Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Recepti, kulinarski trikovi i omiljena jela - borba protiv gladi

Featured Replies

Deca odlepila na oslic u zadnje vreme. Spremam ga airfryeru, ali nekad ga zena isprzi u tiganju. Kupujem smrznute filete u Lidlu ili u Metrou. Odmrznem i sacekam da se dobro iscedi i dodatno ga ubrusom osusim. Idu u ostro brasno zatim u jaja pa u prezle. Za airfryer isprskam uljem pa se peku i 20tak minuta na pola ih prevrnem.

U prezle stavim biber, so, beli luk u prahu i malo aleve paprike. Prezle iskljucivo one iz Lidla. Sve ostale imaju neki ustajali miris.

Za hladnu salatu mogu da ti predlozim po supenu kasiku soja sosa i maslinovog ili susam ulja, kuglicu wasabija ili malo tucane paprike. U to zamesas iscedjenu tunu iz konzerve ili svezu ako volis sirovu. Ostavis par minuta da upije lepo a onda u sve to dodas avokado u kockicama malo bibera. Avokado ne mesam mnogo da ne pobraoni od soya sosa.moze malo soka od limete.

• Replies 7.6k
  • Views 748.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Sandradjer
    Sandradjer

Ode valdorf prvi. Jos krkaju. Uspela sam. Kazu pozdravi forumase i neka zovu na degustaciju slobodno   

• Ovo su Scotch pies koje sam pravio prije jedno mjesec dana. Prvi put sam pravio ovo tijesto od brasna i masti (svinjska i govedja 50/50). Tradicionalno punjenje je mljevena junetina ili ovcetina, nest

Posted Images

Ispeci oslića, lakše je nego pržiti.

Prilog uz ribu: blanširani cvetovi karfiola i brokolija, pri čemu treba voditi računa da se ne pretera sa kuvanjem. Po kuvanju ocediti i smestiti u veću činiju. Začiniti maslinovim uljem, solju, biberom, belim lukom, čili paprikom/flekicama i limunom.

@Ras ja volim karfiol i brokoli, ali mislim da većina zaobilazi (

Biće prebranac, verovatno. Uz prebranac neka salata sa pavlakom, možda? Ili nešto sa pečenim paprikama?

Moravska salata ili turšija, pa da imaš više vremena za degustaciju kolača. ✓

Uz prebranac moravska ili samo belolučena. Ali uz ribu bi mošda bila bolja neka na bazi krompira. Npr. sa crvenim kupusom.
No photo description available.
Krompir skuvati, kupus narendati, vezu mladog luka naseckati, ako ima. Ako nema može i taaaanko na listiće manja glavica crvenog luka. Glavni je preliv: maslinovo ulje, senf sa krupnim zrnom, dobra količina aleve i mrvljene paprike, soli i bibera. Dobro promešati, sipati u činiju u kojoj je preliv još vruć krompir i dobro promešati, onda dodati luk i kupus i još jednom promešati. Jede se na sobnoj temperaturi. I slobodno veću količinu, dobra je i sutradan.

ja cesto pravim salatu s ribom iz rerne. moze losos, moze pastrmka, moze skusa, moze bela riba - samo je bitno da se ne prepece nego da ostane socna. nekad kad imam vremena i nisam lenj, ribu poshiram u vodi u koju dodam celer, mrkvu, komade limuna, lovor, biber, persun i taragon. ukusnije je al i cimanje a nekad mi se ne da zezati, pogotovo kad kuvam samo za sebe.

ocistim ribu od kostiju, dodam bareni krompir (otprilike kolko ribe, tolko krompira, mladi preferiram al to ko kako voli), luk (ne mnogo da ne preuzme ukus), par kuvanih jaja i kapare. preliv standardni francuski - so, biber, mulje, limun, dizon senf i na vrh kashicice secera. ako je dosta jak il gust, dodam malko vode. sve smuckam zajedno i to je to. moze se jesti i toplo i hladno. ako pravim za goste, znam baciti na tanjir za sluzenje raznog lisca i koji ceri paradajscic pa rasporedim salatu preko toga. lepse izgleda a ukus ne pati.

