Filozof manijak Posted May 17, 2023 Posted May 17, 2023 Nigde, kad je vlast populistička kao ova naša, koristiće svaku priliku i crkvu da drži pastvu u pokornosti.
gospa buba Posted May 17, 2023 Posted May 17, 2023 genom koji zavisi od gazde dosta chudan genom. Sent from my RMX3710 using Tapatalk
Leia Posted May 17, 2023 Posted May 17, 2023 (edited) Jeste, crnogorski scenario je bas onako univerzalan u pm U jednom trenutku su se podudarili interesi crkve da sacuva svoju imovinu i gradjana da se otarase diktatora, bas je za poredjenje s bilo cim… Edited May 17, 2023 by Leia 1
Svemir Zeka Posted May 17, 2023 Posted May 17, 2023 Genom kazuje povinuj se vladajućoj ideologiji i dr(u)kaj bližnjeg svog 2
Filozof manijak Posted May 17, 2023 Posted May 17, 2023 4 minutes ago, gospa buba said: genom koji zavisi od gazde dosta chudan genom. Sent from my RMX3710 using Tapatalk Naprotiv, kad vidite decu i tinejdžere da se krste kad prolaze pored crkve ili ližu kašičicu na pričešću u sred kovid pandemije, šta onda pomislite?
Svemir Zeka Posted May 17, 2023 Posted May 17, 2023 Pomislimo da prate trendove. Nekad su se deca zaklinjala drugu Titu 2 1
namenski Posted May 17, 2023 Posted May 17, 2023 @Leia Zajeban taj genom: vlast, Djukanovic udario na crkvu crkvenu imovinu, udario lopov na lopova... A kada je, tek onomad, Djukanovic konacno prosao kako je prosao, crkva se cula nije, oposlilatm svoje i zabooole nju... Bogte maz'o, omiljena genom mantra da su komunisti - koji su u ostatku sveta vec zaboravljeni - krivi za sve, u Srbiji zivi kao alibi za svaku frustraciju... 2
Filozof manijak Posted May 17, 2023 Posted May 17, 2023 Ili kako se razlikuju Muslimani/Bošnjaci, Hrvati i Srbi danas?
Filozof manijak Posted May 17, 2023 Posted May 17, 2023 Just now, Svemir Zeka said: Pomislimo da prate trendove. Nekad su se deca zaklinjala drugu Titu Jedna religija/ispiranje mozga zamenjeno drugim. I to zaklinjanje je trajalo kratko, kojih 40ak godina i otišlo na ropotarnicu povijesti. Ko ih uči tim trendovima, vlast?
Svemir Zeka Posted May 17, 2023 Posted May 17, 2023 (edited) 1 minute ago, Filozof manijak said: Jedna religija/ispiranje mozga zamenjeno drugim. I to zaklinjanje je trajalo kratko, kojih 40ak godina i otišlo na ropotarnicu povijesti. Ko ih uči tim trendovima, vlast? Odrasli, koji isto gutaju svaku ideologiju do krajnosti, ako već pričaš o našem narodu. Prosto konformizam. Edit. Po tlme se ni susjedi ne razlikuju...svi izašli iz Yu imaju isti sindrom Edited May 17, 2023 by Svemir Zeka
Filozof manijak Posted May 17, 2023 Posted May 17, 2023 2 minutes ago, Svemir Zeka said: Odrasli, koji isto gutaju svaku ideologiju do krajnosti, ako već pričaš o našem narodu. Prosto konformizam. Konformizam je učlanjenje u sektu SNS radi dobijanja posla, lopovluka i ostalih beneficija. Pripadnost crkvi je nešto drugo, potreba za osećajem identifikacije i pripadanje stadu. Jbg
Svemir Zeka Posted May 17, 2023 Posted May 17, 2023 Just now, Filozof manijak said: Konformizam je učlanjenje u sektu SNS radi dobijanja posla, lopovluka i ostalih beneficija. Pripadnost crkvi je nešto drugo, potreba za osećajem identifikacije i pripadanje stadu. Jbg Jeste, i jedno i drugo. Valjda i sam znaš onoliko ljudi koji su '91. skinuli Tita sa zida, i umesto toga okačili ikonu. Ja ih znam i kažu, oni pametniji, kako su rrpeli represiju, a oni malo manje pametni kako to rade jer i svi ostali...zašto da štrče. Nemam ništa protiv da neko istinski veruje, ali ih poznajem jako malo. 2
Filozof manijak Posted May 17, 2023 Posted May 17, 2023 2 minutes ago, Svemir Zeka said: Jeste, i jedno i drugo. Valjda i sam znaš onoliko ljudi koji su '91. skinuli Tita sa zida, i umesto toga okačili ikonu. Ja ih znam i kažu, oni pametniji, kako su rrpeli represiju, a oni malo manje pametni kako to rade jer i svi ostali...zašto da štrče. Nemam ništa protiv da neko istinski veruje, ali ih poznajem jako malo. JA sam sa sela i znam jako puno ljudi koji istinski veruju, preziru ovu i vlast i Vučića, ali se kunu u Porfirija Svako ima svoj babl, i sama znaš da si u manjini
Filozof manijak Posted May 17, 2023 Posted May 17, 2023 Isto kao i u KPJ, svi su tamo bili jer su bili iskreni komunisti i proleteri A dugo je i potrajalo 1
Recommended Posts