Jump to content

Recepti, kulinarski trikovi i omiljena jela - borba protiv gladi

Featured Replies

ja ne mogu da je jedem vise, nek ide u pizdu materinu.kevi i caletu doneli neki njihovi crnogorci i keva mi poslala gomiletinu pre tri nedelje po prijateljima*. jela ja, jeli mi gosti, ali ne znam sta cu vise s tim. sigurno necu da vracam, a i ne mogu da je gledam nesto vise.*poslala mi i neku 'planinsku kobasicu' od zlatiborca. vrh vrhova!

• Replies 7.4k
  • Views 716.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Sandradjer
    Sandradjer

Ode valdorf prvi. Jos krkaju. Uspela sam. Kazu pozdravi forumase i neka zovu na degustaciju slobodno   

• Ovo su Scotch pies koje sam pravio prije jedno mjesec dana. Prvi put sam pravio ovo tijesto od brasna i masti (svinjska i govedja 50/50). Tradicionalno punjenje je mljevena junetina ili ovcetina, nest

Posted Images

Jbt, ti si kilo njeguške sabila na neku tamo đecu :isuse:
Ma ne pocinji sunkometriju dete je u Vrancuskoj.
ja ne mogu da je jedem vise, nek ide u pizdu materinu.kevi i caletu doneli neki njihovi crnogorci i keva mi poslala gomiletinu pre tri nedelje po prijateljima*. jela ja, jeli mi gosti, ali ne znam sta cu vise s tim. sigurno necu da vracam, a i ne mogu da je gledam nesto vise.*poslala mi i neku 'planinsku kobasicu' od zlatiborca. vrh vrhova!
Ja sam kevi zabrano da nam bilo sta kupuje od njih osim kraljevske salame.
tip iskusnog gastosa: kad imas viska - zamrznes.promeni se malo, ali u doba nestasice odlicno radi posao.(jer greota da je trosis na doktorante, oni bi pojeli masan dzak i trazili repete)
  • 3 weeks later...

Treba danas (ili sutra, zavisi od paca) da stavim 'kapak' u rernu na dugotrajnije pečenje.E sad stavio bih klocne od šargarepe i okružio bih šampinjonima ali me nervira što će oni da puste mnogo vode.Jel ima neko ideju kako to da izbegnem, kako da izvučem tu vodu pre stavljanja u rernu?sent from klozetska šolja by BVK

nemoj da ih peres pre pecenja, vec ih obrisi suvom krpom.ili jos bolje, zaobidji ih potpuno jer nisu nizasta :D

nemoj da ih peres pre pecenja, vec ih obrisi suvom krpom.ili jos bolje, zaobidji ih potpuno jer nisu nizasta :D
Šta znam meni dođu dobro ko zanimacija ...Hvala u svakom slučaju...sent from klozetska šolja by BVK
Šta znam meni dođu dobro ko zanimacija ...Hvala u svakom slučaju...sent from klozetska šolja by BVK
ma naravno, vecina ih voli, ja sam u manjini. taj sam tip cula kod jsmesa martina, i stvarno pali.

i nemoj ih soliti jer to izvlaci vodu.

Na kraju su pripremljeni u dry coockeru pa samo bačene unutra da uvate šmek...ali šargarepe i lukac kao klocne su do jaja.Što je najbolje ko god navrati i proba , oduševljen je!Hvala PPP-u što izgledam ko neki veliki inovator ;-) sent from klozetska šolja by BVK

jel' ima neko ovde ko je radio majonez sa štapnim mikserom? ono kao sve se zajedno bućne u teglu i majonez gotov za 2 minuta a ne ono dodaješ kap po kap ulja letnji dan do podne.ja kupila štapni mikser samo zbog majoneza ali mi ne uspeva i prosipam namirnice već 2 puta, što je još grđe, radila sa skupim maslinovim uljem :isuse: i da, samo nemoj da mi neko kaže da ne uspeva jer je maslinovo ulje, zato što sam radila i na klasičan način (mutiš tri sata <_< ) i uspevalo je.

meni tri puta nije uspeo majonez sa štapnim mikserom,mada mi ni prethodna 3puta nije uspeo ni na ostale poznate načine <_< sad će da dodju svi oni što kažu kako se to magično i lako spravlja ..tako su isto i meni pričali ali nije pomoglo..od majoneza sam,do daljnjeg,odustala.

ja imam jako dobar recept za neku francusku salatu (ruska je valjda ako je sa mesom a francuska ako je samo povrće) a pošto su mi svi u familiji opaki mesožderi i za svaki praznik imam u kući pečenja u velikim količinama, onda mi super dođe ta salata i svi je vole uz pečenje. još od kako sam poslušala savet jedne ukrajinke da sve sečem krupnije (nego što sam ranije radila) salata je postala još ukusnija i još se brže sprema. jedina mi je muka taj majonez jer sa ovim đubretom što se kod nas prodaje pod nazivom majonez, definitivno neću da trujem ukućane a ni goste bogme.

jel' ima neko ovde ko je radio majonez sa štapnim mikserom? ono kao sve se zajedno bućne u teglu i majonez gotov za 2 minuta a ne ono dodaješ kap po kap ulja letnji dan do podne.ja kupila štapni mikser samo zbog majoneza ali mi ne uspeva i prosipam namirnice već 2 puta, što je još grđe, radila sa skupim maslinovim uljem :isuse: i da, samo nemoj da mi neko kaže da ne uspeva jer je maslinovo ulje, zato što sam radila i na klasičan način (mutiš tri sata <_< ) i uspevalo je.
ne postoji ni u teoriji mogućnost da zbrcaš sve odjednom i da se napravi majonez, čime god da ga mutiš. ok, štampni mikser, tako i ja pravim. ali prvo žumenca, posle par sekundi tanak mlaz ili kap po kap ulje, polako, posle sve brže. i mora da se napravi emulzija, odnosno majonez. ali ne može sve odjednom. čista fizika, jbg

inače , net je preplavljen tim svedočanjimatm o spremanju majoneza za 2 minuta <_<

Edited by duda