Jump to content
IGNORED

Liberalizacija SPC

ObiW

Recommended Posts

Posted

šta bi ovo bilo , koji boguugodni povod je u pitanju, sačekuša neka?

Послато са E2105 уз помоћ Тапатока

Posted

sve je to u redu, nego da li ima šanse da nekoga zadesi tolika nesreča da pojede deo ovog kolača koji je ovaj zloduh pipnuo prstima ili ne daj bože zagnojio ustima ?

Posted

Jel postoji u Beogradu(Srbiji) jos neka pravoslavna crkva osim one male ruske na Tasu? Jednostavno ne zelim da krstim najmladjeg kod ovih™ i sve odlazem ...

Posted

mislim i da Artemije ima neku svoju crkvu :ph34r:

Posted

РУМУНСКА ПРАВОСЛАВНА ЦРКВА

Храм Светог цара Константина и царице Јелене, Овча, Михаила Еминескуа 55, тел. 731-348

Posted (edited)

Jel postoji u Beogradu(Srbiji) jos neka pravoslavna crkva osim one male ruske na Tasu? Jednostavno ne zelim da krstim najmladjeg kod ovih™ i sve odlazem ...

Nemaš potrebe to da radiš. Svaki čovek nosi svoje grehe, pa tako i sveštenik. Niko nije bezgrešan. Nema smrtnog čoveka koji je ušao u Crkvu i posle izašao iz nje a da nije grešan.

Po crkvenim kanonima koje poštuju sve pravoslavne crkve nebitno je za činodejstvovanje sveštenika koliko je on sam grešan. Sam čin koji on vrši kao i služba koju obavlja je nezavisna je od toga kakva je on ličnost i kakve grehe nosi na duši. To je njegova lična stvar i stvar njegovog odnosa prema Gospodu. Gresi sveštenika ne utiču na ispravnost njegovog služenja i ne utiču na druge ljude.

Tako da to li je sveštenik manje ili više grešan nebitno je teološki i crkveno i za sam proces krštenja deteta. Nemaš potrebe da odlažeš zbog toga.

Edited by slow
Posted

S druge strane, što ne bi ostavio detetu kad poraste da samo odluči da li želi da se krsti i u kojoj crkvi?

Posted

S druge strane, što ne bi ostavio detetu kad poraste da samo odluči da li želi da se krsti i u kojoj crkvi?

+1000

Posted (edited)

Krštenje je novo rođenje, dakle rođenje za novi duhovni život. Nikad nije rano da se čovek krsti jer proces ljudske tranformacije i čovekove promene treba da počne što ranije. Ne odlaže se proces lečenja u zavisnosti od toga da li je ljudsko biće odraslo ili ne. Leče se svi, i deca i sredovečni i stari. Svima je potrebno isceljenje, jer su svi grešni. Pitanje punoletnosti je irelevantno u procesu duhovnog izlečenja. U očima Gospoda svi smo mi deca.

Edited by slow
Posted

A sta ako covek nece da se krsti - uopste? Sa 3 dana starosti (ili 3 meseca, pa i 3 godine) covek takvu odluku ne moze da donese samostalno.