Amelija Posted March 8, 2012 Posted March 8, 2012 još jedno suštinsko pitanje:koja je razlika između gulaša i paprikaša?
henrik larsson Posted March 8, 2012 Posted March 8, 2012 (edited) U gulašu se meso (pečurke, soja, štagod, sa ostalim sastojcima) kuva odvojeno, pa se služi uz prilog (krompir u ovom ili onom obliku, testenina, štagod), a paprikaš se krčka đuture. Edited March 8, 2012 by henrik larsson
betty Posted March 10, 2012 Posted March 10, 2012 napravila sam puding secer, gustin, brasno, kakao, pa se ukljuci vatra i naliva mleko, pa mesaj mesaj mesaj. pa onda i kokosovo mleko, mesaj mesaj mesaj. ugasi se vatra, doda se i kvrgica putera, promesa jos jednom, i... ispadne puding.ko pravi - ko iz kesice. zbunjena sam.
cmrlj Posted March 10, 2012 Posted March 10, 2012 (edited) sto? pa gustin, kakao i malo eova su ti sastav pudinga. Edited March 10, 2012 by cmrlj
betty Posted March 10, 2012 Posted March 10, 2012 zbunjena sam jer mi nikad nije palo na pamet da se puding moze napraviti bez kesice :) kad ono - laganeze!
Zverilla Posted March 13, 2012 Posted March 13, 2012 ima li neke razlike u ukusu?ako ne, onda se ne isplati muke :)
betty Posted March 13, 2012 Posted March 13, 2012 (edited) moj je bolji!edit: zato sto sam iskombinovala sastojke koje volim a koje ne nalazim u standardnim kombinacijama, i zato sto je manje sladak od kupovnog. kapiram kad bi bio vocni da bi bio mnogostruko bolji sa svezim vocem nego sa prahom od malina. Edited March 13, 2012 by Ljilja Srpkinja
Yoyogi Posted March 14, 2012 Posted March 14, 2012 šta od heljdinog brašna osim palačinki i kako?apsolutno ne poznajem namirnicu a samopouzdanje vezano za kuvanje mi je trenutno na 0 da bih sama upoznavala i upropaštavalaO namirnici sve, od nule do trpeze, ovde.Ovde se to masovno jede kao "soba noodles". Kao supa ili cesto je "yakisoba", kao przeni rezanci.
ivy Posted March 15, 2012 Posted March 15, 2012 hvala na slikama yoyogiali izgleda da mi ne odgovara taj miris koji ima heljdino brašno..ili sam samo ja? a dala sam mu šansu..pravila sam nešto kao palačinke i nije mi se svideo miris..juče sam stavila pola šolje u moje beskvasne pogačice u kombu sa raženim brašnom i semenkama..i opet sve ima taj neki miris..ne svidja mi se.. <_<
Аврам Гојић Posted March 15, 2012 Posted March 15, 2012 hvala na slikama yoyogiali izgleda da mi ne odgovara taj miris koji ima heljdino brašno..ili sam samo ja? a dala sam mu šansu..pravila sam nešto kao palačinke i nije mi se svideo miris..juče sam stavila pola šolje u moje beskvasne pogačice u kombu sa raženim brašnom i semenkama..i opet sve ima taj neki miris..ne svidja mi se.. <_<ako ti se ne svidja miris, smanji kolicinu heljdinog brasna, i to najmanje duplo. ako ti se i dalje ne svidja miris, onda nista od toga, medjutim dosta ljudi krne suvise heljdinog brasna koje fakat ima jako intenzivnu aromu.
ivy Posted March 15, 2012 Posted March 15, 2012 ako ti se ne svidja miris, smanji kolicinu heljdinog brasna, i to najmanje duplo. ako ti se i dalje ne svidja miris, onda nista od toga, medjutim dosta ljudi krne suvise heljdinog brasna koje fakat ima jako intenzivnu aromu.eto vidiš..u pogačice sam stavila 2šolje raženog brašna,1 šolju mlevenih semenki i samo pola šolje heljdinog brašna što je baš malo u toj razmeri i opet mi smeta miris..mada ni kombinacija sa raženim nije sjajna jer i ono ima specifičan miris,ali na taj sam se odavno navikla...ništa,ostavljam heljdino brašno na čekanju do upotrebe sa belim brašnom,mlekom,sirevima..
Аврам Гојић Posted March 17, 2012 Posted March 17, 2012 (edited) treba mi pomoc, zderonje.uzeo sam kotlete od mlade jagnjetine i stavio ih u marinadu (maslinovo ulje, ruzmarin, majcina dusica, so i beli luk). planiram da ih stavim na gvozdeni grill pan i tako izrostiljam. dva pitanja. koliko je otprilike dovoljno pecenja za normalan kotletic, a da se ne presusi, i da li okretati vise puta tokom pecenja, ili samo jednom, kao ribu? nikada to nisam radio Edited March 17, 2012 by Marko M. Dabovic
luba Posted March 17, 2012 Posted March 17, 2012 kod pokrajca kotlete?ja ih pecem s obe strane po dva-tri minuta (na struji), s tim sto ih prvih pola minuta poklopim. bice rozikasti unutra, gore krckavi. krknem malo belog luka pri poslednjem okretu na svaki. al moze i bez toga, normalni ljudi ga ne vole toliko.
Recommended Posts