Кристофер Лумумбо Posted March 19, 2012 Posted March 19, 2012 hocu, samo se nadam da me nece izbaciti naglavacke.
Аврам Гојић Posted March 19, 2012 Posted March 19, 2012 uh, ide mi voda na usta dok citam ovo. :Ddva pitanja:1) sta je halepenjo?2) jel "radi" ovaj recept bez bluka posto ga ne podnosim?jalapeno, zelena meksicka papricica ciji se ukus lepo slaze sa limetom i limunom.sto se tice belog luka, svakom svoje ima ovo dovoljno jak ukus i bez toga. posto je u pitanju marinada, krilca ce biti pikantna a ne previse ljuta.samo jedno pitanje, kako to na roštilj baciti, na kraju kada oslabi? pa naravno, zna se kad piletina ide na resetku, posle kobaja i krmenadli
pacey defender Posted March 19, 2012 Posted March 19, 2012 Šta znam, meni to amerikanizovanje, barbikjuiziranje i karamelizovanje uopšte ne leži. Lepo deluje kada se ovako opiše ali to u praksi ispadne ne baš po mojoj meri.
Аврам Гојић Posted March 19, 2012 Posted March 19, 2012 Šta znam, meni to amerikanizovanje, barbikjuiziranje i karamelizovanje uopšte ne leži. Lepo deluje kada se ovako opiše ali to u praksi ispadne ne baš po mojoj meri.e pa ti onda jedi samo krompir, a mi cemo krilca.
Vapad Posted March 19, 2012 Posted March 19, 2012 (edited) Koleginica mi jednom pravila rozbratnu u sosu od koka-kole (edit: u vatrostalnoj se sprema i redovno se preliva), baš dobro, mekano i vrlo jestivo bilo. Od tada ubrajam koka-kolu u legitiman dodatak jelu. Edited March 19, 2012 by Vapad
MayDay Posted March 20, 2012 Posted March 20, 2012 a propos ovih muffin-shaped fritata koje sam nasla na chmrljovom receptu: Mini Frittata Cups with Mascarpone and Prosciutto Recipe4 large eggs2 tablespoons mascarpone cheese1/4 teaspoon salta pinch of pepper3-4 slices prosciutto, cut into strips1/4 cup grated or shredded cheese (fontina, Parmesan, mozzarella)1 tablespoon parsley, choppedHeat the oven to 375°F. Lightly grease 6 muffin cups (I used my 12-cup muffin tin) with a non-stick spray or olive oil, set aside. To a bowl, add eggs, mascarpone, salt and pepper. Whisk until mascarpone has no more lumps and mixture is smooth. Mix in cheese, prosciutto and parsley. Add egg mixture to 6 muffin cups, filling each almost to the top. Bake for about 20-25 minutes, until tops are puffed and golden brown. Serve immediately or cooled. Leftovers can be stored up to a week in the fridge and reheated.Je l nece ovo da se pretvori u kajganichinu, buduci da nema ni malo brasna?
Čutura Posted March 20, 2012 Posted March 20, 2012 a propos ovih muffin-shaped fritata koje sam nasla na chmrljovom receptu:Je l nece ovo da se pretvori u kajganichinu, buduci da nema ni malo brasna? 'oce u omlet, takorekuc...
MayDay Posted March 20, 2012 Posted March 20, 2012 (edited) da. glupa sam.ne znam da li da onda se pridrzavam omleta ili da nesto drugo nosim kao snack djeci dok pricamo o bank runs..ma boli me dupe. ne mogu da menjam sad. :)neka ga ovako, sta fali.. Edited March 20, 2012 by MayDay
MayDay Posted March 20, 2012 Posted March 20, 2012 odustala od ovoga i sad se preganjam sa necim drugim. osecam se ko radnica na kiosku.dakle, uzela kifle (polubagete), posekla crtu na vrhu po sredini celom duzinom, rasporila i povadila ono malo sredine sto ima.na svaku kifle ide 2 jaja, kasika maskraponea, malo seckanog spanaca i na kockice iseckano oko 50g mimoleta (moze i chedar), gaude i ementalera (ukupno 50g!) koji se umute i posole i pobibere. dodala sam i njeguske sto imam iz srbije (skoro nije bila ovako dobra) isto tako oko 50g na jednu kiflu. ta smesa se upuni u rasporene kifle, malo macnes kifle po vrhu onom jajastom tecnoscu i stavis na foliju, pa isprva i pokrijes folijom i drljas na 200 stepeni 25 min otprilike. poslednjih 10 min maknem foliju s vrha da zarumeni. kalorijska bomba!i sad ja pecem 20 ovakvih kifli (vece su od standardnih kifli, vise su ko pola bageta), a rerna mi prima 3 kom maksimala.
henrik larsson Posted March 20, 2012 Posted March 20, 2012 odustala od ovoga i sad se preganjam sa necim drugim. osecam se ko radnica na kiosku.dakle, uzela kifle (polubagete), posekla crtu na vrhu po sredini celom duzinom, rasporila i povadila ono malo sredine sto ima.na svaku kifle ide 2 jaja, kasika maskraponea, malo seckanog spanaca i na kockice iseckano oko 50g mimoleta (moze i chedar), gaude i ementalera (ukupno 50g!) koji se umute i posole i pobibere. dodala sam i njeguske sto imam iz srbije (skoro nije bila ovako dobra) isto tako oko 50g na jednu kiflu. ta smesa se upuni u rasporene kifle, malo macnes kifle po vrhu onom jajastom tecnoscu i stavis na foliju, pa isprva i pokrijes folijom i drljas na 200 stepeni 25 min otprilike. poslednjih 10 min maknem foliju s vrha da zarumeni. kalorijska bomba!i sad ja pecem 20 ovakvih kifli (vece su od standardnih kifli, vise su ko pola bageta), a rerna mi prima 3 kom maksimala.Ja bih to ukrčkao u dubokom ulju na max 120 stepeni, dok se ne raspadne, jedno 10 sati. Posle sipaš ko supu, kutlača masti preko, i pospeš čvarcima. Osvežava na ovu vrućinu.
MayDay Posted March 20, 2012 Posted March 20, 2012 molim te, cuti.ovo je za male doktorante, oni su sirotinja i treba im kalorijski unos.
henrik larsson Posted March 20, 2012 Posted March 20, 2012 Sad bi ti Džejmi odsekao glavu i spremio je od soje. On isteruje džank fud iz škola, a ti podstičeš debelost i holesterol u omladine.
MayDay Posted March 20, 2012 Posted March 20, 2012 mi nemamo dzank fud u skoli. pri tom, ni jedna moja namirnica nije dzank i sve se peklo u rerni.e sad, jedino sto je energetski pozamasno, ali nista sto partija skvosa ne moze da resi. :)
dig_chohano Posted March 20, 2012 Posted March 20, 2012 Jbt, ti si kilo njeguške sabila na neku tamo đecu
Recommended Posts