Anonymous Posted August 2, 2014 Posted August 2, 2014 Kako da spremim lisičarke, nabrao sam dosta na Fruškoj Gori?
renne Posted August 2, 2014 Posted August 2, 2014 a za bolonjeze? za pljeske znam, ali za sarmu i paprike ovo prvi put cujem Zašto dva puta termičku obrađivati namirnice
hoffnung Posted August 2, 2014 Posted August 2, 2014 ima smisla zaista kada ovako napises, ali moram da ti kazem da sam to prvi put danas ~@+@~ Zašto dva puta termičku obrađivati namirnice
boshoku Posted August 2, 2014 Posted August 2, 2014 (edited) Kako da spremim lisičarke, nabrao sam dosta na Fruškoj Gori? mulje, puter - baciš kad zakvrči na 5 mina - potom, rkneš češnjak još da zamiriše, i bogdatevidi moš jedeš samo, il turiš u neku pastu/rižoto - bruka dobro, kako god Edited August 2, 2014 by boshoku
Frank Pembleton Posted August 2, 2014 Posted August 2, 2014 mulje, puter - baciš kad zakvrči na 5 mina - potom, rkneš češnjak još da zamiriše, i bogdatevidi moš jedeš samo, il turiš u neku pastu/rižoto - bruka dobro, kako god Meni lisičarke super samo jednom su bile gumene ne znam kako, a ionako sam ih pojo! Mada neki prodavci na pijaci umeju da ih zacepe sa cenom! Послато тетејцем
banatjanin Posted August 4, 2014 Posted August 4, 2014 Zašto dva puta termičku obrađivati namirnice zato što se šećeri iz luka karamelizuju u emulziji masnoće i vode na visokoj temperaturi, što mu promeni ukus. nadalje, zato što pravilno dinstani ili prženi luk menja teksturu, u zavisnosti od onoga za šta ti treba. nije svaka termička obrada naprosto termička obrada, u tom slučaju ne bi bilo razlike između kuvanog, prženog ili pečenog
ljakse Posted August 4, 2014 Posted August 4, 2014 +1 Uostalom, ima milion primera u kojima se namirnice termički obrađuju i više od dvaput.
Frank Pembleton Posted August 5, 2014 Posted August 5, 2014 (edited) :boljevasnašo::boljetesnašlo: Edited August 5, 2014 by Frank Pembleton
Recommended Posts