Sad dobih fotku:

IMG_9712.jpeg

🥹🥹wub

Ajoooooooooj!!!!

Ja bi ovo stavio iznad kauca u dnevnoj sobi pa seckao i grickao uz pice i serije. piggy

@adam

Hvala lepo. Čitam, pamtim...

On 11. 12. 2025. at 21:13, General Melchett said:

Prezle iskljucivo one iz Lidla. Sve ostale imaju neki ustajali miris.

Jedine prezle koje eventualno ima smisla kupiti su panko. Za normalnu upotrebu bolje je nekoliko kriski bajatog hljeba dodatno osusiti u toploj relni pa ih ili staviti u kesu i izlupati onim maljem za snicle ili slicnom metodom. Kod mene cesto ima tih korica koje ostavim vani da se skroz stvrdnu, pa ih sameljem u Ninja blenderu. Za cufteta i slicne stvari idealno.

• 3 weeks later...

@Ras @aram neki recept za salatu sa grilovanim patlidžanom, molim? Moram da iskoristim taj patlidžan danas. Hvala!

*aram, nemam sumak i za’atar.

Nemam neku posebnu ideju, a ne znam ni šta ti je na raspolaganju u kući.

Uz patlidžan su dovoljni maslinovo ulje, beli luk i peršun, a lako se kombinuje sa: belim punomasnim sirom punog ukusa, tahinijem, limunom, paradajzom, čili paprikom, bosiljkom. Ako imaš mini paradajze iskoristi ih, pa i njih ispeci.

Edited by Ras

6 minutes ago, Boksi said:

nemam sumak i za’atar.

onda ništa fantom

najjednostavnije

patlidžan, zgnječen beli luk po ukusu, maslinovo ulje, sok od pola limuna, so, biber, peršun. topao patlidžan pomešati sa svim ovim i ostaviti da odstoji jedno 20 minuta. opciono možeš da dodaš i na sitne kockice isečen mesnati paradajz, na tanke listiće crveni luk, masline, seckane orahe... može i malo tahinija, ali garant nemaš tongue

nije salata, ali je super

od začina treba ti mleveni kim, mrvljena suva paprika (ljutina po ukusu), beli luk, mleveni korijander ili narendana korica limuna... ma nešto tako iskombinuješ. punjenje su orasi i neki sir, jogurt, tako nešto. 3/4 oraha ubaciš u blender, dodaš neki sir, malo jogurta grčkog, začine, malo maslinovog ulja, nešto slatko, sos od nara je idealan ali može i malo meda. bz-bzzz dok se ne pretvori u pastu. onda dodaš onu 1/4 oraha iseckanih na listiće, da ima nešto da krcne pod zubima. poželjno je da topao patlidžan napuniš ovim i urolaš, a pođeljo je i da pri služenju pospeš zrnima nara.

@Ras

1 minute ago, aram said:

onda ništa fantom

najjednostavnije

patlidžan, zgnječen beli luk po ukusu, maslinovo ulje, sok od pola limuna, so, biber, peršun. topao patlidžan pomešati sa svim ovim i ostaviti da odstoji jedno 20 minuta. opciono možeš da dodaš i na sitne kockice isečen mesnati paradajz, na tanke listiće crveni luk, masline, seckane orahe... može i malo tahinija, ali garant nemaš tongue

nije salata, ali je super

od začina treba ti mleveni kim, mrvljena suva paprika (ljutina po ukusu), beli luk, mleveni korijander ili narendana korica limuna... ma nešto tako iskombinuješ. punjenje su orasi i neki sir, jogurt, tako nešto. 3/4 oraha ubaciš u blender, dodaš neki sir, malo jogurta grčkog, začine, malo maslinovog ulja, nešto slatko, sos od nara je idealan ali može i malo meda. bz-bzzz dok se ne pretvori u pastu. onda dodaš onu 1/4 oraha iseckanih na listiće, da ima nešto da krcne pod zubima. poželjno je da topao patlidžan napuniš ovim i urolaš, a pođeljo je i da pri služenju pospeš zrnima nara.

Hvalaaaa!!!! 😘😘😘

Edited by Boksi

ovo drugo ti je ovo:

May be an image of food and indoor