Jump to content
IGNORED

Recepti, kulinarski trikovi i omiljena jela - borba protiv gladi

msmodesty

Recommended Posts

Posted

To je uvek lepo. Najviše mrzim kad se skupi ekipa i sedne u kafanu/restoran, pa odma krene da se viče obžderavanje. Ne ne, momci und devojke, postoji jedan korak pre toga koji ste propustili.

Posted

Mrzelo me jutros da banem na Kalenić, pa sad rešio da drugačije iskoristim pola količine mesa što sam odvojio od prošlog Kalašnjikova™. Dakle, kolenica, suva rebra i suva kobaja.Pada mi na pamet da pravim neki polulonac, krompir, paprika, šargarepa, vo no. Ako neko ima neku zanimljivu ideju kako obogatiti tu varijantu, neka priopći.

Posted

dodaj još jedan paradajz, glavicu belog luka u komadu, 2 glavice krupno sečenog luka, koren peršuna,malo celera ako imaš, bibera u zrnu, nalij vinom, krčkaj i uživaj. pospi peršunom. počni da kuvaš u velikom loncu. kad kreneš da dodaješ, neće ti sve stati.

Posted

Meni ovo sve zvuči kao jako dobra podloga za pihtije...

Posted
Meni ovo sve zvuči kao jako dobra podloga za pihtije...
e pa jbga rrrrn'e, ako skuvas pihtije u avgustu, ja cu da narucim da se napravi smajli posvecen tebi, jaci od ovog: :pera: i ovog :ziga:
Posted

Šta fali pihtijama u avgustu, samo ako ima dovoljno mesta da se olade?Btw, moj lonac - nije baš lonac, ima više krompira, prati ga razna zelen, 1 veća crvena paprika, pomenuto mesište, pregršt™ čenova bluka, korijander u zrnu, izmuljani paradajz i čaša Merloa. Ukrčkava se lagano na minimumu.

Posted (edited)

...

Edited by nisam ja
Posted (edited)

@ henriče larssoneJab to djuveče stavila u rernu da se zapeče.

Edited by lena21
Posted

A i nije baš za đuveč, a i jede mi se nešto rustično, kašikom.sutra eating - potopio filete belog mesa u sok od crvenog grejpa, nanu, vegetu i ladno ceđeno. Greota je što nemam svežeg đumbira pri ruci :(

Posted (edited)

Ja već potopio pasulj za sutra. Sitni žuti, sumporaš.A nadam se da ću imati dans, sutra vremena da za gazzu skarabudžim i pi'tije.

Edited by renne
Posted
Ja već potopio pasulj za sutra. Sitni žuti, sumporaš.A nadam se da ću imati dans, sutra vremena da za gazzu skarabudžim i pi'tije.
nemo odma pihtije, verujem ti;), kud sad jos i smajlije da pravimnego daj kad pomenu taj sumporas, u cemu je fora sa tim sumporom, vidim da to babe koje prodaju pasulj bogzna kako smatraju bitnim a pojma nemam zasto
Posted

Odličan ispao lonac.A ovo za đuveč nije loša ideja, nisam ga dugo pravio. Onaj klasik.

Posted
nemo odma pihtije, verujem ti;), kud sad jos i smajlije da pravimnego daj kad pomenu taj sumporas, u cemu je fora sa tim sumporom, vidim da to babe koje prodaju pasulj bogzna kako smatraju bitnim a pojma nemam zasto
Kažu babe da taj pasulj mora da se zaprži po propisu, mas', lukac beli, paprika, i onda u hemisjkor reakciji pasulja i zaprške se uništavaju nus pojave.Dal' je istina ne'am pojma, ali najviše volim njega da kuvam.A smajlija spremaj, ko ti kriv, što se kačiš kad si slabiji :DA i pripremi stomak da iz'edemo pi'tije :)
Posted

moj stomak i prateci elementi su 24 sata dnevno, 7 dana nedeljno, 52 sedmice i 365 dana godisnje spremni kao zapeta puska za svaki oblik pihtija. nemacke, sa sircetom i kiselim krastavcima i kuvanim jajima iskljucujem. bljak, ima nesto sto nemac od srbina treba na nauci, a to je pi'tija!

Posted
... da iz'edemo pi'tije :)
Okachi/uslikaj ti njih ovde. A ja cu da trknem sutra do MIK Sveti Nikole prodavnice da kupim pola kile.Kada se budete nashli u Makedoniji, slobodno kupite iste, necete pogreshiti. Nisu domace, ali razvaljuju.