Jump to content
IGNORED

Izrael, Palestina i arapske zemlje

3opge
Krošek
Message added by Krošek,

Na ovoj temi postoje stroža pravila oko kačenja raznoraznih sadržaja: Zabranjeno je repostovanje, kačenje tvitova ili bilo kakvih materijala (slika, klipova...), kao i goli linkovi. Postovi moraju biti napisani sopstvenim rečima, i dozvoljen je hipertekst (dugme Link). Izuzetno, kao propratni sadržaj uz sopstveni post, prihvatljivi su kratki isečci nekog dužeg teksta (ne i kraćeg kao što je obična vest).

Recommended Posts

Posted (edited)

Da, da, bili su ozbiljni sa tim, predstava obična. Zato sada ima preko pola miliona doseljenika. Dani Dayan like this. 

pa pobogu remi, daj nesto vise. tvrdis da znas nesto, ali nekako ne delis informacije.

sad pogledah onaj link koji si postavio na prosloj stranici u prilogu gde si stvari lepo postavio na mesto, mogu ti reci da ti je dobar i objektivan izvor informacija. 

Edited by roux senyurt
Posted

gledao, cini mi se da govore o "zakonu" na teritorijama. ja sam pisao o izraelskim arapima. opet, ne negiram ja izraelska sranja, ali ona ne mogu biti opravdanja za sve. ja moram da reagujem kad neko napise nesto poput onoga sto je gazza napisao i od cega je poceo citav ovaj novi ciklus razglabanja. svaka prica o palestinsko- izraelskom konfliktu se odigrava i zavrsava na isti nacin.

Posted

@yolo

daj koristi spojler za ovakve stvari.

Posted

u knesetu uvek imas palestinske partije koje su (najcesce) anti izraelski nastrojene. ne samo da im se jebe za jevrejski identitet drzave, nego osporavaju pravo te drzave da postoji. u knesetu imas 12 palestinskih poslanika. jedan od njih, ahmad tibi, savetnik rahmetli jasera, je poznat po svojim anti izraelskim govorima u parlamentu, na ulici i u medijima. cak mu je, pocetkom dvehiljaditih na inicijativu desnicara, zabranjeno da se kandiduje za poslanicko mesto u parlamentu, ali je ustavni sud ukinuo tu odluku. inace, citava ta prica sa jevrejskim identitetom drzave je malo zastarila, narocito sada kada imas preko 20% arapske muslimanske populacije i 5% hriscana. na kraju taj jevrejski identitet drzave i nema veze sa rasizmom jevreja prema drugima, nego sa rasizmom drugih prema jevrejima.

ne volim da komuniciram sa ljudima koji zive u izraelu za koje osecam da nisu nacosi ali su se prosto uziveli u udobnosti koju ova drzava pruza nekim svojim gradjanima i to je sto se mene tice ok, ali je manipulacija cinjenicama ipak bottom line koji se tesko prelazi. pricati o palestincima u knessetu a ne govoriti o haneen zouabi i svemu cemu je bila izlozena u smislu rasisticke cionisticke harange, suspenzije iz kneseta i stotina pretnji smrcu, potpuno je besmisleno. 

posto pratim sta pises otkada je ovog foruma, primecujem da polako skreces na lambrosovu teritoriju o izraelu kao obecanoj zemlji ljudskih prava okruzenoj primitivnim arapima. ne znam da li ti je to svesna namera, pretpostavljam da nije i da i sam znas gde ce ta prica zavrsiti.

Posted

Ok, pogledaj cifre UN-a o poslednjoj akciji Izraela u Gazi - http://www.bbc.com/news/world-middle-east-28439404

(6 Izraelskih civila dok na drugoj strani 1462 civila (od cega 495 - deca, 253 - zene)

Slican odnos mozes da vidis u svakom sukobu u zadnjih 15 godina ... 

pa sto to ti meni pokazujes? povela se prica o tome kako policajci pucaju bez upozorenja i kako narod lincuje. 

Posted (edited)

Joe Sacco, Palestine

I remember another time in Jerusalem a month later… a group of Israeli soldiers stopped a Palestinian youth of 12 or 13. The soldiers took cover under an awning and they made the boy remove his keffiyeh and pointed to where he should stand – in the rain.

Perhaps for the boy it was one of dozens of humiliations, bad enough in his personal scheme of things, but no worse than others he'd experienced. I don’t know… 

The boy stood there and answered their questions, and what choice did he have?

But what was he thinking?

Was it, one day it will be a better world and these soldiers and I will greet each other as neighbors?

Or was it simply, one day – one day!

And beyond the particular abuses of this time and place, beyond the really big questions – the status of Jerusalem, the future of the settlements, the return of the refugees, etc.- which must be raised and then hurdled if there ever is to be peace here, is something else – a boy standing in the rain, and what is he thinking?

Edited by Gandalf
Posted

ne volim da komuniciram sa ljudima koji zive u izraelu za koje osecam da nisu nacosi ali su se prosto uziveli u udobnosti koju ova drzava pruza nekim svojim gradjanima i to je sto se mene tice ok, ali je manipulacija cinjenicama ipak bottom line koji se tesko prelazi. pricati o palestincima u knessetu a ne govoriti o haneen zouabi i svemu cemu je bila izlozena u smislu rasisticke cionisticke harange, suspenzije iz kneseta i stotina pretnji smrcu, potpuno je besmisleno. 

posto pratim sta pises otkada je ovog foruma, primecujem da polako skreces na lambrosovu teritoriju o izraelu kao obecanoj zemlji ljudskih prava okruzenoj primitivnim arapima. ne znam da li ti je to svesna namera, pretpostavljam da nije i da i sam znas gde ce ta prica zavrsiti.

ne zivim u izraelu. da li postoje palestinske partije u knesetu? da li su one vecinom anti izraelske? da li postoji ahmed tibi i da li je on bio arafatov savetnik? nema tu manipulacija, to su cinjenice. ali, u pravu si, glib je sve dublji i svaka rasprava na ovu temu vodi u zamku iz koje se tesko izlazi.

Posted

opet, ne negiram ja izraelska sranja, ali ona ne mogu biti opravdanja za sve.

Matti Peled "Terrorism is a terrible thing, but the fact remains that when a small nation is governed by a large power,
terrorism is the only means at their disposal"
Posted

Matti Peled "Terrorism is a terrible thing, but the fact remains that when a small nation is governed by a large power,

ne slazem se. moglo je sve drugacije i jos uvek moze drugacije.

Posted

Ovaj citat te stavlja veoma blizu pozicije opravdavanja terorizma. Nemoj da ides u tom pravcu. Ovo je dobra rasprava i ne bih da je kvarim banovima.

Posted (edited)

zaboravio sa da ofarbas post. ovako ce covek pomisliti da drugi diskutant ima pravo da preti silom da ne kazem terorom.

Edited by yolo
  • Create New...