ivy Posted May 9, 2014 Posted May 9, 2014 a jeestee..samo zbog toga.. evo ja nasla ovo The data available in the literature do not support a conclusion of harmful effects of the moderate consumption of ghee in the general population. Factors that may be involved in the rise of CAD in Asian Indians include the increased use of vanaspati (vegetable ghee) which contains 40%trans fatty acids, psychosocial stress, insulin resistance, and altered dietary patterns. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3215354/
Аврам Гојић Posted May 10, 2014 Posted May 10, 2014 Ajde neki predlog za jagnjece kotlete.... morska so, malo soka od limuna, kumin, utrljaš i držiš pola sata, pa na brzu vatru, po tri minuta sa svake strane.
nenad Posted May 10, 2014 Posted May 10, 2014 (edited) Ajde neki predlog za jagnjece kotlete.... ostavljao je vasa neki brutalan recept za to. valjda ce se javiti na vreme. :) edit stvarno se javio na vreme :))))) Edited May 10, 2014 by nenad
Frank Pembleton Posted May 10, 2014 Posted May 10, 2014 morska so, malo soka od limuna, kumin, utrljaš i držiš pola sata, pa na brzu vatru, po tri minuta sa svake strane. Hvala, to je to bez komplikacija...
Аврам Гојић Posted May 10, 2014 Posted May 10, 2014 (edited) e da, i maslinovo ulje, znači napraviš brzu marinadicu i samo protrljaš. može i malo bluka, meni se više svidja bez. Edited May 10, 2014 by Грешни Василије
MayDay Posted May 10, 2014 Posted May 10, 2014 Vasudevo, kako da mi kupus salata ispadne kao u japanskom resto? Je l oni dodaju i malo mlekca, koja je fora?
ivy Posted May 11, 2014 Posted May 11, 2014 a vidi sto me iskulirao za info/linku ka dokazu o gheeu i zasto je stetan..c,c,c..
Аврам Гојић Posted May 11, 2014 Posted May 11, 2014 Citao sam izvod iz jednog clanka koji se bavio vezom gija i kardiovaskularnim oboljenjima kod Indusa dodjosa u Englesku, ne mogu sad da ga nadjem Problem je sto ima i studija koje pokazuju da gi uopste ne uticu na kardiovaskularno zdravlje pa sam se pokolebao.
Аврам Гојић Posted May 11, 2014 Posted May 11, 2014 (edited) Rekoh - pokolebao! Jury is still out Edited May 11, 2014 by Грешни Василије
ivy Posted May 11, 2014 Posted May 11, 2014 (edited) evo ti link izgleda pouzdan i detaljan pa vecaj http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3215354/ ja sam za a ti kako hoces :p Edited May 11, 2014 by ivy
cmrlj Posted May 12, 2014 Posted May 12, 2014 eksperiment: peceni crni susam, bela cokolada, mleko. slatko je samo od cokolade. ja volim kad je flafi, pa sam stavila vise mleka, inace je pretposlednji korak dovoljan. siva nutela je veri najs, sad samo da smislim kako da je upotrebim u elegantnom desertu pre nego sto neelegantno stucem celu teglu.
cmrlj Posted May 12, 2014 Posted May 12, 2014 ako vam padne na pamet da pravite nutelu od kikirikija i ginisa, nemojte :D
Recommended Posts