno da se dobro rasporedi da višak ne stoji u posudi.Doduše ja volim da ima tog ostatka da umačem lebac...
ivy Posted March 13, 2018 Posted March 13, 2018 On 3/8/2018 at 10:02 PM, banatjanin said: Isekao glavicu kelja na 3cm debele kriške, poređao u pleh obložen papirom, zaprašio biberom i krupnom solju i zalio hcmuljem. U kriške kelja pozabadao listiće belog luka. Pekao na 180 pola sata pod folijom (ovlaš prekriveno, da može da isparava), pa zarumeneo bez folije na 220. Potpuno genijalno, krajevi kelja krckavi i zapečeni, kelj slatkast i slan, mek ali konzistentan, tu i tamo zamiriše bluk i krcne biber. Služio kao prilog uz dinstane pileće jetrice. Treba ovo češće praviti ovo je genijalno!! hvala! ja sam dugo izbegavala kelj zato sto me nervira kada se napije vode i koliko ga god kratko blansirala u vodi udje medju te njegove listove i krivine i ostane da mi ide na zivce...super je blansiran u cepteru bez vode ili na pari ali nemam ni jedan ni drugi divajs..i sve vreme ga volim ali ne pravim zbog toga pravila sam povremeno musaku ali klot mi je uvek bolji...ovako pecen je genijalan!
banatjanin Posted March 13, 2018 Posted March 13, 2018 2 hours ago, ivy said: ovo je genijalno!! hvala! ja sam dugo izbegavala kelj zato sto me nervira kada se napije vode i koliko ga god kratko blansirala u vodi udje medju te njegove listove i krivine i ostane da mi ide na zivce...super je blansiran u cepteru bez vode ili na pari ali nemam ni jedan ni drugi divajs..i sve vreme ga volim ali ne pravim zbog toga pravila sam povremeno musaku ali klot mi je uvek bolji...ovako pecen je genijalan! :-)
katamaran Posted March 14, 2018 Posted March 14, 2018 Meta: rolovana punjena plecka iz Maksija Moze li ono da se spremi da se mrezica ne upece u meso? Skida se pre pecenja verovatno? Totalni sam kulinarski analfabeta pa slobodno podjebavajte. Ne znam ko me onomad uvrsti medj znalce ™
Frank Pembleton Posted March 14, 2018 Posted March 14, 2018 Što bi je skidao?...shiit has hit the fan....
Haralampije Posted March 14, 2018 Posted March 14, 2018 Ne skidas mrezicu pre pecenja vec kad bude gotovo i ohladjeno
Recommended Posts