vememah Posted January 27, 2023 Posted January 27, 2023 (edited) Evo i kod Kopitara. https://www.academia.edu/38116949/CABBA_MPKAЛЬ_MERCAIL_SABBAS_-_MERKALY_SZABBAS._Arhivalije_o_životu_i_smrti Dakle imamo čovekov potpis i dvojicu savremenika koji ga zovu Sava, kao i latinizovano ime iz gimnazije Sabbas i tačno nijedan dokument niti spis savremenika da se zove Savo. Edited January 27, 2023 by vememah
BWA Posted January 27, 2023 Posted January 27, 2023 (edited) 13 minutes ago, pbg12345 said: granica korduna i banije, ali da zamalo ipak kordunas cuj nebitno mozda nije ni sava, jer toga zaista nema u tom podrucju, niti savo, vec sAva sa naglaskom na prvo, toga vec ima na baniji u muskom rodu @BWA pozivam pomoc prijatelja Da. Sava sa kratkim prvim a je uobičajeno. Kao i Mića sa kratkim i... Edited January 27, 2023 by BWA
LaLinea Posted January 27, 2023 Posted January 27, 2023 5 hours ago, slow said: Ateisti će se morati navići na poštovanje drugačijeg svetonazora i verovanja, kao i to da su manjina. Manjina sa svim pravima, sem prava na netoleranciju i agresiju. Znam da je to teško, ali trud će se na kraju isplatiti. Sve je ionako u Božjim rukama. A ako si vernik, onda imas pravo i na netoleranciju i na agresiju, s obzirom na to da netolerancije u verskim krugovima ima najvise. I kazes, svima dobro i svima se isplati na kraju. 7
Frank Pembleton Posted January 28, 2023 Posted January 28, 2023 Na kraju krajeva je ta kulčina u stvari jedan veliki bilbord....shiit has hit the fan.
Lezilebovich Posted January 28, 2023 Posted January 28, 2023 Ovo je tolika kicerica da se meni svidja ...
morgana Posted January 28, 2023 Posted January 28, 2023 (edited) nedostaju laserski zraci iz ociju, a inace je ok, ko neki teheran iz 22. vijeka Edited January 28, 2023 by morgana 5
Filozof manijak Posted January 28, 2023 Posted January 28, 2023 Otac mog druga se zove Tisa True story Meni su ateisti i vernici dve netolarantne strane iste medalje. Priznajem.samo agnosticizam, eventualno (i to ako nategnem - deizam) 1 1
adam Posted January 29, 2023 Posted January 29, 2023 bas kao fasisti i antifasisti. isto netoleranti. kad krenu da svrdlaju, nema razlike. al samo u vakuumu. jer cim se malo osvrnes iza sebe, jasno se pokaze sta je pogubnije po covecanstvo ako se ne zauzda na vreme. i u jednom i u drugom slucaju. @Filozof manijak - da ne bude zabune, ne smatram da mislis ovo sto sam napisao. ne mislim ni ja, nego povlacim paralelu. jer prvi si poceo. 5
Filozof manijak Posted January 29, 2023 Posted January 29, 2023 (edited) Ja samo povlačim parallellu o toleranciji jednih prema drugima, ne ulazim u kvalitativnu ocenu pogubnosti po čovecanstvo. Meni se, kao agnostiku, fućka za obe grupe, i sviđa mi se da podjebavam ostrašćene individue iz obe kategorije Edited January 29, 2023 by Filozof manijak 1
JozoMujica Posted January 29, 2023 Posted January 29, 2023 19 minutes ago, adam said: bas kao fasisti i antifasisti. isto netoleranti. kad krenu da svrdlaju, nema razlike. Samo još da utvrdimo ko su zaista antifašisti a ko samo voli da maše zastavama. Isto važi i za vernike i one koji vole da slave slavu u kafani.
Recommended Posts