MayDay Posted April 11, 2015 Posted April 11, 2015 Ja sam se ukupno 4h bavila tortom. Možda i malo više. Satrla me s nogu. Sutra još da zveknem glazuru. Ne vredi ovo tolikog planinarenja.
renne Posted April 18, 2015 Posted April 18, 2015 ja brašno pa jaje, nikada nisam pravio smesu, tako sam pohovao i one paprike što si jeo baš sam danas tako pohovao tikvice
adam Posted April 18, 2015 Posted April 18, 2015 jos jedan glas za tradiciju. ja bih ubacio rendani parmezan u brasno i pohovao old skul. tako radim kad mi se jede hrana iz detinjstva. obicno su u pitanju snicle od cureceg belog koje odstoje u mleku par sati. ne znam da li to mleko ima veze al tako ih pohuje keva pa ne menjam. naravno, to radim jednom u x godina kad me uhvati neizdrz i to vise zbog toga sto mrzim kad mi se brasno i jaja zalepe za prste pa ne mozes odlepiti nego zbog haosa koji je neizbezan prilikom pohovanja. te prezle nikad nisam razumeo, jos manje kukuruzno brasno.
darling Posted April 18, 2015 Posted April 18, 2015 moja majka je u retkim prilikama kad je pohovala, pohovala brasnom, a ja sam tolko ceznula za prezlama. mislila sam da u prezle pohuju bogati :D
aram Posted April 18, 2015 Posted April 18, 2015 ni meni se to sa prezlama ne svidja, ali piletina uvaljana samo u kukuruzno brasno, bez jaja, mi je odlicna
adam Posted April 18, 2015 Posted April 18, 2015 ni meni se to sa prezlama ne svidja, ali piletina uvaljana samo u kukuruzno brasno, bez jaja, mi je odlicna to nikad nisam probao. probao kod drugih jaja-kukuruzno i nisam bio odusevljen. ne dopada mi se ta tvrda kora.
aram Posted April 18, 2015 Posted April 18, 2015 nikakva tvrda kora, tj. nikakva kora uopste. ovako nekako, u koracima:
adam Posted April 18, 2015 Posted April 18, 2015 (edited) sad kapiram - al taj cornstarch, to je jako sitno mleveno kukuruzno brasno, kao psenicno. par puta sam se zajebao pa probao od toga da kuvam kacamak, zgrudvalo se nevidjeno a usro sam se od mesanja i truda. to je bilo pre deceniju i vise kad sam bio zeljan svega a malo sta se moglo naci. sad je lako, ima palente na svakom koraku, globalizacija. ali kod nas pohuju u palentu pa bude dosta tvrda, prepecena nejestiva korica. bar meni. edit - nepismen... Edited April 18, 2015 by adam
aram Posted April 18, 2015 Posted April 18, 2015 brate, to ti se kod nas zove gustin, ako si od toga napravio kacamak -
adam Posted April 18, 2015 Posted April 18, 2015 brate, to ti se kod nas zove gustin, ako si od toga napravio kacamak - gde napravio - bacio i ono iz serpe i ono sto je ostalo u kesi. samo se prisecam sta je to. mlad, naivan....
aram Posted April 18, 2015 Posted April 18, 2015 inace, ja ne koristim cornstarch nego kupujem kod kineza belo kukuruzno brasno. isto je jako fino mleveno, ali je ipak brasno.
Čutura Posted April 18, 2015 Posted April 18, 2015 nikakva tvrda kora, tj. nikakva kora uopste. ovako nekako, u koracima: super izgleda, samo sto se ovo ne zove pohovanje nego przenje
Recommended Posts