Jump to content

Novi zakon

Vaše mišljenje o novom zakonu 38 members have voted

1. 1. Vaše mišljenje o novom zakonu

• Odličan je!
    • Mogao bi biti i bolji
    • Ma to je samo uzimanje para i ništa više

Please sign in or register to vote in this poll.

Featured Replies

Uzrok:Nedrzanje rastojanja

Posledica: lancani sudar

Rezultat: 8000 dinara i 2 tackice...

Edited by Milosh76

to je to

:fantom:

e

da si rekao da ti je manja plata bilo bi 6000

Edited by kud u maglu Simoviću

Pa vec sam slagao :) Kazna je od 6-30000 dinara, a mene su vise zanimali bodovi :)

Nema veze, zena me naziva kriminalcem, na poslu mi nude cigare kad dodju u posetu u CZ :)

Poslato sa Asus tableta ili Lumia 830

Uzrok:Nedrzanje rastojanja

Posledica: lancani sudar

Rezultat: 8000 dinara i 2 tackice...

jel to ono danas kod geneksa što piše u novinama?

Ne, imao sam sudar u septembru, a danas sam bio kod prekrsajnog sudije.

• 2 weeks later...

Išao na sporazum za 0,62 promila. Hteo sam da platim više a da mi smanje oduzimanje dozvole ali je ponuda uzmi ili ostavi. Na kraju 2 meseca dozvola (umesto tri), 6 hlijada i 6 bodova.

Da sam naduvao 0.5-0.6 dobio bi 1 mesec. Preduslov je da nisi osuđivan. Najveći biser je da se oduzimanje dozvole odnosi na kategoriju, pa tako ako ti oduzmu dozvolu za b kategoriju možeš nastaviti dalje na motoru.

• 1 month later...

Kad kerovi oduzimaju dozvolu da li je to fizički ili se samo negde piše?

Koliko ja znam, sad unose u kompjuter.

To mi reci.

Koliko sada vremena prolazi od donošenja presude, pa dok postane pravosnažna (prođu rokovi za žalbe) i dođe do oduzimanja dozvole?

Ranije (pre desetak godina) se od donošenja presude, do upisivanja u dozvolu čekalo oko mesec dana ili malo više.

Mislim da je mesec dana.

malo više :)

Idem od nedelje u sup da ih zamolim da mi odmah oduzmu, odgovara mi zbog godišnjeg i još nekih stvari. Inače svaka čast sudovima na ažurnosti, ko kaže da nam sudstvo ne valja?

Prvo sam cimao kurira Nebojšu da pošalje presudu u sup (Jel znaš ti koliko ja imam predmeta? Verovatno samo moj, to je jebeni sud u Irigu) da bi mi dva radna dana po pravosnažnosti presude stiglo rešenje da se zbog neplaćanja novčana kazna zamenjuje kaznom zatvora.

Išao na sporazum za 0,62 promila. Hteo sam da platim više a da mi smanje oduzimanje dozvole ali je ponuda uzmi ili ostavi. Na kraju 2 meseca dozvola (umesto tri), 6 hlijada i 6 bodova.

Da sam naduvao 0.5-0.6 dobio bi 1 mesec. Preduslov je da nisi osuđivan. Najveći biser je da se oduzimanje dozvole odnosi na kategoriju, pa tako ako ti oduzmu dozvolu za b kategoriju možeš nastaviti dalje na motoru.

Da, ali posednika dozvole za motor nema mnogo, a propis je takav pre svega zbog profesionalnih vozača autobusa i kamiona.

• 1 month later...

Dobio cestitku za prekoracene clan 332 stav 1 tacka 8 ZOBS, vozio 78, trebalo 50.

Koliko umem da citam kazna je od 6-20000 din bez tackica?

Koja je fora sa priznanjem krivice, kako to ide?

Poslato sa Asus tableta ili Lumia 830